SP, Tweede Kamerlid, Farshad Bashir.

SP: schade deelnemers CBR-pensioenfonds vergoeden

De SP wil dat eventuele schade voor deelnemers aan het CBR-pensioenfonds vergoed wordt. Uit recent onderzoek blijkt het pensioenfonds jarenlang een financiële warboel was omdat er voortdurend en onnavolgbaar geschoven werd met geld. Volgens Kamerlid Bashir heeft dit wellicht tot schade geleid voor de huidige en toekomstige gepensioneerden van het CBR. Mocht dit het geval zijn dan pleit hij voor een snelle compensatie.

“Het forensisch accountantsonderzoek bij het CBR is vernietigend voor de toenmalige directie en de toenmalige Raad van Toezicht van het CBR”, zegt Bashir. “Maar ook het ministerie heeft als eindverantwoordelijke gefaald.”

Valsheid in geschrifte

Ook blijkt dat de toenmalige directeur en de toenmalige voorzitter van de Raad van Toezicht notulen hebben opgesteld van vergaderingen die nooit hebben plaatsgevonden. Bashir wil weten of de besluiten in die nooit gehouden vergaderingen rechtmatig zijn en of hier sprake is van valsheid in geschrifte.

Bij valsheid in geschrifte kan de schade verhaald worden op de toenmalige verantwoordelijken. Overigens is dit niet gebleken uit het onderzoek door Integis.

Bureaucratie

Bashir hoopt dat het CBR zich nu kan richten op de toekomst. “Ik wil dat de nieuwe directie samen met het personeel vooruit gaat kijken. Er is veel werk aan de winkel. Zo kan er flink gesneden worden in de bureaucratie en kan de organisatie klantgerichter worden.”

Het onderzoek kwam mede tot stand na een ingediend voorstel van Bashir, zo meldt de SP.

Lees ook: Onderzoek: intern pensioenfonds bij CBR was een warboel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.