rijles, stage, WRM, rijinstructeur, lesauto

Spoedtarieven moeten IBKI ontlasten en toch flexibel houden

Om opleiders de kans te geven hun kandidaten nog op zeer korte termijn in te schrijven voor een WRM-examen hanteert IBKI al enige tijd spoedtarieven. Daarmee wil IBKI aan de ene kant flexibiliteit houden, maar ook een financiële drempel opwerpen.

Dat laat IBKI weten in een brief aan WRM-opleiders. De tarieven zijn al in gebruik en IBKI heeft ze nu ook voor de opleiders op een rijtje gezet.

De doorlooptijden zijn de afgelopen jaren flink verkort. Vroeger gold een wachttijd van zes tot acht weken voordat een kandidaat examen kon doen. Tegenwoordig zijn ook tot twee weken voor een examen nog wel plaatsen beschikbaar die direct geboekt kunnen worden.

Kort tevoren

Sommige rijinstructeur willen zich graag nog korter van tevoren inschrijven voor een examen, bijvoorbeeld als ze de einddatum van hun lesbevoegdheid over het hoofd gezien hebben. IBKI wil daar wel aan tegemoet komen, maar vreest ook voor meer open plaatsen en daarmee hogere examenkosten als de standaard doorlooptijden verder verkort worden.

Daarom zijn er spoedtarieven gekomen. Die moeten de extra kosten dekken voor IBKI en er tegelijkertijd voor zorgen dat het niet te aantrekkelijk wordt om heel kort tevoren examens te boeken.

Twee soorten

Er gelden twee verschillende spoedtarieven. IBKI rekent 50 euro voor het niet op tijd invullen van gereserveerde plaatsen binnen veertien dagen. Daarnaast is er een spoedtarief van 150 euro. Dat geldt voor: WRM theoretische bijscholing (wanneer de pas verloopt en de opleider wil graag een extra bijscholing aanmelden), een WRM-stagebeoordeling binnen zeven werkdagen en een WRM-praktijkbegeleiding binnen zeven werkdagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Spoedtarieven moeten IBKI ontlasten en toch flexibel houden”

Youran van Ark|18.04.13|21:12

Mijn pas cat B verloopt 28/1/2014

Ik ben 16/4/2013 gelaagd voor cat A.
Moet ik nu alsnog 2x praktijk doen?
Theorie heb ik al gedaan.

Mvg

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.