CBR, hoofdkantoor

Principeakkoord over sociaal plan CBR

Vakorganisaties en de directie van het CBR hebben dinsdag een principeakkoord bereikt over het nieuwe sociaal plan voor van het CBR voor 2013 en 2014. Het doel  van het plan is te regelen hoe de personele gevolgen van de voorgenomen wetswijziging voor verhoging van de keuringsleeftijd bij de afdeling Medisch op sociaal verantwoorde wijze worden opgevangen.

De keuringsleeftijd van oudere rijbewijsbezitters wordt per 1 juli 2013 verhoogd van 70 naar 75 jaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil hiermee een lastenreductie voor burgers bereiken. Momenteel worden bestuurders van 70 jaar en ouder elke 5 jaar gekeurd. Ongeveer 1% wordt afgekeurd.

Herplaatsen in lagere functie

In het sociaal plan is een nieuwe afspraak gemaakt over de toe te passen regels bij herplaatsing in een lagere functie. Verder staat vastgelegd dat medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk worden begeleid. Daarbij zijn de afspraken uit het sociaal plan van 2009 grotendeels overgenomen zoals het afspiegelingsbeginsel en het handhaven van de oude ‘kantonrechtersformule’ bij vertrek. Een nieuwe afspraak is gemaakt over de toe te passen regels bij herplaatsing in een lagere functie.

Akkoord

De inhoud van het plan wordt aanstaande vrijdag via de post aan de leden van de vakbonden toegestuurd en vervolgens krijgen Unie-leden twee weken om hun oordeel hierover uit te spreken. Het akkoord is vrijdag alvast te vinden op de website van vakorganisatie de Unie en op het intranet van het CBR.

De gesprekken over de nieuwe cao beginnen op 13 november. Via de post van vrijdag zitten als bijlage ook de voorstellen van De Unie aan voor de wijziging van de cao per 1 januari 2013. Deze zijn tot stand gekomen na uitgebreide ledenraadplegingen in Hoorn, Rijswijk, Utrecht, Eindhoven en Assen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Principeakkoord over sociaal plan CBR | RijschoolPro
CBR, hoofdkantoor

Principeakkoord over sociaal plan CBR

Vakorganisaties en de directie van het CBR hebben dinsdag een principeakkoord bereikt over het nieuwe sociaal plan voor van het CBR voor 2013 en 2014. Het doel  van het plan is te regelen hoe de personele gevolgen van de voorgenomen wetswijziging voor verhoging van de keuringsleeftijd bij de afdeling Medisch op sociaal verantwoorde wijze worden opgevangen.

De keuringsleeftijd van oudere rijbewijsbezitters wordt per 1 juli 2013 verhoogd van 70 naar 75 jaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil hiermee een lastenreductie voor burgers bereiken. Momenteel worden bestuurders van 70 jaar en ouder elke 5 jaar gekeurd. Ongeveer 1% wordt afgekeurd.

Herplaatsen in lagere functie

In het sociaal plan is een nieuwe afspraak gemaakt over de toe te passen regels bij herplaatsing in een lagere functie. Verder staat vastgelegd dat medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk worden begeleid. Daarbij zijn de afspraken uit het sociaal plan van 2009 grotendeels overgenomen zoals het afspiegelingsbeginsel en het handhaven van de oude ‘kantonrechtersformule’ bij vertrek. Een nieuwe afspraak is gemaakt over de toe te passen regels bij herplaatsing in een lagere functie.

Akkoord

De inhoud van het plan wordt aanstaande vrijdag via de post aan de leden van de vakbonden toegestuurd en vervolgens krijgen Unie-leden twee weken om hun oordeel hierover uit te spreken. Het akkoord is vrijdag alvast te vinden op de website van vakorganisatie de Unie en op het intranet van het CBR.

De gesprekken over de nieuwe cao beginnen op 13 november. Via de post van vrijdag zitten als bijlage ook de voorstellen van De Unie aan voor de wijziging van de cao per 1 januari 2013. Deze zijn tot stand gekomen na uitgebreide ledenraadplegingen in Hoorn, Rijswijk, Utrecht, Eindhoven en Assen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.