Platic agent, lasergun, cnal

Politie: plastic agent met lasergun tegen hardrijders mag niet

Een pop in je tuin neerzetten die op een politieman met een lasergun lijkt om zo het verkeer langzamer te laten rijden. Die truc heeft voormalig Tweede Kamerlid en oud-politieman Rendert Algra uitgehaald in zijn woonplaats Jubbega (Friesland). De politie is er echter niet zo blij mee.

Veel passerende automobilisten trapten in de truc en gingen langzamer rijden. Volgens de politie in Friesland is de pop verboden omdat hij te veel op een echte agent lijkt. Alleen politieambtenaren mogen een politieuniform dragen.

Ongelukken

Bovendien kan de pop tot ongelukken leiden, als die op een gevaarlijke plek langs de weg staat, zegt de politie. Automobilisten kunnen ervan schrikken en daardoor de macht over het stuur verliezen. De politie wil in een gesprek met Algra duidelijk maken dat herhaling niet wordt getolereerd.

Algra is niet van plan er mee te stoppen, meldt de NOS. Hij heeft twee van zulke poppen in Polen laten maken, met de bedoeling die te verhuren. Hij vindt dat hij niets fout doet. Wel gaat hij zijn klanten erop wijzen dat ze de poppen niet op gevaarlijke plaatsen langs de weg moeten zetten.

Agenten

Algra heeft het idee uit Amerika. Daar worden volgens hem regelmatig nagemaakte politie-auto’s langs wegen gezet om automobilisten ertoe aan te zetten niet te hard te rijden. Dat gebeurt in regio’s waar het te duur is om echte agenten in te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Politie: plastic agent met lasergun tegen hardrijders mag niet”

Anton|24.08.12|12:38

Goed idee Rendert , Ga zo door.

Bert|24.08.12|19:12

Automobilisten kunnen schrikken…. Dat doen ze ook bij echte controles, en regelmatig gebeuren daarbij aanrijdingen. Een paar jaar geleden gebeurde dat bij ons voor ook. De auto’s knalden op elkaar en wat deed de diender? Ga inpakken en wegwezen. Iets van het “verlaten van een plaats ongeval” ???

Youran van Ark|12.09.12|12:01

Haha. Goud.
Politie veroordeeld iets wat ze zelf ook doen.
Hoe vaak zie je auto’s wel niet in de remmen gaan bij hun eigen controles?
Nee, dat is lekker veilig.
En waarom staan ze langs de A1 te controleren waar de gevaarzetting zeer klein is.
En niet in de straat langs mijn huis waar kinderen spelen en auto’s gemiddeld de 50 halen terwijl 30 is toegestaan?
Lijkt mij een veel logischer plaats om te controleren.
Maar ja daar komen niet genoeg auto’s voorbij en is het dus niet lucratief genoeg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.