verjo, verkeer, app, digitaal schetsboek

Verjo lanceert app voor digitaal schetsboek tijdens de rijles

Leverancier van theorieboeken Verjo heeft een app ontwikkeld om snel en gemakkelijk een duidelijke schets van een verkeerssituatie te maken voor een leerling. De Verkeer SituatieMaker Applicatie is bedoeld voor rijinstructeurs als een digitaal schetsboek in de lesauto voor zowel op een tablet als een smartphone.

De app is beschikbaar op zowel iOS (Apple) als Android. Het digitale schetsboek is bruikbaar in de categorie B, maar ook voor de andere rijopleidingen, om snel een verkeerssituatie te tekenen.

Functies

De Verkeer App kent de volgende functies:

  • In het hoofdscherm kan een type situatie, zoals een kruispunt, rotonde, enz gekozen worden. Ook kan er voor een interactieve kaart gekozen worden.
  • Op de situatie kunnen verkeersborden, verschillende verkeersdeelnemers en objecten (huizen, bomen etc) geplaatst worden. Bepaalde verkeersborden en objecten zijn reeds geplaatst op een kruispunt om zo snel een situatie te kunnen tekenen. Er is een ruime keuze aan situatie’s (meer dan 25), verkeersborden (de belangrijkste), diverse verkeersdeelnemers (voetganger, verschillende motorvoertuigen en voorrangsvoertuigen(politie, brandweer en ambulance)) en objecten waaruit gekozen kan worden.
  • Als je in het menu kiest voor slepen dan kun je de objecten op het scherm slepen naar de juiste plaats. Door dubbel te tikken op het object kun je het object laten draaien (elke keer 45 graden). Bijvoorbeeld om een auto de andere kant op te laten rijden.
  •  Ook kun je kiezen voor tekenen. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen. Hierna kan op het scherm (situatie) vrij getekend worden. Natuurlijk kunnen er dan ook teksten bijgeschreven worden. Naast verkeerssituatie kan er op een blanco scherm (wit of zwart) vrij getekend worden.
  • Op een eenvoudige manier kun je de oorspronkelijke situatie herstellen maar je kunt ook object voor object verwijderen

Verkeer SituatieMaker app

De Verkeer SituatieMaker App is makkelijk in gebruik dankzij de eenvoudige intuïtieve bediening. 
Er is zowel een gratis als een betaalde versie beschikbaar. De gratis versie (lite) kent maar 2 situaties waaruit gekozen kan worden. Dit geldt ook voor de objecten en weggebruikers. Deze versie is bedoeld om even de App te proberen. De betaalde versie kost € 9,99.

Meer informatie in de Apple iTunes Store of Google Play Store.

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Verjo lanceert app voor digitaal schetsboek tijdens de rijles”

pieter lammerse|21.08.13|20:21

Goede app. Prima aanvulling op penultimate.

Marvin Hoenselaar|22.08.13|08:44

Ik hoop op een volledige versie om te proberen op de lesauto testdag :-)

Leon Beekmans|22.08.13|12:15

Ik heb de app nu een dag of wat uitgeprobeerd en hij werkt uitstekend. Een hoop teken en kladwerk minder. Dus een prima app.

Han ten Tuynte|22.08.13|12:50

Heb de App al wat langer kunnen testen en wekt zeer leuk, een goede aanvulling op de al bestaande dingen. Wat bijzonder leuk is dat je een situatie geheel kan aanpassen met objecten (huis, boom, flat) waardoor je kan laten zien dat je dan een hele andere benadering nodig hebt.

John van den Kieboom|22.08.13|14:58

Ik heb de App ook al enige tijd op mijn iPad staan. Ik gebruikte hem al langer want dit programma zit ook bij de Verjo theoriecursus. Bij de volgende update zou Verjo er goed aan doen enkele grotere kruispunten en wat kleinere auto’s toe te voegen. Dit om het ver vooruitkijken ook uit te kunnen leggen via deze app. Het met de vinger pijlen tekenen is wat moeilijker. Verder een prima app. En niet duur.

werkt prima inderdaad, speel er nu 2 dagen mee en is heel duidelijk voor de leerling.

Robert Altena|24.08.13|12:50

Erg leuk! Zojuist geinstalleerd en werkt prima. Zou zelf de situaties wel meer willen kunnen uitzoomen.
In- en uitvoegstroken zijn wat kort tov auto.
Maar een zeer goed begin! wij gaan m testen.

Rijschool Lucassen|25.08.13|11:47

Mooie basis, ook erg geschikt om screenshot in Powerpoint te verwerken. Mis nog wel wat optie’s (landbouwvoertuigen. in- en uitzoomen voor wat meer weglengte, Snorfiets). Benieuwd naar de updates…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.