Pownews, Altijdgeslaagd, theorie-examen

PowNews: theorie-examen is te koop

Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) gaat vragen stellen aan minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) over mogelijke fraude bij de theorie-examens van het CBR. Dat zei ze in een uitzending van PowNews dit weekend.

De omroep stelde in die uitzending dat het theorie-examen gewoon te koop is. Het bedrijf Altijdgeslaagd, dat stoomcursussen theorieles geeft van een dag, zou de beschikking hebben over de theorievragen en die doorspelen aan hun leerlingen. Hun leerlingen doen direct na de cursus examen. Op die manier zou het bedrijf de claim ‘honderd procent slagingskans’ waar kunnen maken.

‘Examengericht’

PowNews laat beelden zien die tijdens een cursus van Altijdgeslaagd gemaakt zouden zijn. Daarop  zegt docent Said Cinar dat hij precies weet wie er bij het CBR werken en dat hij er contacten heeft. In een reactie aan PowNews bevestigd hij dat niet. “Ik probeer ze examengericht te trainen”, zo omschrijft hij zijn werkwijze.

Drie Kamerleden reageren in de uitzending geschokt. “Onbestaanbaar”, meent Sander de Rouwe (CDA). “Als het klopt, dan rijden er misschien honderden of duizenden mensen rond die geen benul hebben van veiligheid”, vermoedt Machiel de Graaf (PVV). Hij vindt dat het bedrijf vervolgd moet worden als inderdaad aangetoond kan worden dat er strafbare feiten gepleegd worden. Kuiken wil precies weten wat er waar is en gaat daarom Kamervragen stellen.

CBR

Harold Bekhuis, manager theorie, van het CBR zegt in de uitzending de signalen serieus te nemen. Het CBR gaat zelf onderzoek doen naar de vermeende fraude en neemt maatregelen als ze op mogelijke misstanden stuit.

Bekijk de uitzending hieronder. Het item over de theorie-examens start na 9 minuten.
Get Microsoft Silverlight

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

5 reacties op “PowNews: theorie-examen is te koop”

Gerrit Grevengoed|28.04.13|14:47

Dan heb je dus weinig of geen kennis van verkeersregels
en een verrotte mentaliteit
maar je komt wel door het praktijkexamen,
Je zou verwachten dat wat ze op die theoriekennis besparen
ze dat bij de praktijkexamens dubbel en dwars zullen bezuren

VERJO leermiddelen|29.04.13|10:33

Gelukkig dat dit nu zichtbaar is geworden….we zijn serieus met ons vak bezig in de rijschoolwereld. Mede dankzij alle vakdeskundigen uit de rijschoolwereld zijn er spectaculaire resultaten gehaald op het gebied van verkeersveiligheid. Helaas zijn er straatverkopers die nergens omgeven en alles doen voor geld….deze zijn niet gewenst in de rijschoolwereld en zorgen voor veel problemen (onder andere lage lesprijzen etc etc). De politiek is aan zet om dit op te lossen…..

Autorijschool Bert|29.04.13|17:55

…Klopt! Wat meer overleg en samenwerking tussen de verschillende partijen die de belangen behartigen van rijschoolhouders en rijinstructeurs zou ook niet verkeerd zijn. Ik lees en hoor vooral wat de verschillende branchepartijen willen, maar lees eigenlijk zeer weinig over wat er gezamenlijk ondernomen wordt. Bijkbaar lukt de branche dit niet en is er politieke hulp nodig om dit op gang te brengen!

Youran van Ark|29.04.13|18:49

Volgens mij doet ie niks verkeerd en verkoopt ie het alleen slim.

Djim Knoop|01.05.13|19:27

Er is niets mis mee de manier hoe hij dit doet. Ik kan begrijpen dat dit onder het verkeerde daglicht als fraude gezien zou kunnen worden. Maar deze vent weet gewoon op slimme en creative wijze het leuk te maken voor ons als jongeren om het te leren. hij brengt het op een manier waardoor wij het begrijpen en waardoor het in ons hoofd blijft zitten waardoor op langen termijn wij het voordeel er mee hebben. En ja hij maakt er geld mee, maar wie doet dat nou niet he? Ik vind hem goed!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.