Ger van den Berk, rijschool, lesauto, VRB, bestuurslid

Ger van de Berk stopt als bestuurslid VRB

Ger van de Berk stopt met onmiddelijke ingang als bestuurslid van branchevereniging VRB (Vereniging Rijschool Belang). Hij geeft aan niet op één lijn te zitten met het huidige en aankomende bestuur. “Er was voor mij als bestuurslid te weinig draagvlak in het bestuur met het oog op de taken die we daar uitvoerden”, licht Van de Berk toe.

VRB houdt op 14 september haar eerste algemene ledenvergadering, waarbij een nieuw bestuur gekozen gaat worden. Onder meer huidig voorzitter Nico van Zwam en secretaris Willy van Summeren zullen hun zetel ter beschikking stellen.

Rijschool Belang

Wille van Summeren bedankt Ger van de Berk namens het bestuur van Rijschool Belang voor de getoonde inzet en het verzette werk. “Verschil van inzicht met de rest van het bestuur zorgde voor onvoldoende draagvlak voor Ger om zijn werkzaamheden voor de VRB voort te zetten”, bevestigt Van Summeren.

“Ik hoop dan ook dat de VRB nu ook mijn plaats kan gaan invullen met een persoon die zich kan profileren met de huidige VRB en de leden daar op aan kan stellen”, aldus Van de Berk. Hij zal dus geen zitting meer nemen in het BVO en de CEC. Andere functies als voorzitter bij de VAHO en de SEAN blijft hij wel gewoon vervullen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Ger van de Berk stopt als bestuurslid VRB”

John|31.07.12|17:54

Jammer dat het VRB/SRB zo’n gesloten organisatie is en dat vooral het SRB alleen maar een commercieële inslag heeft. Dingen als “SRB erkende rijschool”moeten ze heel snel mee stoppen. Daarnaast moeten ze openheid van zaken geven als er iemand opstapt. Laat de leden veel meer bepalen. De Bovag wil niet voor niets niet meer me het VRB aan tafel zitten bij het CEC. Als men een kritische “luis in de pels” wil hebben in het bestuur wil ik daar wellicht over nadenken. Maar ik kom niet als “ja-knikker”

John|31.07.12|17:55

Als er mensen zitten die daar zitten ter meerdere eer en glorie van zichzelf, hun bedrijf/organisatie of om er beter van te worden dan sla ik over. Als ze het echt goed met de rij instructeur op hebben is het een ander verhaal.

Bert de Weerd|31.07.12|20:20

@John, je bent toch geen lid meer van de VRB en bent overgestapt naar de Bovag?

John|02.08.12|22:50

Ja klopt Bert. Ik ga mezelf ook actief inzetten voor de Bovag. Ik denk dat de rijschoolbranche behoefte heeft aan sterke vertegenwoordigers als de Bovag.

Bert de Weerd|03.08.12|20:46

@John, Dat klinkt beter, dat je je actief in gaat zetten. Ook al is het niet mijn ‘club’, ik wens je er veel succes mee.

John|03.08.12|21:01

@ Jan,

Dat is helaas de enige belangenvereniging. We hebben gehad CRKN, CNV, SRB, VRB (of VEB) en wat hebben zij nu eenmaal ingebracht? Helemaal niets. Ze bedoelen het allemaal heel goed hoor maar ik laat me graag vertegenwoordigen door mensen die het er niet even bij doen. Want ja, een club waar je pas lid van mag worden als je daar je verzekering afsluit en zich onterecht Stichting noemt….Een stichting mag winst maken, maar de uitkering hiervan moet een ideële of sociale strekking hebben

John|11.08.12|00:14

@ Jan,

Ik geloof niet dat er een vakbond is die dat tollereerd (CNV noch FNV) . Maar dat zijn natuurlijk allemaal strafbare feiten waar justitie in moet grijpen. En lesgeven aan mensen die de leeftijd nog niet bereikt hebben? Dat probleem is met 2todrive toch al opgelost?

Gerrit|16.08.12|10:54

@john

in mijn geval was ik eerst opzoek naar een goede / voordelige autoverzekering
en pas daarna kwamen ze met allerlei zooi er omheen de SRB was eerst de tussenpersoon van mij en Generali
opeens nemen ze de verzekering zelf over en ben je lid van een heuse “belangen” club
en nog “erkend” ook ha ha ha.
mar nu komen ze met allerlei SRB voorwaarden
( het laatste is weer een uittreksel van de KVK )
en ik ben toch al echt zo’n jaartje of 20 verzekeringsnemer van ze.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.