RijbewijsConcurrent

‘Henk Bakker trekt stekker uit franchise-formule Rijbewijs Concurrent’

Het lijkt erop dat de formule Rijbewijs Concurrent gestopt is. Uit een steekproef van VerkeersPro.nl blijkt dat veel franchisenemers hun contract hebben opgezegd en het telefoonnummer van het kantoor van de Rijbewijs Concurrent is afgesloten. Eigenaar Henk Bakker is niet bereikbaar voor zowel franchisenemers als toeleveranciers. Ook weigert hij commentaar te geven aan de redactie van VerkeersPro.nl.

Alle franchisenemers die VerkeersPro heeft gesproken staan nog wel vermeld op de website van de Rijbewijs Concurrent, maar zijn al gestopt of hebben het contract opgezegd.

Franchise fee

Franchisenemer Stevan Koeiman uit Breda staat nog wel vermeld op de website van de Rijbewijs Concurrent, maar is al drie maanden geleden gestopt. “Ik kreeg maximaal één leerling per maand. Daarvoor moest ik dan 500 euro betalen aan franchisefee. Dat is veel te veel, dus ben ik drie maanden geleden opgestapt en voor mezelf begonnen.”

Franchisenemer Willeke Meerburg uit Zwolle heeft de overeenkomst beëindigd per eind september. Zij heeft onlangs nog contact gehad met Henk Bakker. “Ik ging langs om mijn contract op te zeggen. Ik kreeg meer leerlingen via mijn eigen website dan via de Rijbewijs Concurrent. Toen gaf hij aan dat hij de handdoek in de ring ging gooien. Hij zei 6 weken nodig te hebben om iedereen te informeren. De marketing werd te duur en ook met de opleidingen ging het niet goed.”

Franchisegever

Ook franchisenemer Joke van Putten uit Delft lukt het niet om haar franchisegever te bereiken. “Ik probeer al een tijdje contact te krijgen met Henk Bakker. Dat lukt maar niet. Toen heb ik maar een brief gestuurd dat ik er per eind september mee stop. Daar heb ik ook nog geen reactie op gehad.”

Toeleveranciers van de Rijbewijs Concurrent die VerkeersPro heeft gesproken krijgen eveneens al weken geen contact met Henk Bakker. Terwijl er nog diverse rekeningen open staan. Ook heeft Henk Bakker zijn Linkedin-profiel aangepast. Daar staat dat hij nu werkzaam is bij internetmarketingbureau Adinti BV uit Laren. Ook daar is hij niet bereikbaar, maar een medewerker bevestigt dat Henk Bakker een collega is.

Rijbewijs Concurrent

Het lijkt erop dat de Rijbewijs Concurrent te weinig leerlingen wist te winnen voor de ongeveer 40 franchisenemers en dat Henk Bakker de formule een stille dood laat sterven. Merkwaardig is wel dat diverse franchisenemers hier nog niet van op de hoogte zijn.

Uit de financiële gegevens van Ivano Beheer BV, het bedrijf van Henk Bakker waar de Rijbewijs Concurrent onder valt, blijkt dat de BV al jaren technisch failliet is. De gegevens over 2012 zijn nog niet ingediend. Maar in de periode 2009 -2011 daalde het eigen vermogen steeds verder van € 37.000 negatief naar € 157.000 negatief.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

26 reacties op “‘Henk Bakker trekt stekker uit franchise-formule Rijbewijs Concurrent’”

Fré Meijer|06.09.13|13:12

Wat prijs ik mij gelukkig dat ik in 2010 al mijn franchisecontract heb opgezegd, en de beloofde flesje wijn die ik nog tegoed heb komt er ook niet, vind ik ook niet erg.
Ik vind het wel wrang dat er collega’s rijden die hier niks van af weten, echt een streek van dhr. Bakker.
Ik hoop dat de resterende collega’s hun belettering makkelijk kunnen verwijderen en geen problemen krijgen met de leasemaatschappij ivm de lesauto’s.

Joost Verhoeven|06.09.13|13:53

De belettering is er zo af, gewoon de auto in de zon zetten en je trekt hem er zo af. Dat zal een heerlijk gevoel geven. Henk is gewoon een zakkenvuller, met zijn mooie praatjes.

Autorijschool Bert|06.09.13|14:17

Henk Bakker is al eens op TV (Tros Radar) geweest.
Ik kan he mij nog goed herinneren. Hij zou het allemaal wel oplossen en Tros Radar had gescoord. Niet dus!

Sjoerd Balfoort|06.09.13|15:15

Na het aantal keer dat mijnheer Bakker gestopt is, failliet gegaan is, doorgestart is, nu eindelijk definitief van het toneel? Ik hoop het.

