rijsimulator, voorrang, green dino

Nieuw: gevaarherkenning en bewegende stoel in rijsimulator

Green Dino is volop bezig met het verder ontwikkelen van de rijsimulator. Deze maand wordt software versie 16 met gevaarherkenning uitgeleverd aan de rijscholen. Maar er wordt ook gewerkt aan een scootersimulator en het laten bewegen van de stoel in de simulator voor een nog realistischer effect. Ook is de software tegenwoordig te gebruiken op andere merken rijsimulators.

De leerlingen kunnen direct starten met de training Gevaarherkenning die zorgt voor minder ongevallen. In de 8 lessen leert de bestuurder hoe hij verborgen gevaren kan herkennen en hoe hij hierop moet anticiperen. De training kan alleen op een rijsimulator van Green Dino gevolgd kan worden.

Nieuw wagenpark

Ook is er een nieuw wagenpark gekomen. Zo zijn de auto’s aangepast aan het huidige straatbeeld en rijden er ook vrachtwagens rond. Het aantal voertuigen is verhoogd voor een levendiger verkeersbeeld.

“Soms koop je een goedkopere simulator en blijkt later toch dat Green Dino de beste keuze is. Geen probleem, onze software werkt ook op andere rijsimulators. Zo is onlangs rijschool Ton van Egmond overgestapt”, vertelt Jorrit Kuipers van Green Dino.

Scootersimulator

Verder start Green Dino start met de productie van een scootersimulator voor een nieuwe campagne van Stichting TeamAlert. In de nabije toekomst zal Green Dino ook scootersimulators leveren aan rijscholen. Naast de benodigde apparatuur, software en beeldschermen wordt er een echte elektrische scooter gebruikt.

Tijdens de virtuele rit verandert de bestuurder in een pizzabezorger die moet anticiperen op het overige verkeer. Gevaarherkenning speelt hierbij een grote rol. De uitdaging is om zo vlot en veilig mogelijk door het verkeer heen te rijden. Het uiteindelijke doel is om de jongeren bewust te maken van hun kwetsbare positie in het verkeer wanneer ze op een scooter rijden.

Bewegende stoel

Een andere ontwikkeling van Green Dino is het toepassen van een trillend stuur en een trillende stoel voor een zo realistisch mogelijke simulatorrit. Nieuw is dat de stoel nu ook daadwerkelijk kan bewegen.

Kuipers: “Als je optrekt word je in je stoel gedrukt. De installatie zorgt er ook voor dat de stoel meebeweegt met de stuurbewegingen die je maakt. Het doel is om het rijgedrag van de leerling te verbeteren en het geheel attractiever te maken.”

Lees ook: Green Dino maakt training ‘Gevaarherkenning’ op rijsimulator

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.