rijsimulator, rijschool ouled

Rijsimulator bij rijschool Ouled geeft leerlingen zelfvertrouwen

Sokre Ouled-Eddib van Autorijschool Ouled in Emmeloord is nu een aantal maanden in het bezit van een Classic Light rijsimulator van Green Dino. ”De reden van de aanschaf was om leerlingen met angst meer zelfvertrouwen te geven”, vertelt hij.

Met de rijsimulator kunnen de leerlingen zelf oefenen, zonder rijinstructeur, en zo hun grenzen verleggen. Ook leerlingen zonder rijervaring starten op de rijsimulator en examenkandidaten die moeite hebben met verkeersinzicht en gevaarherkenning oefenen erop.

Open dag

Op de open dag van Autorijschool Ouled was de rijsimulator een echte publiekstrekker, zegt Ouled. Op zo’n dag ontdekken de mensen zelf de meerwaarde van een rijsimulator.

“We kregen na de open dag 11 nieuwe aanmeldingen. In de praktijk merk ik dat leerlingen na een aantal lessen op de rijsimulator al een grote voorsprong hebben op de andere leerlingen.”

Kijkregistratie

De rijsimulators van Ouled zijn uitgerust met een kijkregistratiesysteem. Hiermee wordt het kijkgedrag van de leerling vastgelegd. Als de leerling niet goed kijkt verschijnt er in die richting een rood vlak. De goed bekeken zones kleuren groen. Achteraf kan de leerling zelf zien wanneer hij goed en minder goed heeft gekeken. Op deze manier wordt hij uitgedaagd om zijn kijktechniek te verbeteren.

De instructeurs merken al dat de leerlingen weinig uitleg nodig hebben in het gebruik van de spiegels. Zo zit het spiegelwerk er al goed in en dat scheelt een hoop tijd en uitleg in de lesauto zelf.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.