Politie, academie, lesauto, rijles

Extra rijvaardigheidstraining voor Belgische politieagenten

Politie, academie, lesauto, rijles

Belgische agenten krijgen extra rijcursussen omdat ze te vaak fouten maken met autorijden. Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Op deze manier moeten de nogal duur uitgevallen reparatiekosten lager worden. Ze krijgen een theoretische en praktische “defensief rijden” opleiding.

In 2011 waren er 270 ongelukken waarbij de federale politie betrokken was, in totaal goed voor 676.350 euro aan reparatiekosten door de eigen logistieke dienst, volgens de Belgische parlementariër Luk van Biesen. Daar zijn dan nog niet eens de total loss ongevallen in meegerekend. In 90 gevallen gebeurde het ongeval tijdens een interventie. Hoeveel ongevallen er bij de lokale politie gebeurden, is niet bekend.

Nederland

In Nederland rijden agenten ook niet schadevrij: daarom is in 2010 door de korpsbeheerders besloten dat agenten die vaak achter het stuur zitten, eens in de drie jaar weer een rijvaardigheidstraining krijgen.

Lees ook: Rijles geven aan de politie: Denken als een diender in de auto

Bekijk onderstaand filmpje van een Nederlandse politiemotor die op het portier van een collega botst:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra rijvaardigheidstraining voor Belgische politieagenten | RijschoolPro
Politie, academie, lesauto, rijles

Extra rijvaardigheidstraining voor Belgische politieagenten

Belgische agenten krijgen extra rijcursussen omdat ze te vaak fouten maken met autorijden. Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Op deze manier moeten de nogal duur uitgevallen reparatiekosten lager worden. Ze krijgen een theoretische en praktische “defensief rijden” opleiding.

In 2011 waren er 270 ongelukken waarbij de federale politie betrokken was, in totaal goed voor 676.350 euro aan reparatiekosten door de eigen logistieke dienst, volgens de Belgische parlementariër Luk van Biesen. Daar zijn dan nog niet eens de total loss ongevallen in meegerekend. In 90 gevallen gebeurde het ongeval tijdens een interventie. Hoeveel ongevallen er bij de lokale politie gebeurden, is niet bekend.

Nederland

In Nederland rijden agenten ook niet schadevrij: daarom is in 2010 door de korpsbeheerders besloten dat agenten die vaak achter het stuur zitten, eens in de drie jaar weer een rijvaardigheidstraining krijgen.

Lees ook: Rijles geven aan de politie: Denken als een diender in de auto

Bekijk onderstaand filmpje van een Nederlandse politiemotor die op het portier van een collega botst:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.