Timeline, rijschool, programma, interview

Bekijk de uitzending van Timeline over ‘sjoemelen met slagingspercentages’ (video)

Timeline, rijschool, programma, interview

Het programma Timeline van 101.tv besteedde vorige week aandacht aan het sjoemelen met slagingspercentages. Overigens bestaat het ‘sjoemelen’ door de twee rijscholen in het filmpje uit het ophogen van de slagingspercentages op de eigen website van de rijschool. Er komt geen rijschool aan bod die ‘sjoemelt met BV’tjes’, om zo de gegevens op de CBR-website rijschoolgegevens.nl te beïnvloeden.

Bekijk hier de uitzending van journalistiek twijfelachtige kwaliteit. Want het woord ‘louche’ is wel erg zwaar aangezet.

Rijschoolbranche

Overigens is het wel zo dat de betreffende rijschoolhouders geen goede reclame maken voor de rijschoolbranche als het gaat om professionaliteit. Want het is niet netjes om verkeerde percentages te vermelden op je website.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

122 reacties op “Bekijk de uitzending van Timeline over ‘sjoemelen met slagingspercentages’ (video)”

Niels|09.07.12|12:49

Ik vind het onzin dat er een discussie is ontstaan over iets waar bijna niemand naar kijkt. Dat zijn verkoopt praatjes om meer leerlingen aan te trekken, dat doet volgens mij bijna iedereen is logisch al je iets wilt verkopen!

Dat kunnen oude cijfers zijn daar mag je toch ook mee adverteren!

Bert de Weerd|09.07.12|21:19

Citaat uit het artikel: Overigens is het wel zo dat de betreffende rijschoolhouders geen goede reclame maken voor de rijschoolbranche als het gaat om professionaliteit. Want het is niet netjes om verkeerde percentages te vermelden op je website.

Helemaal eens!

en inderdaad “journalistiek twijfelachtige kwaliteit” Hoe overdreven de interviewer reageert op de rijinstructeur die hem iets aanraakt. Je kunt aan alles zien dat de rijinstructeur geen agressieve bedoelingen heeft.

Piet|11.07.12|00:31

Slagingskans van 99% is iets anders als 99% slaagt bij de eerste keer!!
Wat eigenlijk merkwaardig is, is dat het CBR niet wil reageren, zij produceren de cijfers, met slechts 1 keer per kwartaal een update. Waarom niet wekelijks een update?
Als een kandidaat is geslaagd dan wel gezakt heb je de uitslagen binnen no-time in je mail box zitten, dus kan het CBR een wekelijkse update maken i.p.v. 1 keer per kwartaal.
Nog los van het feit of je uberhaupt iets kan zeggen over het slagingspercentage!!

Vincent|12.07.12|11:52

Iedereen kan een hoog slagingspercentage hebben, als je mensen gewoon pas laat afrijden als ze dat kunnen. Simpel!

marcel|12.07.12|11:56

Je hebt ook rijscholen die het alleen aantrekkelijk maken voor bijvoorbeeld studenten, wij vinden het niet kunnen omdat er meer mensen zijn met een een kleinere beurs (denk aan uitkering of laag inkomen).
Maar ja, ze kunnen op die manier natuurlijk makkelijker een hoger slagingspercentage behouden. Kunstmatig?

Marcel|12.07.12|12:47

Wat mij betreft louche interview op basis van frustraties. Zeker nooit zijn rijbewijs behaald of is nog bezig, met zijn “rijschoolboefjes”?

monique|12.07.12|15:18

De instructeur heeft zelf geen gordel om, goed voorbeeld hoor! Ik ben van mening dat een rijschool helemaal niet moet aangesloten zijn bij de anwb of bij srb om goed en betrouwbaar te zijn.

Frank|12.07.12|19:02

Hoe durft onze vakbroeder Pablo Visser te beweren dat de meeste rijscholen sjoemelen met hun slagingscijfers en dan nog – om waarschijnlijk zijn eigen wandaden op dit gebied goed te praten – te stellen dat je één van de weinigen bent als je dus niet sjoemelt!
Er is inderdaad een heleboel mis binnen onze vakgroep, maar die pak je alleen aan door een integer onderzoek, waaraan sancties verbonden zijn. En niet een pretentieus onderzoekje welke de hele branche in een kwaad daglicht plaatst.

John|12.07.12|20:00

@ Monique,

Helemaal met je eens. Organisaties als VRB/SRB willen aan je verdienen en zeggen dan dat je “kwaliteit” levert. Is dat omdat men bepaalde kwaliteitseisen eist? Nee hoor! Je moet bij Blaak verzekert zijn. Dat is verplicht en dan ben je “SRB erkende rijschool” staat natuurlijk leuk maar het is weer zo’n nietszeggend logo die je er in de supermarkt honderden vind. Een logo of erkenning moet je verdienen op basis van kwaliteit. Bij het SRB is het te koop.

Omar|12.07.12|20:06

Na wat onderzoek zijn de percentages van rijschool rij je wijs nergens te vinden, wel die van Pablo Visser, de eigenaar van rij je wijs, onze rijschool expert: Pablo Visser Rijopleidingen
Rijschoolnummer: 1910F2
Aantal eerste examens 7
11 – 15% (1e examens)
16 – 20% (2e)
AMSTERDAM, EEMNES, HARDERWIJK
gemiddeld slagingspercentage eerste examens van 16 – 20%
en herexamens van 31 – 35%.
Met wat bestaansrecht hebt je tenminstens 40 eerste afgelegde examens, 7 lijkt mij vrij weinig voor een expert

John|12.07.12|20:07

@ Frank,

Helemaal met je eens. Onze “collega” zou er goed aan doen op het forum te reageren. Ik vind het nogal een beschuldiging en ik vraag me af of ik hiertegen een klacht in moet dienen wegens smaad. Wie beweert moet natuurlijk bewijzen.

Omar|12.07.12|20:45

Ook nog even op de site van rij je wijs gekeken, er staat een advertentie op waarin staat dat rij je wijs bijna de 500 ste leerling naar het rijbewijs heeft begeleid.
Hoe kan dat als je naar zijn slagingspercentage en aantal examens kijkt, dit lijkt toch erg veel op dat rij je wijs zelf sjoemelt.

Michel|12.07.12|20:56

Het gaat hier om de geloofwaardigheid van een rijschool/rijinstructeur en men laat dhr Visser hier aan het woord. Op de site van rij je wijs wordt de indruk gewekt dat de instructeurs/rijschool 22 jaar ervaring hebben/heeft. Slechts één v/d instructeurs heeft deze ervaring, de jongste is pas 23 jaar. Heer Visser zelf is pas instructeur sinds december 2011. Vreemd dat een programma een instructeur aan het woord laat die zelf dus ook het eea mooier doet voorkomen dan dat het in werkelijkheid is.

