Jongepier, Opleidingen, Mobility Masters, kantoor, Soesterberg

Jongepier gaat naar belangenvereniging LBVI, stopt als VVB-lid

Simon Jongepier van opleidingsinstituut Jongepier Mobility Masters heeft zich weer aangesloten bij de LBVI (Landelijke Belangenvereniging Verkeersopleidings Instituten). Hij is per direct uit de VVB gestapt. Reden daartoe is dat Jongepier voorstander is van de mogelijkheid tot WRM-examens op eigen locaties, in plaats van per se bij IBKI-locaties. Dat is niet in overeenstemming met het huidige standpunt van de VVB.

De Verkeersacademie, het enige overgebleven lid van de Vereniging Verkeersveiligheidsbelangen (VVB), heeft zich neergelegd de beslissing van IBKI de verplichting tot het afnemen van WRM-examens (zoals rijproeven) bij IBKI-kantoren behouden.

LBVI

“Alle 14 opleidingsinstituten die lid zijn van de LBVI zijn ook warm voostander van de mogelijkheid tot het afnemen van examens op locatie. De Verkeersacademie is de enige die de huidige situatie wilt behouden”, zegt Jongepier. “Mijn belangen worden dus niet goed door de VVB behartigd in de Centrale Examen Commissie van IBKI. Het kan niet zo zijn dat één opleider zijn eigen plan trekt binnen een belangenvereniging.”

Jongepier was vroeger ook lid van de LBVI. Samen met Compact Opleidingen (inmiddels failliet) en de Verkeersacademie werd enige jaren geleden VVB opgericht. Jongepier: “Ik heb altijd goed contact met ze gehouden. Maar wij vonden toen dat een gedeelte van de branche te weinig deed aan ontwikkeling van de opleidingen.”

WRM-examens

In de jaren ’90 was het gebruikelijk dat WRM-examens ook bij opleiders zelf afgenomen konden worden. Onder meer om afstand te creeëren tussen IBKI als exameninstituut en de opleiders, werd dat afgeschaft. “Het is voor de rijinstructeurs in opleiding echter veel beter om bij de opleider de examens af te legggen, die omgeving zijn ze gewend”, vindt Jongepier.

Overigens laat Gijs Kantelberg van de VVB weten niet tegen het idee op zichzelf te zijn van het afnemen van rijproeven bij de opleider-locatie. Hij heeft zich neergelegd bij het besluit van IBKI het niet te doen vanwege de hogere tarieven die dat met zich mee zou brengen. Ook zou de praktische uitvoerbaarheid voor IBKI moeilijk liggen als het gaat om planning en examenroutes.

CEC

Het onderwerp zal 4 december in de eerstvolgende CEC-vergadering besproken worden. De LBVI-leden vertegenwoordigen een meerderheid van het aantal examens dat IBKI jaarlijks afneemt bij rijinstructeurs-opleidingsinstituten.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Jongepier gaat naar belangenvereniging LBVI, stopt als VVB-lid”

Ben Bridel|29.11.12|22:44

Ik vraag mij af hoe de stemverhoudingen nu binnen de CEC zijn. Het kan toch niet zo zijn dat Kantelberg
net zoveel stemrecht heeft als als alle opleidingsinstituten van de LBVI bij elkaar. Dan zouden de machtsverhoudingen binnen de CEC goed scheef zijn. Ik hoop dat de andere leden van de CEC daar goed op letten, ook in belang van hun achterban.

Mvg werkgroep voor en door rij-instructeurs ter verbetering van de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.