begeleid rijden, 2toDrive, coach

Deelnemers 2toDrive slagen vaker voor rijbewijs

begeleid rijden, 2toDrive, coach

Jongeren van 17 jaar doen het beter bij het praktijkexamen voor hun autorijbewijs dan kandidaten boven de 18 jaar. Meer dan de helft van de 17-jarige deelnemers aan het experiment voor begeleid rijden 2toDrive (56 procent) haalde het examen vorig jaar in één keer.

De cijfers zijn afkomstig uit het jaarverslag van het CBR over 2012. De belangstelling voor het 2toDrive-examen was groter dan verwacht. CBR had er in 2012 zo’n 17.000 verwacht, maar in totaal deden 30.000 17-jarigen examen voor het autorijbewijs. Daarmee zijn er inmiddels al ruim 20.000 jongeren die binnen 2toDrive geslaagd zijn voor hun rijbewijs.

Om de stijging van het aantal praktijkexamens op te vangen na de invoering van 2toDrive is het CBR in 2012 gestart met het opleiden van 40 extra examinatoren.

56 Procent

Ook afgelopen najaar was al duidelijk dat deelnemers aan begeleid rijden experiment het goed doen. Cijfers wezen uit dat 56,5 procent van de 17-jarigen voor het praktijkexamen slaagden. Bij kandidaten boven de 18 jaar lag dat percentage op 49,8 procent. Ook bij de theorie-examens waren de jongeren onder de 18 succesvoller dan de 18-plussers.

2toDrive is op 1 november 2011 van start gegaan. Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Vanaf 17 jaar mogen ze praktijkexamen doen voor hun rijbewijs B. Als ze slagen moeten ze tot hun 18de rijden onder begeleiding van een coach. Het is een proef van het ministerie van Infrastructuur en Milieu met als doel om de verkeersveiligheid te vergroten met een looptijd van maximaal zes jaar. Als de geplande evaluatie in 2015 positief uitvalt, is het de bedoeling om deze vorm van begeleid rijden definitief in te voeren.

Lees ook: CBR boekt € 2,8 miljoen winst, eigen vermogen nu 7,4 miljoen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Deelnemers 2toDrive slagen vaker voor rijbewijs”

Paul Feij|28.03.13|23:47

hoe kun je nou vaker slagen? Je slaagt toch maar 1 keer?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.