CBR, hoofdkantoor

Cao-overleg tussen CBR en vakbonden vastgelopen

Het cao-overleg tussen de directie van het CBR en de vakbonden zit muurvast. De bonden zijn donderdag niet verschenen bij de geplande cao-onderhandelingen. Zij willen een structurele loonsverhoging. De CBR-directie ziet daar echter geen mogelijkheden voor en wil niet verder gaan dan een incidentele bonus. Om het CBR extra onder druk te zetten, riep vakbond de Unie enkele weken geleden de examinatoren al op om overwerk te weigeren.

Wat de gevolgen van deze weigering tot overwerk precies zijn, valt moeilijk in te schatten. Maar met de huidige drukte bij het CBR en de weersomstandigheden, voorspelt dat weinig goeds voor de reserveringstermijnen de komende weken.

Motorexamens

“Dat is natuurlijk heel vervelend in een periode waarin heel veel examens afgereden moeten worden voor 18 januari wegens wijzigingen Motorexamens als gevolg van 3e Rijbewijs Richtlijn. En daar komen nu ook de uitstelexamens nog bij”, zegt CBR-woordvoerder Coen Sleddering.

“Wel heeft CBR de motorkandidaten gewaarschuwd dat het niet slim is om te wachten met je examen tot de maanden december en januari, omdat men dan het risico loopt – naast grote drukte en geen tijd meer voor herexamen- op slecht weer. Eventuele garanties dat men bij reserveren van een examen voor een bepaalde datum op tijd het examen zou kunnen doen, zijn altijd gegeven met het voorbehoud van de weersomstandigheden.”

Vakbonden

De vakbonden zijn echter vast van plan meer loon te eisen voor de CBR-medewerkers. “De afgelopen jaren is er ingeleverd toen dat nodig was; nu er weer zwarte cijfers geschreven worden en de inflatie maar oploopt, is het hanteren van de nullijn dat niet”, vindt onderhandelaar Maarten Hoelscher van De Unie.

“Zeker niet onder verwijzing naar wat er arbeidsvoorwaardelijk geldt bij ambtenaren en andere ZBO’s. Het CBR heeft immers een private cao. Daarbij komt dat ook in de overige cao-voorstellen van de directie weinig muziek zit.”

Onderhandelingen

Het CBR wil graag de onderhandelingen voortzetten, maar weigert de nullijn voor structurele loonsverhogingen van tafel te halen. Sleddering: “Het op voorhand afzeggen van de onderhandelingen zonder te kijken of je er samen uit kunt komen vinden wij erg spijtig.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Cao-overleg tussen CBR en vakbonden vastgelopen”

Henry Schouten|13.12.12|14:34

onze grote vrienden in gesprek met hun baas en onze kandidaten moeten langer wachten.
het zijn ook echte profies???

en dan moeten wij maar begrip hebben???

[email protected]|13.12.12|20:52

Heel simpel!!! Als er examinatoren tussen zitten, die dit werk doen puur voor het geld, dan zitten ze er verkeerd. Ze hebben niet door, dat ze hun collega’s, die welwillend zijn, een oor aannaaien. En daarbij zijn vele examenkandidaten ook nog eens de dupe. De bond werkt hier graag aan mee schijnbaar. Dit is nou eenmaal een vak waar overwerk bij hoort. Eruit schoppen die rotte appels. Dan blijft er vanzelf wel geld over, om de welwillenden tegemoet te komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.