Honda, lesauto, rijschool, De Groot

Honda Civic 1.6 liter i-DTEC vanaf 21.490 euro verkrijgbaar

Honda heeft de prijs bekendgemaakt van de Civic 1.6 liter i-DTEC. Dat is de eerste auto met de zuinige 1.6 i-DTEC dieselmotor van Honda. Met 120 pk (88kW) en een koppel van 300 Nm (2.000 t/pm) bereikt de Civic binnen 10,2 seconden de honderd kilometer per uur, terwijl de motor een gemiddeld verbruik van slechts 3,6 l/100 km heeft en een CO2-uitstoot van maar 94 g/km. Het bijtellingsniveau van deze Civic is 20% voor alle versies.

De auto heeft een zeer laag geluidsniveau en een uitgebreid pakket aan veiligheids- en comfortverhogende technieken. Daarbij zijn alle varianten voorzien van een nieuwe zesversnellingsbak en het brandstofbesparende start-stopsysteem.

Comfort

Al bij de ‘comfort’-variant, met een prijs vanaf 24.490 euro, is aan de standaarduitrusting onder andere cruise control en de ECON-modus toegevoegd, die de motor en airconditioning op zo economisch mogelijke wijze aanstuurt en de bestuurder met een groen licht op de snelheidsmeter laat weten wanneer hij een zuinig rijgedrag vertoond.

De Business Edition kost 24.990 euro en is uitgebreid met SD navigatie en natuurlijk kan men in deze uitvoering handsfree telefoneren. De Sport versie, vanaf 26.990 euro verkrijgbaar, is uitgebreid met onder meer een Bluetooth-handsfreesysteem, een verlichting- en regensensor, achteruitrijcamera en een stuur en versnellingspook beide met leer bekleed.

Stoelverwarming

Nieuw is de comfortabele ‘lifestyle’-variant die is voorzien van onder meer een DAB (Digital Audio Broadcast), parkeerhulp aan voor- en achterzijde, een grootlicht-assistent, stoelverwarming voor, een premium geluidssysteem met 360 watt en subwoofer, privacy-glas achter en Xenon koplampen. De Civic 1.6 i-DTEC Lifestyle is er vanaf 28.990 euro.

Dankzij de zuinige en schone 1.6i DTEC diesel motor heeft deze Civic het A-energie label en slechts 20% bijtelling voor de zakelijke rijder. De 1.6 Comfort heeft vrijstelling voor de wegenbelasting. De Honda Civic 1.6 i-DTEC is vanaf 30 maart, Pasen 2013, te zien bij de Honda dealers in Nederland, in vier verschillende uitvoeringen. De vanafprijs bedraagt 21.490 euro.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.