Jongepier, Opleidingen, Mobility Masters, kantoor, Soesterberg

Nieuwe rijinstructeursopleiding Jongepier: ‘blended learning’

Jongepier Mobility Masters introduceert blended learning, een opleidingstraject ontwikkeld voor de opleiding tot rijinstructeur. Het is een combinatie van thuisleren met behulp van de computer, internet en praktijklessen. “Met een klein aantal fysieke bijeenkomsten en rechtstreekse communicatie in de digitale leeromgeving, waarborgen wij de voortgang en de kwaliteit”, zegt directeur Simon Jongepier.

Jongepier Mobility Masters biedt al ruim 32 jaar opleidingen aan in de rijschoolbranche. “Maar hoge kwaliteit realiseren en behouden gaat niet vanzelf”, weet Jongepier. “Daarom zijn wij alert op ontwikkelingen in de branche en mogelijkheden waarmee wij onze opleidingen kunnen innoveren.”

Internet

“Wij passen onze opleidingen regelmatig aan als dat noodzakelijk is om de kwaliteit die wij nastreven, te behouden en waar mogelijk te verhogen. Een van de meest in het oog springende veranderingen is de inzet van de computer en internet. Die worden bij onze opleidingen steeds meer, maar wel doordacht, efficiënt en effectief ingezet.”

Ook via het systeem van blended learning verwacht Jongepier een hoog slagingspercentage. “Daarnaast heeft blended learning andere voordelen. Cursisten kunnen thuis leren op momenten dat het hen uitkomt. Gefilmde instructielessen en praktijksituaties kunnen, zoveel als gewenst, opnieuw worden beluisterd en bekeken.”

Leren

Informatie is zowel via het computerscherm als op papier beschikbaar. Door minder fysieke bijeenkomsten, hebben cursisten weinig reistijd en nieuwe (presentatie)technieken maken het leren leuker en effectiever, meldt Jongepier.

De blended learning opleiding is qua inhoud dezelfde opleiding als de reguliere opleiding voor rijinstructeurs van Jongepier. Echter bij blended learning volgen cursisten de opleiding thuis en voor een groot deel vanaf de computer. Daarnaast komen zij slechts 10 keer bij op locatie voor de zogenaamde bijeenkomsten in plaats van de gebruikelijke 22.

Meer informatie over de rijinstructeurs-opleiding via blended learning is te vinden via www.jongepier.nl 

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Nieuwe rijinstructeursopleiding Jongepier: ‘blended learning’”

Ed Dohle|01.03.13|13:08

Vooruitstrevende ontwikkeling

Autorijschool Hoekstra|07.03.13|15:20

Hallo Simon,

Hallo Simon en Nel,

Beste Simon, in mijn tijd van opleiding bij jullie was je er even tussenuit, maar jouw persoonlijkheid is me altijd bijgebleven. Overigens, evenals die van jouw echtgenote Nel.
Ik verwacht veel van dit nieuwe plan! Initiatief is tenslotte vaak de key tot succes!
Heel veel succes toegewenst met jullie nieuwe plannen.

Groet Fokke Hoekstra
http://www.autorijschoolhoekstra.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.