Michel|12.07.12|20:58

@ Omar, haha dat is mij idd ook opgevallen. Lijkt er sterk op dat heer Visser ook in het rijtje van oneerlijke instructeurs thuishoort.

Michel|12.07.12|21:57

@ Frank en @ John, ben het helemaal met jullie eens. Op Youtube is dit filmpje ook te zien en daar heeft Pablo alias rij je wijs, wél de moeite genomen om een reactie te plaatsen. Hier de link http://www.youtube.com/watch?v=UJvpAiWDL-Y&feature=player_embedded

Ron|12.07.12|22:36

Wicher de Vries is een eerlijk en oprechte man hoe ik hem ken,en ik snap dat je geirriteerd bent als je zo wordt neergezet.
Maar beste mensen zonder gesjoemel kijk bij rijschool Frens Nunspeet actuele slagingspercentage,s 61-65 % 1e geslaagden. 12-07 2012 met 100 examens.
En ja Omar die beste man met 7 examentjes daar heb je gelijk in.

Niels|12.07.12|23:00

Hier bij mij in de buurt heb je een paar rijscholen met een hoog slagingspercentage, op hun site zie ik een link staan waar ik de resultaten kan checken, als ik op de link klik dan zie ik een lijst vol met andere rijscholen uit dezelfde plaats, sommige rijscholen hebben een zeer laag slagingspercentage, voor wie maken deze rijscholen nu een reclame voor hun eigen rijschool of voor iedereen uit dezelfde plaats?

Niels|12.07.12|23:01

vervolg..

Als ik geen goede resultaten heb dan wil ik liever niet mee adverteren dat is geen goede reclame voor mijn rijschool.

Beter is als een klant kan zoeken op (rijschool naam) bijvoorbeeld rijschool …… de klant ziet alleen de resultaten van de ingevoerde rijschool.

pablo|13.07.12|00:05

Geachte collega’s ik weet niet waar dat expert verhaal vandaan komt . Ik werd gevraagd om mijn mening. Als er hier mensen zijn die zich aangevallen voelen dan vind ik dat behoorlijk apart. Ik heb geen enkele behoefte me verder in deze nutteloze discussie te voegen maar wilde wel even reageren dat ik meer spijt heb van het feit dat dit zinloze interview uitgezonden is. Ps @Michel mijn collega rewald moendar heeft 23jaar ervaring als instructeur. Ik daarintegen pas sinds 2010.

John|13.07.12|01:05

Ik heb even bij een tiental SRB erkende rijscholen een offerte aangevraagd zoals Dhr. van de Blaak mij adviseerde. Helaas was geen rijschool bereid mij een offerte te sturen. Dat was onmogelijk omdat “Er geen vast aantal lessen te geven is” “Kijk maar op de site voor de pakketprijzen”werd mij verteld. Vreemd, heel vreemd……… Wat moet ik nu doen meneer van het SRB??

Johan|13.07.12|09:52

Gewoon belachelijk dat het Cbr het slagingspercentage laat zien. Als ik allemaal talenten krijg dan is m’n slagingspercentage tegen de 85% en krijg ik kandidaten die bijv geen eens een driewieler hebben gereden dan wordt m’n slagingspercentage 40% bijv.

Johan|13.07.12|09:53

Ook zijn er rijscholen die verschil maken in kandidaten. Bijv. als een kandidaat niet makkelijk is gewoon zeggen dat je geen tijd hebt en haan ze wel weg. Dan blijven de beste over en de slechte gaan naar een andere rijschool die dan een lage slagingspercentage krijgen omdat zij geen verschil maken. Slagingspercentage mag van mij wel verdwijnen snap ook niet waarom het Cbr het zo graag wil laten zien. Dit is ook weer een vorm van macht!

marcel|13.07.12|11:22

Nee Johan, je ziet het verkeerd. Je moet mensen gewoon pas laten afrijden als ze er klaar voor zijn. Cursisten met minder aanleg zijn gewoon langer (veel) langer bezig. Als ze beginnen te zeuren over afrijden, dan moet je het extra moeilijk maken en ze laten zien dat ze het nog niet kunnen. Mochten ze het dan nog niet geloven, laat maar naar een andere rijschool gaan, een serieuze rijschool laat ze dan ook niet afrijden.

marcel|13.07.12|11:23

Een niet serieuze rijschool laat ze wel afrijden en daarna weer terwijl als ze het nog niet kunnen en zakken ze daarna gewoon weer. De leerling denkt dat het aan jou ligt, maar zij moeten het doen!!!
Daarom heb ik ook geen pakketten en zeg ik vanaf de eerste les dat ik hoogstens kan zeggen hoe het moet, maar zij moeten het doen!!!!!!!!!!!!
Jij bent de rij-instructeur, jij bent de vakman!!!, en jij kunt zien wanneer iemand klaar is om zelfstandig de weg op te gaan!!!

Gerrit|13.07.12|11:41

Het zijn meestal volwassenen die leerlingen
als je ze 2 x hebt verteld dat ze er nog niet klaar voor zijn
en ze willen geen 100 rijlessen nemen dan moeten ze het maar zelf weten
dan vraag ik het wel aan voor ze, en maakt het CBR ze maar wakker
stuur je ze weg ben je zo failliet, ze vertellen dat natuurlijk door
ken nog ’n aantal oud leerlingen die ’t in 1 x gehaald hebben
en ze kunnen hun muur behangen met de boetes voor te snel rijden etc.
Moet ik me dat aantrekken, ben ik daarom een prutser ?

Niels|13.07.12|11:58

13.07.12 | 01:05 | John
Een offerte sturen daar doe ik zelf ook niet aan mee, ik adviseer mijn klanten eerst een proefles te doen zodat ik ongeveer een schatting kan geven van de benodigde rijlessen, je weet toch niet van te voren hoeveel lessen een leerling nodig heeft! Er zijn zoveel verschillende leerlingen zo heeft de ene maar 25 lessen nodig een andere minimaal 70 a 80 lessen.

Gertjan H.|13.07.12|12:10

@Pablo,je bent dus pas begonnen in 2010 en beschuldigt nu al collega’s van sjoemelen met cijfers terwijl je zelf staat te liegen!De rijschool rij je wijs heeft géén 22 jaar ervaring,dat heeft dus slechts één instructeur.En roepen dat rij je wijs al bijna 500 leerlingen naar het rijbewijs heeft begeleid terwijl de cijfers duidelijk iets heel anders laten zien getuigt ook niet van de waarheid spreken.Zelf liegen alsof het gedrukt staat,maar wel collega’s door de slijk halen,bah!

Niels|13.07.12|12:55

[email protected],

Als je je een leerlingen pas laat afrijden als ze er klaar voor zijn wil niet zeggen dat je leerlingen dan ook slagen, dat blijft een momentopname heb je zelf niet in de hand.

