transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Subsidie op rijopleidingen voor medewerkers SOOB-bedrijven

transportopleider, code95, vrachtauto, rijles

Met het oog op de verwachte vraag naar vrachtautochauffeurs in de komende jaren, heeft SOOB besloten het opleiden van nieuwe chauffeurs financieel te ondersteunen. Omdat Europa sinds 31 juli 2012 geen ESF-subsidie meer beschikbaar stelt op rijopleidingen voor medewerkers van SOOB-bedrijven, geeft SOOB vanaf 1 augustus 2012 voortaan zelf scholingssubsidie aan bedrijven die medewerkers willen opleiden tot chauffeur.

Met de ondersteuning wordt het bedrijven gemakkelijker gemaakt om nu al te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.

Voor wie is de subsidie bestemd?

De subsidie is bestemd voor bedrijven die aangesloten zijn bij SOOB en die hun medewerkers willen opleiden tot chauffeur. Zij kunnen hiervoor tot een maximum van 35% van de opleidingskosten aan subsidie ontvangen. De subsidie is beschikbaar vanaf 1 augustus 2012 t/m 31 december 2012.

Voorwaarde is dat de subsidie gebruikt wordt voor medewerkers die in dienst zijn van het bedrijf én dat de opleiding uiterlijk 31 december 2012 volledig is afgerond. Bedrijven kunnen de subsidie aanvragen via SOOB Subsidiepunt. Op deze regeling is het SOOB subsidiereglement Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer van toepassing.

Om welke opleidingen gaat het?

De subsidie wordt verstrekt op Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding E bij C. Over de subsidiabele uurprijs wordt maximaal 35% subsidie verstrekt over een maximaal aantal opleidingsuren. Per opleiding kan er maximaal één subsidieaanvraag per medewerker per jaar gehonoreerd worden.

Opleiding Max. subsidiabele (klok)uurprijs Max. subsidiabele duur (klokuren)

Vakbekwaamheid 1 (RV1) € 18,50 per uur 48 uur
Vakbekwaamheid 2 (V2C) € 17,50 per uur 32 uur
Vakbekwaamheid 3 (V3C) € 24,- per uur 16 uur
Rijopleiding C € 60,- per uur 28 uur
Rijopleiding E bij C € 70,- per uur 25 uur

Opleiders

De subsidie geldt alleen voor opleidingen die worden uitgevoerd door opleiders die (voorlopig) gecertificeerd zijn én tijdig de ESF/SOOB-opgave hebben ingediend. Het overzicht hiervan wordt door VTL beschikbaar gesteld.

Dus let op! Dit geldt dus niet voor àlle (voorlopig) gecertificeerde opleiders. Vanaf heden kunnen opleiders hun planningen vanaf 1 augustus op SOOB Subsidiepunt open zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.