Rijschool, Berend Knol, C1, praktijkexamen

Rijschool Berend Knol levert eerste C1-kandidaat af

Rijschool Berend Knol uit Leeuwarden heeft maandag de allereerste kandidaat afgeleverd met een C1-rijbewijs. Ondanks de sneeuwval kon het C1-rijexamen volgens planning doorgaan. De kandidaat kon goed omgaan met de moeilijke omstandigheden en slaagde met vlag en wimpel.

Henri de Haan (48) uit het Friese Tzummarum gaat dus de boeken in als de eerste Nederlander die in het bezit is gekomen van het nieuwe C1-rijbewijs, meldt de Bovagkrant.

Derde Europese Rijbewijs Richtlijn

Afgelopen zaterdag werd de Derde Europese Rijbewijs Richtlijn van kracht, en het C1-rijbewijs voor lichte vrachtauto’s is een van de nieuwe categorieën die onder deze richtlijn vallen. Ook campers maken deel uit van de C1-categorie, waardoor in de volksmond al over het camperrijbewijs wordt gesproken.

Het nieuwe rijbewijs is geschikt voor mensen die het vrachtautorijbewijs willen behalen, maar niet als chauffeur aan het werk gaan. Het is bijvoorbeeld geschikt wanneer iemand een camper heeft van boven de 3500 kg of voor het besturen van een paardenvrachtauto

Lees ook: Rijscholen kunnen C1- en D1-lesvoertuig ook huren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.