Michel|13.07.12|13:07

Ja Pablo, dat had ik al genoemd. Jij gebruikt de ervaring van 1 instructeur als ervaring voor de hele rijschool en dat klopt/mag niet. Je bent zelf nog geen 2 jaar bezig en de jongste instructeur is dus pas 23 jaar. Jij staat te verklaren dat alle rijscholen sjoemelen met cijfers, maar staat zelf glashard te liegen. Dan kan je verwachten dat men hierop gaat reageren. Beetje vreemd dus dat je dit een nutteloze discussie noemt terwijl je het zelf bent begonnen met je uitspraken!

John|13.07.12|15:08

13.07.12 | 11:58 | Niels
Een offerte sturen daar doe ik zelf ook niet aan mee, ik adviseer mijn klanten eerst een proefles te doen zodat ik ongeveer……..

Prima Niels, maar dat is niet wat Dhr. van de Blaak adviseert. Hij zegt in het filmpje heel duidelijk dat de aspirant leerling eerst een offerte moet aanvragen. En dan doe ik dat bij de “SRB erkende rijscholen” en dan krijg ik die niet. Vreemd want dan hebben we het wel over echte kwaliteitsrijscholen……. Althans dat zegt Dhr Blaak.

Niels|13.07.12|15:39

[email protected],

Dat is onzin als hij dat zegt, zelfs in de proefles kan je geen goede inschatting maken. Dat weet je pas na 10 a 15 rijlessen dan kan je pas een goede inschatting maken, je moet de leerling eerst leren kennen etc.

Een offerte aanvragen is niet geschikt voor dit werk wat wij doen!!!!

John|13.07.12|18:45

@ Niels,

Natuurlijk is dat onzin. Ik loop zelf al jaren mee. Ik wil vooral de slechte journalistiek onder de aandacht brengen. Want we gaan de “oplichting in de rijschoolbranche” onder de loep nemen. We nemen daarvoor een instructeur die nog geen 2 jaar instructeur is en 7 eerste examens heeft gedaan. Daarna gaan we te raden bij een verzekeringsagent. En die begint te raaskallen. Natuurlijk, dat is geen instructeur. Bij verzekeringen vraag je een offerte aan. Maar dat snapt deze man niet>>

John|13.07.12|18:47

>> Die man zit bij het VRB om verzekeringen te verkopen. O ja, en we controleren maar liefst 2 éénmanszaken. Bewijs geleverd. Ach ja………………

Bert|13.07.12|22:14

leerlingen beginnen bij ons met intakeles en degene die nog niet bekent zijn bij CBR doen eerst een TTT en daarna pas Examen tegen CBR kostprijs. Voorwaarden is wel ik of mijn collega bepalen of ze er klaar voor zijn. gebeurt natuurlijk wel eens dat een leerling wat meer les nodig heeft dan ingeschat. instructeur kan het beste inschatten of kandidaat er klaar voor is en op die wijze scoren wij al tig jaar +_ 70% en aan nw aanmeldingen nooit geen gebrek. meestal wachtlijsje van week of 4

Bert|13.07.12|22:30

De rijschoolwereld is al verziekt genoeg door die prijsvechterspannekoekebakkers. doen wij niet aan mee. its my way or the “highway” uit onze regio, daar kan iedereen onmiddelijk examen doen al kan hij nog geen portier sluiten. En dan nog adverteren op hun site Hoog Slagingspercentage (16-20 %) :)

Ik zet liever veilige bestuurders op de weg, voor hetzelde geld kom ik ze nog een keer tegen tijdens mijn werk

Gerrit|13.07.12|22:59

heb overigens wel ’t idee dat vooral bij kleinere oproepplaatsen
wel ‘ns CBR examinatoren zijn die bepaalde rijscholen al of niet terecht
wantrouwen, ( of bijna in dienst zijn getreden bij hun favoriete rijschool )
die beginnen al met de attitude van oh god die rijschool weer
waardoor ze eigenlijk ook goede kandidaten alweer benadelen door hun wantrouwen
zal je net zien dat ze daardoor hun eigen probleem creéren
ze zouden de examinatoren veel meer moeten rouleren over de diverse oproepplaatsen

Niels|14.07.12|14:19

[email protected]
Inderdaad bij verzekeringen vraag je een offerte aan om de prijzen te vergelijken.

Ik ben geen helderziende om van te voren te zeggen je redt het met 30 rijlessen, leerlingen vragen dat ook soms via de telefoon, hoeveel lessen heb ik nodig wat ben ik in totaal kwijt heb je voor mijn een offerte.

John|14.07.12|14:41

@ Gerrit,

Dat is klinkklare onzin. Ik ken wel rijscholen die dat beweren maar dat is meestal om hun eigen falen recht te praten.

pablo|15.07.12|12:02

@Michel even even een korte opmerking aan jou. Misschien moet je even je echte naam gebruiken. En geef mensen dan ook even gelegenheid jou site te bekijken.

John|15.07.12|19:20

Helemaal met je eens Dennie,

13.07.12 | 09:53 | Johan
Slagingspercentage mag van mij wel verdwijnen snap ook niet waarom het Cbr het zo graag wil laten zien.

Even Johan. Het CBR was zwaar tegen het publiceren van deze cijfers. We hebben dit aan het consumentenprogramma Kassa te danken. Het CBR heeft zelfs middels een rechtzaak e.e.a. willen tegenhouden. Ik vind het overigens nietszeggende cijfers. Want is een instructeur/rijschool waar 70 % in 1 x slaagt en waar iedereen verplicht>>

Sylvia Houtman|15.07.12|19:22

Pablo je bent ongelooflijk de fout in gegaan door collega’s te beschuldigen terwijl je net komt kijken. Vraag me iets af. Heb je daar geen spijt van? Want zoals je ziet voelen veel mensen zich nu onheus bejegend en ipv je excuus aan te bieden noem je dit een nutteloze discussie. Niet echt handig van je. Als je een echte vent bent zullen je collega’s hier heel graag een excuus zien denk ik zo. Ik doe de administratie v/e rijschool in Houten en wij sjoemelen OOK niet hoor!!

John|15.07.12|19:24

een TTT moet doen beter dan een rijschool met een slagingspercentage van 50 % waar niemand een TTT doet? Ze zouden in de cijfers ook het aantal TTT’s moeten vermelden. Daarnaast: hoeveel rijlessen heeft iemand gehad? Is natuurlijk nooit te controleren. En er is nogal wat meer mis met die cijfers. Maar laten we eerlijk zijn, wie kijkt er naar? Vooral instructeurs om te zien hoe de collega het doet. En een heel enkele leerling.

