vrb, bestuur, nieuw, rijschoolbelang, rijschool, Peter van Neck, Hans Pierik, Irma Brauers, Boudewijn Pijnappel, Ronaldo Cok, Anton Vos

Peter van Neck gekozen tot voorzitter van nieuw bestuur VRB

De Vereniging Rijschool Belang (VRB) heeft een nieuw bestuur gekozen. Peter van Neck is de nieuwe voorzitter. Hij volgt hiermee aftredend voorzitter Nico van Swam op. Dat is besloten tijdens de allereerste officiële algemene ledenvergadering van VRB. Hierbij was ongeveer 15% van het ledenaantal aanwezig, zegt aftredend secretaris Willy van Summeren.

Precieze cijfers van het huidige ledenaantal wil Van Summeren voorlopig niet noemen. “Wij willen weer opnieuw met alle partijen rond de tafel, inclusief Bovag. Want dat is hoog tijd. Het heeft dan geen zin om het spelletje te spelen ‘wie heeft de meeste leden’. Wij hebben nu onze taak vervuld.”

Beleid

Bovag stapte onlangs uit het Branche Voorzitters Overleg van de rijschoolbranche met het CBR, omdat VRB toen nog geen democratisch gekozen bestuur had. Het huidige beleid van VRB zal voortgezet worden. Hierbij gaat het bestuur regelmatig de leden via internetpeilingen raadplegen om sturing vragen.

De bestuursleden zijn gekozen voor de periode van drie jaar. Aftredend en niet herkiesbaar waren voorzitter Nico van Swam en secretaris Willy van Summeren. Aftredend en herkiesbaar waren Peter van Neck, Hans Pierik en Boudewijn Pijnappel. Een aantal kandidaten had zich beschikbaar gesteld als bestuurslid.

Nieuw bestuur

Na stemming zijn de volgende bestuursleden benoemd, zo laat VRB weten.

  • Voorzitter  Peter van Neck
  • Vice-voorzitter Hans Pierik
  • Secretaris Irma Brauers
  • Penningmeester Boudewijn Pijnappel
  • Media Ronaldo Cok
  • Bestuurslid Anton Vos

Het bestuur kan rekenen op een aantal ambassadeurs die zich in de regio gaan inzetten voor de VRB. De coördinatie hiervan is in handen van Mireille van Vliet. Tevens kan het bestuur rekenen op de steun van een aantal interne en externe Adviseurs onder leiding van Gerard Smits, meldt VRB.

Historie VRB

Begin 2009 hebben een aantal rijschoolverenigingen, Nijmeegse Autorijscholen Combinatie, kring 71, RVRO, kring Spijkenisse, besloten tot het oprichten van een werkgroep die ging onderzoeken of er een mogelijkheid was tot het oprichten van een nieuwe landelijke brancheorganisatie. Dit was de Werkgroep Rijschoolbelangen.

Door de regio verenigingen werden Hans Pierik, Peter van Neck, Boudewijn Pijnappel, Nico van Swam en Willy van Summeren naar voren geschoven om een nieuwe vereniging op te richten en te besturen. Vereniging voor rijschoolbelangen de rijschoolbranche.nl was geboren. Deze naam werd door toenmalig minister Eurlings direct al afgekort en in de stukken richting tweede kamer werd steeds gesproken over VRB.

Statuten

Op de ledenvergadering is tevens besloten om de statuten van VRB aan te passen. De belangrijkste aanpassing is de naam van de vereniging. Officieel is het vereniging voor rijschoolbelangen de rijschoolbranche.nl. De nieuwe naam is Vereniging Rijschool Belang (VRB). Ook is de ledenvergadering nu geregeld in de statuten.

“Oorspronkelijk was de bedoeling om de leden te raadplegen door internetpolls en beslissingen hieruit te laten voorkomen. Ook bestuursverkiezingen zouden via een internetpol gaan lopen”, licht VRB toe. “Na de statuten zijn aangepast is de weg vrij om ledenvergaderingen te houden. Het bestuur kan nu ook gewoon op de algemene ledenvergadering gekozen worden.”

vrb, nieuwe voorzitter, peter van neck, nico van swam

Lees ook: Bovag stapt uit BVO wegens ‘nog niet gekozen bestuur’ VRB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Peter van Neck gekozen tot voorzitter van nieuw bestuur VRB”

Youran van Ark|21.09.12|10:12

Zijn er ook instructeurs vertegenwoordigd die minder dan 5 jaar hun bevoegdheid hebben?

Ronaldo Cok|21.09.12|12:32

@youran van Ark, ja zeker.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.