Pilot rond A15 laat leerlingen lessen in een elektrische auto

Zes rijscholen gevestigd in de buurt van de snelweg A15, die allemaal lid zijn van de Vereniging Rijschool Belang (VRB),  gaan hun leerlingen bij toerbeurt een maand lang laten kennismaken met elektrisch rijden. Het gaat om één van de pilots in het kader van Project A15, een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu om elektrisch rijden in een stroomversnelling te brengen.

De zogeheten’ Roadshow Rijscholen Rijden Elektrisch’ bij de rijscholen gaat op 29 juni van start. Verkeersschool Clarien in Hoogvliet krijgt dan in Rotterdam uit handen van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen de sleutel van een Nissan Leaf. Deze volledig elektrische auto, een automaat, wordt ingezet voor de pilot bij de zes rijscholen.

Minimaal één rijles

Clarien gaat de auto in juli inzetten bij de lessen. In augustus volgt autorijschool Soeteman in Spijkenisse en in september autorijschool Life in Hoogvliet. In het najaar zijn drie rijscholen aan de andere kant van de A15 aan de beurt, namelijk in Wijchen, Ede en Boven Leeuwen.

De bedoeling is dat de leerlingen minimaal één rijles in de Nissan Leaf krijgen tijdens hun rijopleiding. In totaal zullen dan zo’n 1250 leerlingen kennismaken met elektrisch rijden. De initiatiefnemers verwachten dat de pilot de kans vergroot dan de deelnemende leerlingen in de toekomst zelf ook voor een elektrische auto of een deelauto kiezen. Ze hebben immers zelf kunnen ervaren dat zo’n auto stiller en schoner is.

Prijsvraag

Project A15 heeft de ambitie om uiteindelijk 40.000 mensen elektrisch te laten rijden op lokaal opgewekte stroom in 3.500 elektrische auto’s rond de A15. VRB werkt daar graag aan mee.

Aan de roadshow is ook een prijsvraag verbonden waarbij de leerlingen van een VRB-rijschool die de voordelen van elektrisch rijden willen ervaren, kans maken op vijf gratis rijlessen. VRB stelt die prijzen ter beschikking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Pilot rond A15 laat leerlingen lessen in een elektrische auto”

Gerrit Grevengoed|20.06.13|13:03

Waarom niet ‘ns proberen of je een een systeem kunt bedenken
waarbij je een automaat rijbewijs bij een rijschool kunt upgraden tot
een schakelrijbewijs.
Dan zul je zien dat men minder geneigd is om persé in een schakelauto
te willen afrijden en daarna ook een schakelauto te kopen.
Het CBR controleert dan de rijvaardigheid en de verkeersdeelneming,
en wil men daarna een schakelrijbewijs dan ga je na 1 jaar naar een rijschool
die je het schakelen bijbrengt en daarvoor een verklaring afgeeft.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.