John|15.07.12|19:28

@ Pablo,

Je hebt zowat de hele beroepsgroep over je heen en het enige wat je doet is wijzen naar anderen. Stop daar gewoon mee. Als je nog steeds vindt dat bijna iedereen knoeit met de slagingspercentag’s zeg dat dan en ga INHOUDELIJK op de zaak in. Iedereen maakt fouten, en in jouw lesauto hoeft niemand sorry te zeggen las ik. Toch zou het je sieren dat hier wel te doen. Er zijn altijd rijscholen die sjoemelen echter het grootste deel doet dat NIET.

John|15.07.12|19:31

@ Pablo,

O, ja. Je kunt op het forum naar hartelust reageren. Daar is iedereen zo te traceren. Iedereen is daar n.l. verplicht zich te registreren. En dit met o.a. de geldigheid van de WRM pas.

Ron|15.07.12|21:51

Ja Pablo je hebt je niet aan de ere code gehouden onder de instructeurs en dan krijg je vanzelf stront over je heen.
Daar had je toch over moeten nadenken.
Als ik in het filmpje hoor dat je zegt dat bijna iedereen sjoemelt dan ga je wel heel ver.
Maar wie zich brand moet op de blaren zitten.

Niels|16.07.12|10:08

15.07.12 | 19:20 | John

Die cijfers kloppen inderdaad niet, stel je voor de update is vandaag geweest en je slagingspercentage staat nu op 45%, twee weken na de update heb je 8 leerlingen op het examen laten gaan van de 8 zijn er 7 in één keer geslaagd dan staat je slagingspercentage natuurlijk veel hoger, maar dat zie je pas over 10 weken weer!

Hier klopt natuurlijk niks van, ze moeten die updates wekelijks doen.

Aad de Jong|16.07.12|14:01

101.tv: als we nu kijken naar de hele branche, de wondere wereld van de rijscholen, is het dan algemeen bekend dat er gewoon gerotzooid wordt met de slagingspercentages?”
Pablo Visser: JA, NATUURLIJK. Dat is algemeen bekend ja. Daar kun je niet meer over zeggen maar dat weet iedereen eigenlijk wel een beetje.
101.tv: EN IEDEREEN DOET ER OOK AAN MEE?
Pablo Visser: Over het algemeen wel JA. Als je er niet aan mee doet dan ben je een van de weinigen

Aad de Jong|16.07.12|14:08

101.tv: In de wereld van de rijscholen, hoe erg is het?
Pablo Visser: hele les prijzen betalen, niet op komen dagen. Sjoemelen met slagingspercentages, meerdere inschrijving doen bij het CBR…..

Echt?? En je noemt ons collega’s? Liever niet, collega’s maken elkaar niet zwart! Je bent in 2010 begonnen en je maakt ons nu al zwart, jammer.

Niels|16.07.12|14:28

Die cijfers kunnen ze maar beter weg halen dat heeft niks met je kwaliteit te maken, dat heeft puur met je leerlingen te maken, de ene keer slagen bij mij 9 van de 10, de andere keer maar 2 van de 10…..

Ik heb eentje met ADD is nu voor de zesde keer gezakt, zijn vriend is bij mij in één keer geslaagd met evenveel rijlessen, beide leerlingen hebben bij mij een TTT gedaan en op dezelfde manier les gegeven.

Niels|16.07.12|14:34

16.07.12 | 14:08 | Aad de Jong

Weet je wat de probleem is als eentje of een paar rijscholen dat doen dan wordt iedereen over een kam geschoren, dat is de maatschappij waarin we nu in leven.

Michel|16.07.12|14:40

@Pablo Het moet hier niet gekker worden met jou. Geef mij eens 1 goede reden waarom ik hier niet mijn eigen naam zou gebruiken! Ik ben jou totaal geen verantwoording schuldig, maar ik heb geen eigen site. Ben al 12 jaar in dienst van een grote niet sjoemelende autorijschool in het midden v/h land. Je moet je schamen! Ik vind het erg jammer dat deze site alleen maar wordt bezocht door de rijschoolbranche want dit zou je geen nieuwe leerlingen opleveren en dat heb je dan aan jezelf te wijten!

John|16.07.12|16:23

@ Dexter,

Het is er al af denk ik. Ik kan het niet vinden. Op YouTube heeft hij ook de commentaren van hem en van zijn vrouw verwijderd. Flinke vent die Pablo. Iedereen vals beschuldigen kan hij wel.

Niels|16.07.12|16:35

Dat doen ze nou ook met die sanctie, door dat ene procent wordt iedereen over één kam geschoren, de maatschappij van nu. Ach ja……

Gerrit|16.07.12|21:42

@john 14 juni 14.41

Examinatoren die ’n rijschool wantrouwen is geen onzin
hierover is zelfs geschreven door ’n aantal “geroyeerde “examinatoren
die ’n boekje hebben opengedaan over de sfeer op sommige oproepplaatsen
ik heb zelf ervaring met een aantal examinatoren die kennelijk vooringenomen
zijn tegen kandidaten van ’n “bepaalde” origine
die na afloop als de kandidaat ’t niet kan horen denken in mij ’n luisterend oor te vinden
over bepaalde “lands-aarden en karaktereigenschappen”

Mix|16.07.12|21:45

[email protected]
Pablo vind dat niet leuk natuurlijk! Collega’s zwart maken doet ie goed. Wel vreemd dat hij iedereen over een kam scheert, hij zegt dat de gehele branche dat doet slim….bezig joh in plaats van excuses aanbieden…

Johan|16.07.12|22:11

Pablo heeft zichzelf niet populair gemaakt !! (…ik zou mijn collega’s niet graag onder ogen komen met dergelijke beweringen! ). Maar ik vraag me toch af, hoe kan een 1 mans rijschooltje (zoals ik al 23 jaar), uberhaupt “sjoemelen” met met de slagingspecentages. Ik ben onder mijn eigen naam ingeschreven bij het CBR en examens worden onder die naam geregistreerd dus wat kan ik dan manipuleren om beter voor de dag te komen?. Pablo moet zich schamen om in deze branche wekzaam te zijn…!!

bas|17.07.12|01:48

Nou ik ben ook niet te spreken over de uitspraak van dhr visser maar als ik dan hier op deze pagina kijk denk ik Jezus. Allemaal klagen en boos zijn maar zelf nog viezer zijn . Ik heb slagingspercentages nooit echt intressant gevonden en mijn leerlingen ook niet. Staat er bij of iemand een ttt heeft gehad, had ie misschien ADHD. Of gewoon extreem faalangstig staat er allemaal niet bij de ene maand heb je pech de andere maand geluk.

Aad de Jong|17.07.12|12:39

@Niels
Ja daar heb je helemaal gelijk in!

