try the truck, Bovag, BedrijfsautoRAI

Bovag biedt gratis eerste vrachtauto-rijles op BedrijfsautoRAI

Bovag biedt bezoekers van de BedrijfsautoRAI 2012 de mogelijkheid een allereerste rijles in een truck te nemen onder de noemer ‘Try the Truck’. Van 17 tot en met 21 april staan instructeurs op het RAI-terrein in Amsterdam met lesvrachtwagens klaar om mensen zonder C-rijbewijs het rijden met zo’n gevaarte te laten ervaren.

Met het project wil Bovag niet alleen de vrachtauto-opleidingen promoten. Ook hogere verkeersveiligheid door meer onderling begrip in het verkeer staat hoog in het vaandel.

Rijles in een truck

Bovag en Transport & Logistiek Nederland (TLN) opperden onlangs om automobilisten en motorrijders minimaal een uur rijles in een truck aan te bieden. Bijvoorbeeld tijdens de reguliere rijopleiding, waardoor de rijleskandidaat zelf ervaart wat een vrachtwagenchauffeur ziet en kan, en vooral wat hij of zij niet ziet en niet kan. Daarmee wordt het onderlinge begrip in het dagelijkse verkeer vergroot en dat zorgt voor meer verkeersveiligheid.

Een truckchauffeur heeft nu eenmaal te maken met een grotere dode hoek, een grotere draaicirkel, meer massa, minder wendbaarheid en een langere remweg, hetgeen veel andere weggebruikers zich vaak niet realiseren.

Try the Truck

Iedereen is van dinsdag 17 april tot en met zaterdag 21 april van harte welkom in de Amsterdam RAI en onder het publiek bevinden zich vele truckers-in-spe. Met ‘Try the Truck’, een initiatief van de Bovag-afdelingen Truckdealers, Rijscholen en Verhuurbedrijven, kunnen zij alvast proeven aan het vak van vrachtwagenchauffeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.