CBR, hoofdkantoor

Rijschool-brancheorganisaties hervatten gezamenlijk overleg

Bovag is weer terug aan tafel bij het BVO. Na een aantal overleggen op initiatief van het CBR en onder leiding van een onafhankelijke derde hebben Bovag, FAM, VRB besloten weer met een volledige bezetting het branchevoorzittersoverleg (BVO) te hervatten. “Op 13 maart is er een gezamenlijke bijeenkomst geweest, waarbij ook actuele ontwikkelingen in de branche in een goede en constructieve sfeer zijn besproken”, melden de brancheverenigingen.

In de afgelopen periode heeft intensief overleg plaats gevonden, waarbij verschillen van inzicht over de toelating tot het BVO, zijn weggenomen. Tijdens het BVO overleggen de brancheorganisaties met het CBR over lopende zaken.

BVO

“Zoals bekend waren er vragen over hoe en wanneer brancheorganisaties kunnen gaan deelnemen aan het BVO. Daarvoor is nu een helder kader geformuleerd. Voor potentieel deelnemende organisaties zijn voorwaarden opgesteld met betrekking tot de structuur, statuten en representatieve vertegenwoordiging”, aldus Bovag, FAM en VRB in een gezamenlijk bericht.

De brancheorganisaties en het CBR zijn met elkaar van mening dat er op deze wijze een goede bijdrage geleverd kan worden aan de verdere professionalisering van de branche.

Kwaliteit

Coöperatieve samenwerking, vruchtbaar overleg en goede belangenbehartiging zijn essentieel in het streven naar een verbetering van de kwaliteit en het imago van de rijschoolbranche.

In het kader van de omvorming van het CBR naar een publiekrechtelijk ZBO is een gebruikersraad ingesteld, waarin naast andere stakeholders van het CBR ook de deelnemers aan het BVO zitting hebben.

CBR

“Wij hebben de afgelopen periode met de brancheorganisaties natuurlijk contact gehouden en overleg gevoerd buiten het BVO om, maar vooral geïnvesteerd in het weer oppakken van het structureel overleg. Ik ben blij dat het gelukt is en complimenteer Bovag, FAM en VRB voor hun inzet en bijdrage”, zegt Susi Zijderveld, directeur CBR.

“Goed overleg in de branche is  heel belangrijk voor bijvoorbeeld de professionalisering van de bedrijfstak. Dat moeten brancheorganisaties samen doen en het CBR wil daarbij graag een actieve en ondersteunende rol spelen.”

Bestuur

Branchevereniging Bovag stapte vorig jaar uit het BVO. Reden was omdat de VRB geen gekozen bestuur had. Dat is inmiddels wel het geval. Na een algemene ledenvergadering is het bestuur van VRB nu democratisch gekozen.

“We zijn blij dat het BVO weer met een volledige bezetting is hervat”, zegt Hans Pierik, vice-voorzitter VRB. “Nu kunnen we weer gezamenlijk vooruit.”

Lees ook: Bovag stapt uit BVO wegens ‘nog niet gekozen bestuur’ VRB

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Rijschool-brancheorganisaties hervatten gezamenlijk overleg”

Ron wessels|28.03.13|00:22

Als ze net zo knullig te werk gaan zoals in het programma kassa nou dan wordt het weer niks pff.
En Bovag moet eens afleren om maar te zeggen dat het bij hun altijd goed gaat.
Daar zitten ook zat rotte appels,maar dat wuiven ze graag van tafel.

Romke Ferre Brink|03.04.13|16:01

Ik heb een slechte werkervaring met inmiddels mijn exwerkgever die rijschoolhouder is.Ik wil dan ook aankomende rijinstrcuteur waarschuwen voor “wurg”contracten.Toen ik bepaalde art. in het contract tersprake bracht werd ik verbaal gekleineerd en onderdruk gezet.Dus aankomende rijinstructeurs laat je door een advocaat in het arbeidsrecht adviseren over het contract en laat je niet onderdruk zetten, ook al ben je aan het reiintegreren.
Jij hebt ook rechten en geloof ze niet op hun “Woord”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.