Robert|18.07.12|15:19

Ik zie/lees dit nu pas allemaal.Die Pablo is me wat zeg! Ik bekijk net de pagina van ‘zijn’ rijschool op facebook en daar kon je bieden op een lespakket.De opbrengst ervan zou gaan naar Warchild(klik op de Warchildfoto).Op zich een mooi gebaar ware het niet dat héél toevallig het hoogste bod afkomstig is van zijn eigen vrouw!En begonnen in 2010 en nu al de 500e leerling?Geloof jij maar in je eigen leugens Pablo maar laat andere rijscholen daar lekker buiten!

Ron|19.07.12|20:24

Jammer dat je met leugens een pagina vult.
Zelf heb ik zo,n 80 a 90 leerlingen per jaar en werk me een slag in de ronte.
Dus dat kan nooit 500 leerlingen,of je moet een man of 5 voor je aan het werk hebben.
Eigenlijk had je dit intervieuw niet mogen doen.
Is niet op waarheid berust.

Gerrit|20.07.12|00:18

slagingspercentages omvatten een leeftijd variërend van 17 tot 50 jaar
zowel man als vrouw diverse niveaus van aanleg / kennis en taalvaardigheid e.d.
en dan komt er een 22 jarige motorrijder zich voor de autorijles aanmelden
en er komt een 45 jarige licht gehandicapte Italiaanse huisvrouw zich inschrijven
die moet je dan beiden vertellen dat ze dezelfde slagingskans hebben ?
m.i. niks optegen wanneer je als rijschool een kansberekening maakt op leeftijd e.d.
alleen geen reclame maken a.u.b.

John|20.07.12|09:32

16.07.12 | 21:42 | Gerrit
@john 14 juni 14.41

Examinatoren die ‘n rijschool wantrouwen is geen onzin
hierover is zelfs geschreven door ‘n aantal “geroyeerde “examinatoren

Tja, als mensen die ontslagen zijn en dus vol rancunne iets schrijven neem ik dat niet zo serieus hoor. Ik weet wel dat er instructeurs zijn die dit zeggen om zichzelf of hun cijfers goed te praten. Maar ik vind het flauwekul en geloof er helemaal niets van!

marcel|20.07.12|12:55

Diverse niveaus van aanleg, kennis etc. dat kan er hoogstens voor zorgen dat de ene cursist ‘veel’ meer lessen nodig heeft dan een ander, maar laat cursisten pas afrijden als je het gevoel hebt dat degene weet waar hij/ zij mee bezig is.

marcel|20.07.12|12:55

Het probleem is dat de rij-instructeurs ze laten afrijden als ze niet klaar zijn. Eerst de pakketten maar een keer afschaffen, dat is gewoon mensen voor de gek houden. Maar een ‘intest’ is helemaal een lachertje. Mensen hou jezelf en je leerlingen niet voor de gek!

Dus rijscholen die altijd een laag slagingspercentage hebben, hebben ook altijd moeilijke leerlingen???
(ik denk het niet). Ik heb voldoende moeilijke leerlingen en toch altijd een hoog slagingspercentage!!

Sabine|20.07.12|16:05

@Ron: rijschool rij-je-wijs heeft 5 instructeurs

Robert|20.07.12|16:22

@ Sabine: Dat klopt, maar niet vanaf 2010. Ben hier en daar gaan rondvragen en instructeurs komen en gaan daar. Dat Pablo nu komt met het verhaal dat er leerlingen bedreigd worden(zie forum) is lulkoek! Boze collega’s geloof ik direct, maar die maken zichzelf dus bekend anders kan hij niet weten dat het een collega is. Leerlingen staan hierbuiten en dat weten we allemaal. Hij heeft mijns inziens iets teveel fantasie.

John|20.07.12|20:50

@ Marcel,

V.w.b. de intest ben ik het roerend met je eens. Dat vind ik pure oplichting. V.w.b. de slagingspercentages denk je te veel als instructeur. Ik heb jaren 70+ % gehad. En dan las ik op facebook als iemand naar mijn rijschool vroeg commentaren als “hij stelt het examen telkens uit”, “Hij laat je zinloos rondjes rijden” “Bij rijschool X mag je WEL afrijden” enz. Nu laat ik leerlingen eerder gaan. Gevolg inderdaad lagere percentages. Maar ben wel van 25 naar 50 eerste examens per jaar.

Wim van Dijk|21.07.12|10:22

Iedereen roept dat pablo de grote boze wolf is maar vergeet niet dat dit “televisie” is uit een gesprek van misschien wel een half uur worden de lekkerste uitspraken gehaald die voldoen aan de eisen van het programma. De rol van de heer Blaak is veel interessanter want die is claimt een deskundige vertegenwoordiger te zijn. Laat je niet gek maken door wat er op TV wordt geroepen doe gewoon serieus je werk en de klanten komen en vertellen hun ervaringen door , geen gedoe, geroep….. lesgeven

Aad de Jong|21.07.12|13:36

@Sabine Pablo: eerste aantal examens: 7. Dat zou dus betekenen dat de andere instructeurs meer dan 100 leerlingen per jaar moeten hebben (want ze werken niet vanaf 2010 zie ik hier). Dat kan niet. Het is moeilijk om slagingspercentages te vinden, van rij je wijs:
Ramon Ros: Komt niet voor
Olvier Vons: Komt niet voor
Kevin Kuiper: Komt niet voor
Rewald Moender: Komt niet voor
Alleen die van Pablo, of zit rij je wijs ook onder andere namen te rijden en dus ook zelf te sjoemelen? 500 leerlingen?

marcel|23.07.12|10:49

John, dat is mooi. Maar vindt je rijles geven dan nog een beetje leuk? Als cursisten mij vragen of ze af mogen rijden en je verteld ze dat ze er nog niet klaar voor zijn en geeft specifieke dingen aan die er nog structureel inzitten, en ze willen nog steeds afrijden, dan heb ik iets van ik heb liever dat je naar een andere rijschool gaat (ik voel me dan niet helemaal serieus genomen).

John|25.07.12|21:53

@ Marcel,

Het genieten van het vak staat of valt toch niet met al dan niet “serieus genomen worden? ” Als instructeur zul je moeten accepteren dat de jeugd altijd vindt dat je ze zinloos veel laat lessen. En dat vertellen ze niet tegen jou hoor. Nee dat vertellen ze tegen vrienden en vriendinnen. Ik heb leerlingen die na 27 lessen in 1 x geslaagd zijn en die op facebook zetten dat het veel te lang duurde. En ik heb zeer tevreden klanten met 80 lessen.

