rechtbank, rechter, uitspraak

Oplossing nabij voor gedupeerden van failliet Papet

rechtbank, rechter, uitspraak

Autorijschool Papet in Zoetermeer is failliet. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Den Haag. Het faillissement komt een paar weken nadat Bovag bekend maakte de rijschool als lid te schrappen.

Voorafgaand aan die beslissing had de brancheorganisatie al een aantal stevige gesprekken gevoerd met de rijschool. Het aantal klachten van gedupeerde leerlingen nam de afgelopen maanden toe en Papet was volgens Bovag niet bereid om mee te werken aan een oplossing.

Schadeloos

De afgelopen weken, toen al duidelijk was dat een faillissement eraan zat te komen, heeft Bovag overleg gevoerd met het Garantiefonds en met Groupon, een organisatie waarmee Papet zaken heeft gedaan. De brancheorganisatie heeft na het royeren van Papet als Bovag-lid direct al laten weten gedupeerde leerlingen schadeloos te stellen. Sommigen van hen hadden bijvoorbeeld een pakket afgenomen, maar kregen de lessen vervolgens niet of maar in beperkte mate. Leerlingen konden zich melden bij de Geschillencommissie Rijopleidingen, die klachten van consumenten tegen rijscholen behandelt. Iedereen die zich daar gemeld heeft, kan een beroep doen op het Garantiefonds van Bovag.

Papet heeft na de uitspraak van de rechter nog acht dagen de tijd om in beroep te gaan. Intussen zijn het Garantiefonds, de Geschillencommissie, Bovag en Groupon de tientallen claims aan het inventariseren en de verschillende administraties aan het vergelijken. Het uitgangspunt is om alle leerlingen die daarvoor in aanmerking komen tegemoet te komen. Het bestuur van het Garantiefonds bepaalt of ze hun geld terugkrijgen of dat ze de lessen die ze nog tegoed hebben bij een andere rijschool kunnen voortzetten.

Garantiefonds

Het Garantiefonds bestaat sinds 1 januari 2010. Het is volgens een woordvoerder is het nu vijf keer voorgekomen dat het fonds leerlingen schadeloos moet stellen na een faillissement van een Bovag-rijschool.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.