dation, social media, wouter eijkelenkamp, workshop, rijschool, marketing, software

Dation houdt social media workshops voor rijscholen

Dation houdt in september diverse social media workshops voor rijscholen. Met de tips en trucs uit de workshop kan de rijschool zeer snel en goed starten met Facebook en Twitter.  De workshops zijn bedoeld voor rijscholen die willen starten met social media en voor rijscholen die al wel begonnen zijn, maar het idee hebben dat ze er niet genoeg mee doen.

“Social Media is het platform waarop uw doelgroep zich meerdere uren per dag bevindt”, legt Wouter Eijkelenkamp van Dation uit. “Gemiddeld zit een 18-jarige ruim 1,5 uur per dag op Facebook en Twitter en deelt via deze kanalen alles met zijn vrienden. Ook dat ze rijles hebben, bij welke rijschool ze dit volgen en hoe ze dit bevalt. Een enorme kans voor gratis goede reclame dus.”

Rijscholen

“Rijscholen erkennen deze kansen en mogelijkheden van social media, maar hebben tegelijkertijd enkele bezwaren om er niets mee te doen; geen tijd, geen kennis en geen affiniteit zijn de meest gehoorde bezwaren”, weet hij.

“Voor Dation was dit de aanleiding om een zeer praktische workshop op te zetten, waarin zij de rijscholen de kansen laten zien en uitleggen hoe zij heel eenvoudig mee kunnen doen in deze nieuwe wereld.”

Inhoud workshop

Doel van de workshop is dat de rijschool op eenvoudige wijze leert hoe zij met enkele slimme handelingen veel rendement halen uit hun Social Media profielen. Onderwerpen die tijdens de workshop aan bod zullen komen zijn onder andere:

 • Hoe maakt u een goed profiel aan op Facebook en Twitter
 • Hoe krijgt u meer volgers en meer fans
 • Hoe kunt u dit koppelen aan uw website en waarom is dit nuttig
 • Hoe kunt u heel eenvoudig uw profielen actueel houden en nieuws plaatsen
 • Waaraan moet een goed bericht voldoen
 • Top 10 effectieve berichten voor uw rijschool
 • Slim social media gebruiken zonder dat weinig tijd kost
 • Hoe leveren social media u extra leerlingen / aanvragen op
 • Hoger in Google door uw social media slim in te zetten

Data en locaties

 • Alkmaar: woensdag 12-09-2012 van 09:30 tot 12:30 
(locatie: Hoekstra Verkeersopleidingen)
 • Venlo: woensdag 12-09-2012 van 17:00 tot 20:30
(locatie: Motorrijschool Vos)
 • Nieuwegein: donderdag 13-09-2012 van 09:30 tot 12:30 
(locatie: De VerkeersAcademie)
 • Amsterdam: vrijdag 14-09-2012 van 09:30 tot 12:30 
(locatie: De VerkeersAcademie)
 • Apeldoorn: donderdag 20-09-2012 van 09:30 tot 12:30 
(locatie: Apeldoorn & Bloemzaad Verkeersopleidingen)
 • Alphen a/d Rijn: vrijdag 21-09-2012 van 09:30 tot 12:30 
(locatie: Rijschoolservice)

Aanmelden en kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 149,- per rijschool (voor Dation gebruikers € 125,-). Een rijschool kan dan met 2 personen deelnemen aan de workshop.

Aanmelden kan via http://www.dation.nl/dation-social-media-workshop

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Dation houdt social media workshops voor rijscholen”

henk van hoorn|16.08.12|18:51

graag wil ik meedoen aan deze workshop. ik wil als locatie Nieuwegein op 13 September bij om verkeersacademie. Tevens wil ik mijn tablet mee nemen die ik via de aktie van dation verkregen hebt om de instalatie van dation op deze tablet te regelen. Ik heb geen idee hoe je dit doet.

Max|19.08.12|16:18

Ik heb nu ruim een jaar ervaring met het professioneel gebruik van social media voor het werven van cursisten. Mijn objectieve ervaring is dat Google een vele malere hogere conversie oplevert dan Facebook en Twitter. Toch zou ik iedereen een workshop aanraden omdat goed gebruik van social media professioneel overkomt en vertrouwen geeft aan potentiële leerlingen net als het laten schrijven van beoordelingen en het gebruik van keurmerken.

Piet|19.08.12|22:19

@Max, welke keurmerken bedoel je?

Max|20.08.12|18:03

Bijvoorbeeld een BOVAG logo dat wil nog wel eens vertrouwen wekken. RijschoolBelang denk ik niet dat wekt meer het idee alsof het niet het belang van de leerling is.

Andere logo’s die je als rijschool kunt neerzetten zijn die van Facebook/Twitter/IDEAL.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.