Niels|25.07.12|22:24

[email protected]

Jou verhaal komt mij wel bekend voor! Het jeugd is erg lastig hoe je dat doet ze zijn nooit tevreden niks vinden ze leuk, als je naar de WC gaat vinden ze niet leuk, ga je een broodje halen vinden ze niet leuk, neem je je telefoon op voor een dringende gesprek vinden ze niet leuk, verkoop je ze een TTT vinden ze niet leuk, haal je ze op met andere leerlingen vinden ze niet leuk, geef je veel uitleg vinden ze niet leuk,

vervolg

Niels|25.07.12|22:33

kom je een paar minuten te laat i.v.m. files vinden ze niet leuk, kom je een keer met een andere auto omdat jou auto naar de garage moet voor groot onderhoud vinden ze niet leuk, ben je een keertje ziek en je stuurt een vervanger vinden ze niet leuk, wil je ze niet op examen laten gaan vinden ze niet leuk je bent onnodige lessen aan het verkopen, ga je op vakantie vinden niet leuk.

vervolg

Niels|25.07.12|22:33

zakken ze op het examen door eigen fout vinden ze niet leuk de schuld is meestal van de examinator of de instructeur etc etc…..

Niels|25.07.12|22:58

[email protected]
Ik heb die leerlingen ook gehad en heb ze nog steeds, het jeugd van tegenwoordig is erg lastig en gevoelig.

In de jaren 90 was het veel leuker je krijgt een bosje bloemen of een bedankt kaartje, nu krijg je niks meer ik ben geslaagd heb jou niet meer nodig daag waarom moet ik jou een kaartje sturen of een positieve reactie plaatsen op je gastenboek het is gebeurt ik heb jou niet meer nodig doeg. John.

Niels|25.07.12|23:00

Voor alle duidelijkheid niet iedereen doet dat natuurlijk! ik heb hier en daar wel wat leerlingen die zeer tevreden zijn.

John|26.07.12|22:04

@Niels,

Ik heb ook veel tevreden leerlingen. Maar het idee moeilijk te peilen wie er echt tevreden islam. Ik krijg nog regelmatig kaartjes, mailtjes of cadeautjes. Maar ook andere dingen komen voor. Onlangs had ik een meisje op les die na de 15 lessen begon te zeuren dat ze examen wilde doen. Ze wassen nog lang niet klaar en dat heb ik uitgelegd. Vader belde en bleef maar uitleggen dat het geld op wasmachine. Ze moest van hem examen doen want dan hadden ze een kans volgens hem>>

John|26.07.12|22:11

>>Ik had zo met het meisje te doen dat ik ze 7 gratis lessen (ik kende haar moeder goed). Omdat ik geen sinterklaas ben en haar vader verder niet te vermurwen was deed ze examen. Helaas zakte ze. Ik zette ze thuis af en ze zei dat ze me nog wel zou bellen. 2 maanden later sprak ik een collega die me vertelde dat ze al een week of 6 bij hem aan het lessen was. Daar moet je tegen kunnen en dat kan ik ook. Maar ik vind het wel zeer ondankbaar.

John|26.07.12|22:15

Sorry voor de rare zinnen hierboven zoals islam en wasmachine. Mijn tablet vult woorden aan en ik was iets te snel met verzenden.

Niels|26.07.12|22:31

klopt helemaal wat je zegt, ik heb nog een moeilijk lerende leerling gehad die kan niet eens 10 meter vooruit kijken, na elke les weer dat gezeik wanneer kan ik op examen dat duurt mij te lang ik heb mijn rijbewijs snel nodig ik vind dat ik goed auto kan rijden mijn geld is bijna op…>>

Niels|26.07.12|22:34

De volgende dag belt de boze vader van de leerling mij op met nee mijn dochter gaat gewoon op examen dat bepalen wij niks ervan ik vind dat zij goed auto kan rijden, als zij zakt dan is het ons probleem dat kost ons geld niet jou….De volgende dag zag ik nog een negatieve reactie staan op mijn Facebook, gastenboek.., leerling is uiteindelijk naar een andere rijschool gegaan.

Niels|26.07.12|22:41

26.07.12 | 22:15 | John

Geef niet John, ik doe dat soms ook na verzenden zie ik in eens veel type fouten kan gebeuren….

komt niet zo vaak voor bij jou!

Niels|26.07.12|22:54

Wat ik een paar keer meegemaakt heb, een nieuwe leerling belt mij op met ja mijn vriend heeft bij jou gelest en ik heb wat positieve ervaringen gehoord en wil graag bij jou komen lessen, is prima meteen een afspraak gemaakt voor een proefles, de leerling is blanco weet helemaal niks, ik heb een pakketje van 30 rijlessen inclusief examen en ttt geadviseerd een bedrag van ongeveer 1700 euro.>>

Niels|26.07.12|22:57

Na de proefles ben ik met de ouders gaan praten en de contract mee genomen om te tekenen, nee dat vinden wij heel duur de vrienden en de vriendinnen van mijn zoon die hebben allemaal met 15 rijlessen het rijbewijs gehaald nee dat doen wij niet is veel geld.

Ze kijken alleen maar naar het geld geloof niks in mond en mond reclames en slagingspercentages.

Niels|26.07.12|23:31

[email protected],

heb jij dit stukje op je contract staan:

Indien de leerling een lespakket heeft gekocht en aan het einde van het pakket nog niet toe is aan het praktijkexamen, kan de leerling nog geen gebruik maken van het examen. De leerling dient dan eerst extra lessen te volgen tot hij/zij klaar is voor het examen.

zo niet dan in je contract opnemen en iedereen laten tekenen, als ze gaan zeuren dan zeg je van daar heb je voor getekend dat bepaald de instructeur>>

Niels|26.07.12|23:32

Als je dat niet doet dan lopen ze over je heen! zo ben je een beetje gedekt.

John|27.07.12|12:04

@ Niels

Ik verkoop eigenlijk niet zo veel pakketten. Daarnaast ben ik niet zo’n liefhebber van alles dichttimmeren met regeltjes. Zoals ik al eerder schreef verdubbelde mijn aantal leerlingen vanaf het moment dat ik ze gemakkelijker op examen liet gaan. Dat kostte me mijn goede slagingspercentages maar maakte me wel 2 x zo groot. Ik probeer natuurlijk wel de leerling te overtuigen als deze nog niet klaar in. En natuurlijk vervalt dan de examengarantie.

Niels|27.07.12|12:40

[email protected]
Klopt helemaal wat je zegt! Als je tegen iedereen nee zegt dan loop je leeg de kans is groot dat je straks zonder werk komt te zitten, daarom ben ik overgestapt naar pakketten en contracten dat heb ik puur gedaan voor dat gezeur in de auto.

Wat ik van sommige instructeurs heb gehoord als je leerling om een examen vraagt gewoon laten gaan de leerling bepaald zelf de examen datum niet de rijschool. Van sommige hoor ik dat het juist anders is dat bepaald niet de leerling maar de rijschool.