Willeke Meerburg|06.09.13|16:06

Even anders,de markt is overvol, adverteren via verschillende kanalen kost tegenwoordig bergen met geld, NL zit diep in de crisis.
Kicken op iemand anders shit lijkt me niet goed, morgen kan jij de volgende zijn?
Ik heb een goede samenwerking genoten met Dhr Bakker maar wil op eigen verzoek nu mijn eigen rijschool gaan beginnen.
Helaas de goede tijden zijn voor vele nu slechte tijden maar bedenk goed naar wie je een vinger wijst.
Veel rij-instructie gewenst.
Rijschool Meerburg

Bertie Van de Vorst|06.09.13|23:25

Mooie reactie Willeke,

zo denk ik ook, ik heb maar kort samengewerkt als stagementor en vond de uitleg van Henk Bakker tav zijn marketingformule ingenieus bedacht.
Ik hoop alleen dat niemand gedupeerd wordt.

iedereen die hierdoor gedupeerd wordt wens ik sterkte.

Bert van de Vorst
autorijschool van de Vorst

Youran van Ark|08.09.13|09:27

Goh wat een verrassing! Kan niet anders zeggen dan: gelukkig maar, boontje komt om zijn loontje. Zag hem al rijden in een oude audi A4 met duitse platen. Geen rc auto iig. Ik denk dat de belastingfienst ook nog wel een appeltje met hem te schillen heeft. Gerechtigheid. Eindelijk.

Michael Sonderman|08.09.13|11:50

Triest voor de ex-concurenten, het verdienmodel zat volgens mij in de examens.
want voor €34 en of €19 moer er bij de rijlessen geld bij.
Op “rijschoolgegevens” waren de slagingspercentages niet zichtbaar omdat deze op naam van de franchisenemer stonden. Maar nu handelend onder eigen naam wel.
Kost gewoon een jaar omdat weg te poetsen.

john bos|10.09.13|17:14

Triest ook voor de leerlingen die bezig zijn met de opleiding tot rijinstructeur. Ik sta net voor de stage die in de prijs van het lespakket zit dus dat wordt zelf nog een keer betalen dus…..

Jeroen Mangnus|12.09.13|11:44

Dit werd tijd. Ik ben al in 2011 opgestapt en heb daar geen moment spijt van gehad. Jullie weten niet half wat een oplichter hij is. Hij heeft veel mensen onder dwang laten tekenen en mensen bedreigd!!! Dus voor je hem gaat verdedigen, denk daar maar eens even over na. Het heeft klauwen vol geld gekost en ik hoop dat ze hem helemaal uitkleden. De meeste weten niet half hoeveel mensen hij heeft gedupeerd!!
Mensen, eerlijkheid duurt het langst!!!

Aris Bakker|12.09.13|12:24

Zoe Dhr Bakker misschien beter brood bakken dan zich met rijles bezig houden? Ondergetekende Bakker bewijst al 35 jaar dat rijles bij een Bakker best goed gaat!

Freddy Jansen|12.09.13|17:00

Dit geldt niet alleen voor Rijbewijs Concurrent maar voor veel meer franchise organisatie’s , ik heb er maar 1 ding op te zeggen : Begin gewoon voor jezelf en zorg dat je de klant kwaliteit levert , dan komt de goede naam vanzelf wel.
Freddy Jansen
Rijschool Jansen Zelhem

meindert broeksma|13.09.13|00:56

Zoals bij ieder product of dienst zit er in advies- of verkoopprijs ergens een bodem. De bodem van de RC was allang bereikt. Door de benodigde verdiensten via andere manieren te verkrijgen door slimme marketingtrucs bewijst zijn lange duur dus ook niet. Daar ben ik zeer tevreden mee. De branche, maar ook de consument zal moeten begrijpen dar er voor iets betaald moet worden. Dat “slimme” organisaties, in dit geval de Rijbewijs Concurrent, omvallen is voor de gehele branche een verdienste.

Michael Sonderman|14.09.13|14:46

@ewald
Deze website is tijdelijk buiten gebruik gesteld.
Bent u de webmaster van deze website? Neem dan contact op met uw internet service provider voor meer informatie.

Ronald Brouwer|19.09.13|12:26

In 2008 is de Rijbewijsconcurrent failliet verklaard en opnieuw begonnen.

Ook nu is gebleken dat eerlijkheid, eerlijke prognoses, beloften, zorgplicht en verantwoordelijkheden door de franchisegever ver te zoeken waren.

Dat nu verondersteld wordt dat de Rijbewijsconcurrent haar activiteiten staakt wil nog niet zeggen dat dat ook echt gebeurd. Het is wel een manier om zich nog verder aan alle verplichtingen te onttrekken.