Niels|27.07.12|13:03

>> Natuurlijk zeg je van te voren van je bent er nog niet klaar je moet wat extra rijlessen nemen als je nu om examen gaat maakt je geen kans…, Als ze niet willen luisteren gewoon laten gaan daar heb je gelijk in anders lopen ze weg en de kans is groot dat ze ergens op internet een negatieve reactie gaan plaatsen of slecht gaan praten over jou rijschool.

marcel|27.07.12|19:12

Maar Niels, als je ze laat afrijden terwijl ze er nog niet klaar voor zijn en ze zakken en daarna nog een keer dan denken ze ook dat het aan jou ligt (dan krijg je juist negatieve reviews).
Gewoon HOGE eisen stellen en erop wijzen dat zij het moeten doen en NIET jij, wij kunnen hoogstens zegeen WAT ze moeten doen!

Henk|27.07.12|21:58

@ Marcel,

Ook hoge eisen stellen kost je leerlingen. Maar in je relaas zit wel een waarheid. Men schat de invloed van de instructeur veel te hoog in. Kijk maar eens naar het CRKN. Die claimt. “wetenschappelijk ” onderzoek gedaan om te hebben. Nee dus. Geen enkele universiteit in hierbij betrokken. Oplichters dus die ook weer op het geld van de instructeur uit zijn. Het idee ook hier gewoon de oefening (lees tijd) die kunst baart.

Johan|27.07.12|23:48

Deze discussie is een hele andere wending gaan nemen t.o.v. het oorspronkelijke bericht. Maar het is wel zo dat ik merk dat leerlingen (en hun ouders) de laatste ca. 10 jaar mondiger zijn geworden en eisen stellen over de duur van de rijopleiding. Het hangt mischien van de regio af waar je rijles geeft maar ik kan de meeste leerlingen toch wel “binnenboord” houden.

John|28.07.12|09:43

@ Marcel,

Lees maar eens op facebook. Ik werd doordat een vriend van een meisje dat bij mij gelest had afgeraden. Dit omdat hij vond dat ik het examen steeds uitstelde. Het meisje had 30 lessen gehad en ik in 1 x geslaagd. Hij raadde de rijschool aan waar hij zelf had gelest en in 3 x was geslaagd. Dat wist ik van zijn vriendin maar dat schreef hij op facebook niet.

Niels|28.07.12|12:35

[email protected]

Als jij van te voren duidelijk uitlegt van je moet nog wat extra rijlessen en ze luisteren niet, dan is het niet jou probleem je hebt je werk goed gedaan.

Ik heb laatst nog een leerling gehad die heeft een negatieve review op mijn Facebook geplaatst hij vond dat ik hem te veel rijlessen heb verkocht! Leerling is wel in 1x keer geslaagd met ongeveer 40 rijlessen.

marcel|28.07.12|19:26

Ik heb bewust geen pakketten (want eigenlijk suggereer je als rijschool ook te weten hoeveel lessen iemand nodig heeft (ik begrijp dat er veel concurrentie is). Maar ik ben gewoon heel duidelijk dat ze het zelf moeten doen. Ouders, partner of vrienden die aandringen op afrijden mogen altijd meerijden (natuurlijk wel extra moeilijk maken) en zeuren ze door dan wil ik ze zelf helemaal niet meer in de auto.
Ik word er kribbig van…

Niels|28.07.12|21:23

[email protected]

Ik heb wel pakketten maar ik zeg altijd en heel duidelijk aan het einde proefles een pakket blijft een inschatting, dus als het blijkt dat een kandidaat minder of meer lessen nodig heeft, dan kan het pakket worden aangepast.

Ik heb zelf ook met losse lessen gewerkt, nee ik vind het niet prettig werken voornamelijk door de wisselgeld en administratie werk, daarnaast niet iedereen neemt lesgeld mee vaak willen ze nog langs de pinautomaat rijden geen tijd gehad om te pinnen>>

John|28.07.12|21:41

@ Marcel,

Als je daar al kribbig van wordt kun je jezelf ook afvragen of je wel geschikt bent voor dit vak.

Niels|28.07.12|22:02

Bovendien willen een hoop leerlingen niet met veel geld op zak lopen vinden ze niet veilig genoeg.

(natuurlijk wel extra moeilijk maken) Ja maar niemand kan foutloos rijden, ik wil het toch gaan proberen….marcel.

marcel|29.07.12|12:50

Jij wordt gezien als slechte rij-instructeur he, met een laag slagingspercentage!! Dus jij gooit op dat moment je rijschoolnaam ‘te grabbel’. Hoog slagingspercentage is belangrijk om nieuwe klanten te werven, daar ben ik wel achtergekomen en daar zorg ik nu ook voor…

marcel|29.07.12|12:52

Ik heb bijna altijd een wachtlijst

Niels|29.07.12|15:19

[email protected]
Ik heb wel eens vaker leerlingen aan de telefoon gehad die willen absoluut niet bij rijscholen lessen die een hoog slagingspercentage hebben, uit mijn ervaringen blijkt dat veel cursisten te veel onnodige rijlessen krijgen om de slagingspercentage van de rijschool hoog te houden. Kijk maar naar grote rijscholen met meer dan 100 examens die scoren bijna allemaal laag!

Kleine rijscholen met 1 lesauto eenmanszaken die scoren meestal wat hoger dat komt omdat men selecteert…,>>

Niels|29.07.12|15:23

en leerlingen onnodig lessen verkoopt, hier bij om de hoek heb je een rijschool zijn slagingspercentage staat al jaren op 75%, ik ben achtergekomen dat zijn leerlingen minimaal 60 rijlessen krijgen en een TTT, zo kan bijna iedereen slagen Marcel.

John|29.07.12|18:16

Ik heb ook een wachtlijst. Ik ben zelfs een samenwerkingsverband aan moeten gaan en heb een vacature open staan. Dat slagingspercentage vindt het gros totaal onbelangrijk. Maar ja, ik kan er naast zitten natuurlijk ik doe het nog maar net iets langer dan 20 Jaar.

John|29.07.12|18:18

Daarnaast word ik gezien als goed instructeur hoor. Maak je geen zorgen. En ik heb het zo ongelooflijk druk. En dat al jaren.

marcel|30.07.12|12:35

Je moet niet lessen om je rijbewijs te halen, maar om goed te leren rijden!! Examen stelt dan niets voor.
Je moet niet een halfuurtje met geluk rijden, je moet anytime stabiel rijden. Laten we eerlijk zijn, dan heb je ook wat aan je rijbewijs. Een auto in de prak rijden kost een hoop meer. Ik tel nooit het aantal lessen, de een heeft 20 en de ander heeft 100 rijlessen nodig. Puur naar stabiliteit van het rijden kijken.

John|30.07.12|19:10

Tja Marcel. Dat moet je de leerlingen vrtellen. Mij niet. Ik snap het allemaal wel maar het gros van de leerlingen komt toch enkel en alleen maar om het rijbewijs te halen in zo weinig mogelijk lessen en vooral voor zo weinig mogelijk geld. Daarnaast is het bij vrienden vooral “hoe minder lessen hoe beter je bent” en “als je het rijbewijs hebt leer je pas rijden” Verdiep je maar ens in de jeugd. Lees de social media er maar eens op na.Kijk b.v. eens op fokforum of het forum van Tros Radar>>

John|30.07.12|19:14

>> Vroeger moest ik voor het examen rij instructeur van een collega eens als leerling me. De leeraar ging zijn proefles beoordelen. Mijn collega vertelde in de ls “mijn motivatie voor dez les is…..” Hierop kapte de leraar hem direct af en zei “Jouw motivatie is geld verdienen” En daar zit hem nu juist het probleem. Ik zie hier mensen ractis plaatsen dat ze alleen maar “veilige, verantwoordelijke bestuurders wilen afleveren” Daarnast mken ze zich druk om de prijzen van een ander. Vreemd….

Niels|30.07.12|22:52

[email protected]

Rijscholen die een hoog slagingspercentage willen hebben dat zijn meestal rijscholen die niet zo veel werk hebben, door die hoge slagingspercentage willen ze nieuwe leerlingen aan trekken!

Rijscholen die echt veel werk hebben die kijken daar niet eens naar, als jij daar over gaat praten dan lachen ze je uit.>>

Niels|30.07.12|23:12

John, dat begrijp ik ook niet waarom ze zich druk maken om de prijzen! Dat zijn juist rijscholen die snel failliet gaan van mij mogen ze voor een tientje gaan lessen daar lach ik om.

John|31.07.12|10:11

@ Marcel,

V.w.b. de slagingspercentages sluit het een het ander natuurlijk niet uit. Je kunt het druk hebben met hoge en lage slagingspercentages. Ik heb aan den lijve ondervonden dat mijn leerlingaantal verdubbelde toen ik mensen gemakkelijker op examen liet gaan. En alle mooie woorden ten spijt we willen natuurlijk allemaal in de eerste plaats een goede boterham. Druk maken over lage prijzen heb ik nooit gedaan.

Marcel 2|02.08.12|12:18

@Pablo

Wees een echte vent en bied je excuses aan, als je het niet zo bedoelt hebt.
Je kan je er niet zo makkelijk vanaf maken met “een zinloze discussie” “jammer dat het uitgezonden is”
Ik krijg nu ook vragen hierover door leerlingen, of ik jou ken.
Zoals ik er nu over denk….helaas wel….is dan mijn antwoord.
Je denk waarschijnlijk echt dat alle rijscholen dat doen?
Maar reageer je frustratie aub op iemand anders af als je eigen zaken niet zo gaan zoals ze moeten gaan.

Jan Waterkant|02.08.12|13:05

Als elke rijinstructeur nu gaat voor het opleiden van een goede en veilige weggebruiker en niet voor het CBR examen, dan zou het al veel beter worden.
Maar er is moed voor nodig om een hogere lesprijs te vragen van 52 euro en om tegen de kandidaat te zeggen je bent er niet aan toe, dus wacht nog even.
Waar is je beroepseer als je de leerling laat bepalen hoeveel lessen hij nodig heeft.
Ben je zo’n sul dat je je dat laat aansmeren?
Nee ik heb respect voor rijscholen die rond de 75% zitten.

Jan Waterkant|02.08.12|13:07

Het is mij opgevallen dat rijscholen met hoge percentages ook vaak hogere lesprijzen vragen.
Alle waar naar zijn geld, en dat gaat ook hier op!

John|02.08.12|22:01

02.08.12 | 13:07 | Jan Waterkant
Het is mij opgevallen dat rijscholen met hoge percentages ook vaak hogere lesprijzen vragen.
Alle waar naar zijn geld, en dat gaat ook hier op!

Dat is controleerbaar onjuist!! Wel zie ik vooral hogere percentage’s bij kleinere rijscholen. Maar dat een hoge prijs geppard gaat met hoge slagingspercentage’s is onzin. Hier is weer de wens de vader van de gedachte. Ik daag je uit mij het tegendeel te bewijzen!!!!

Ingeborg|02.08.12|23:31

@Niels 15:23
Dat is een flinke kam die gje gebruikt om eenmanszaken overheen te scheren…
Misschien hebben (sommige) eenmanszaken wel een hoger slagingspercentage omdat er meer vanaf hangt. In loondienst hoef je niet altijd even hard te werken, je salaris komt toch wel aan het eind van de maand, en ontslagen worden kan ook niet heel makkelijk. Als je als eigenaar van een eenmanszaak je werk niet voor de volle 100% of meer doet dan heb je daar zelf last van. Dat gaat ten koste van je inkomen.

Niels|04.08.12|21:37

02.08.12 | 23:31 | Ingeborg

Uit mijn ervaring weet ik dat grote rijscholen vaak minder scoren dan eenmanszaken, grote rijscholen zijn bekend en groot klanten komen toch wel, kleine rijscholen zijn vaak afhankelijk van slagingspercentage!

en ontslagen worden kan ook niet heel makkelijk.

Volgens mij als je in loondienst werkt dan kunnen ze je zo naar huis sturen er is geen cao…….

Zelf kijk al jaren niet meer naar, je slagingspercentage is afhankelijk van je leerlingen>>

rob|05.08.12|16:30

ik heb zelf 70% gemiddelde en geef voor 34 euro per uur.
alleen door concurrentie kan ik mijn prijzen niet omhoog krikken

marcel|06.08.12|10:28

Ja Rob, je hebt gelijk. Dat probleem heb ik ook helaas…. Je moet je nu op deze manier staande weten te houden. Te zijner tijd kunnen wij met de prijzen wel verder omhoog.

Youran van Ark|25.04.13|20:54

Wat een mongool die Pablo. Flest en sjoemelt zelf de hele boel bij elkaar. Hij zei mij via de telefoon toe zijn bedrijfsnaam te veranderen. Is dit al gebeurd? NEE!

Youran van Ark|13.10.14|09:06

Ik ga toch aangifte doen tegen Pablo Visser en in het bijzonder Elise wegens laster en smaad. Wil jij eventueel getuigen mbt hun opmerkingen over drank achter het stuur jegens mij ,e.d.? Neem dan aub even contact met mij op!

Youran van Ark|03.12.14|10:24

Bedankt voor alle reacties. Pablo ben je blij met je honderd euro?

Youran van Ark|17.11.15|21:18

Karma ultima: rij je wijs is niet meer onder ons. Pablo zn pasje is verlopen. Bijscholing/praktijkbegeleiding niet gehaald jochie?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.