Gedupeerden raad ik aan te onderzoeken wat men nog op RC kan verhalen.

ingrid jense|30.09.13|16:09

Vorig jaar besloten om de opleiding tot rij instructeur te gaan volgen.
Bij de broer van Henk Bakker (Gerard Bakker) heb ik de studieovereenkomst getekend.
De kosten € 2.900,- exclusief examenkosten.
Vandaag probeerde ik Rijbewijsconcurrent te bellen, maar ze zijn niet meer bereikbaar.
Ik kwam er vandaag via het internet achter wat er aan de hand is.
Ik ben mijn geld kwijt!
Wie is ook gedupeerd?
Wie heeft een idee of en hoe ik mijn geld terug kan krijgen?
Alle hulp en adviezen zijn welkom!

Roy Smitkoning|04.10.13|22:49

Henk en Gerard zijn het schietschijf van de rijschool branche. Zij waren vrij om te ondernemen. Ze zijn de dupe geworden van overheidsbeleid en worden voor oplichters aangekeken. Dan wil je niet meer bij dit land horen en al helemaal niet als je de wind van voren krijgt van mensen die zelf het slaafje zijn van de rijschool branche. “Geachte rijinstructeurs, wakker worden” U staat er zelf niet veel beter voor.

Miguel Haafwee|05.10.13|13:39

Ik ben ook een van de gedupeerden. In februari ben ik begonnen. De eerste bijeenkomst ging goed en het examen heb ik gehaald. Onlangs stond ik voor de deur voor nog een bijeenkomst en er was niemand. Toen begon de argwaan. Heb mij rechtsbijstand ingeschakeld en nu maar kijken wat ik nog terug kan krijgen.

Hij sprak me aan in BP Eemnes!?
Of alles goed ging. Bla bla.
Ik vroeg gelijk of ie eindelijk de stekker uit die klote toko had getrokken.
Hij zei van niet.
Wilde een keer het gesprek aangaan onder een bak koffie.
Heb uiteraard even vriendelijk bedankt na wat ie allemaal geflikt heeft.
Ik denk dat dit gewoon weer een staartje gaat krijgen.
Welkom in NL, voor 3 km te hard rijden krijg je een boete.
Je maakt mensen financieel kapot op een slinkse wijze en komt daar blijkbaar wel mee weg.

john bos|16.10.13|12:16

Heeft iemand tips om de financiële schade van mijn niet afgeronde (maar wel betaalde)opleiding te kunnen verhalen bij de RC?

Ben Messchendorp|01.11.13|09:40

Ik heb in mei 2013, ook de volledige opleiding betaald aan Henk Bakker, ben dus alles kwijt, heb net 1A en 1B afgerond.

Weet iemand een manier om Henk bakker leeg te plukken?

Jordy de la Cour|11.01.14|21:28

Ik ben in november 2012 begonnen. Moet nu alleen nog 2b en de stage + eindexamen. Werd via de mail al van het kastje naar de muur gestuurd door rijbewijsconcurrent. Telefonisch kreeg ik telkens een ander e-mail door waar ik met mijn vragen over het examen heen moest. Nu is de website ineens weg.

Ik kan dus alleen nog eigenhandig het 2b examen doen en daarna een andere plek zoeken voor mijn stage + extra betalen..

Sluit me bij Ben Messchendorp aan. Iemand een idee?

Youran van Ark|26.02.15|23:02

zoek hem op in Laren?

Rijschool Almere|08.04.15|21:30

Gerard en Henk Bakker zijn er weer…
E-mail:
Beste rijschoolondernemer,
Na een gedegen reorganisatie is de RijbewijsConcurrent weer helemaal terug. Niet als rijschool, maar voor ondernemende rij-instructeurs
die willen profiteren van een bekend merk onder miljoenen jongeren om daarmee hun lesauto weer volledig bezet te krijgen.
De rijschoolbranche staat onder enorme druk
Laten we er geen doekjes om winden: meer dan 15.000 instructeurs vechten jaarlijks om 200.000 leerlingen. Dat zijn gemiddeld

Rijschool Almere|08.04.15|21:32

13 nieuwe leerlingen per lesauto per jaar, veel te weinig om een normaal inkomen mee te verdienen.
De rijschoolbranche heeft zeker 50% overaanbod, het is een kopersmarkt geworden. Tarieven staan zwaar onder druk en leerlingen werven
wordt steeds moeilijker, zeker voor de zelfstandige rij-instructeur.
Profiteer van de wervingskracht van de RijbewijsConcurrent. Meld je nu aan.
De lagste (spelfout website) prijs: Euro 29
REGUS Businesscenter
Plein 1945 nr.27
1252CA Laren
0900-3311 111(0,50/m)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.