Minister Schultz van Haegen, 2toDrive, begeleid rijden

Schultz wil onafhankelijke vergelijkingswebsite voor keuze rijschool

Het moet voor aspirant-automobilisten makkelijker en overzichtelijker worden om een goede, betrouwbare rijschool te kiezen. Dat vindt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Daarom heeft ze TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, gevraagd een website daartoe te ontwikkelen. De stichting start op korte termijn met de ontwikkeling van een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor rijscholen. De komende periode wordt samen met brancheorganisaties Bovag, FAM, VRB en het CBR bekeken op welke wijze er vorm wordt gegeven aan dit platform.

Naast feitelijke informatie als slagingspercentages, zal de site ook meer algemene informatie geven over het vinden van een betrouwbare rijschool: wat mag je van een rijschool verwachten en waarom is de goedkoopste optie niet altijd de beste? Daarnaast kunnen (oud-)leerlingen op de site hun eigen ervaringen met een rijschool delen met anderen.

Rijbewijs

De minister wil dat jongeren opgeleid worden tot kwalitatief goede bestuurders, wat bijdraagt aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Nederland. Het rijbewijs wordt meestal op jonge leeftijd behaald, jongeren zijn daarmee de grootste en belangrijkste doelgroep van rijscholen.

Minister Schultz: “Het halen van je rijbewijs is voor jongeren een bijzonder moment, en het kiezen van de juiste rijschool is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom ben ik blij dat TeamAlert deze website gaat ontwikkelen.”

Aanbod van de markt

“Hiermee hebben toekomstige rijbewijsbezitters de juiste middelen en informatie om zélf een overwogen keuze te maken uit het aanbod van de markt. Verreweg de grootste groep klanten van rijscholen bestaan uit jongeren. TeamAlert kent deze groep heel goed dus zij zijn de aangewezen organisatie om deze site te ontwikkelen”, aldus de minister.

Stichting TeamAlert is de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes met subsidieverlening van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zo is de stichting onder meer verantwoordelijk voor de campagnes rond 2toDrive.

Verkeer

Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

21 reacties op “Schultz wil onafhankelijke vergelijkingswebsite voor keuze rijschool”

Els van Voren|26.09.13|12:55

De minister wil dat jongeren opgeleid worden tot kwalitatief goede bestuurders, dat is een loffelijk streven! Wanneer gaat deze minister nu eens afspraken maken met de brancheorganisaties Bovag, FAM en VRB over een minimale lesprijs? De minister wil wel dat de jongeren goed les krijgen maar een wettelijke minimum lesprijs is tot op heden onbespreekbaar! Rijscholen bestrijden elkaar nu op prijs in plaats van de door de minister zo gewenste kwaliteit!!

Jan ten Brinke|26.09.13|12:55

De Branche helpen, op deze manier? Nu zijn er uit de branche zoveel andere zaken naar voren gebracht, en dan komt ze met dit!
Ongehinderd door enige kennis van zaken neemt “Onze? MINISTER” de teugels in handen.
Bedankt!!

Edgar Smit|26.09.13|13:13

Er bestaan al tig van dergelijke sites waarvan tallozen al sterk verouderd zijn en dan is er nog de BOVAG klantenvertellen tool.
Weet onze minister ook dat dergelijke informatie al rijkelijk gedeeld wordt door de doelgroep zelf op de diverse internet fora, facebook en wat al niet meer? Het wiel opnieuw uitvinden heeft weinig nut Melanie en is het zoveelste geldverspillende idee van onze overheid.

Gerrit Grevengoed|26.09.13|13:39

Organisatie “Team-alert” nooit van gehoord, dit soort clubjes duiken opeens op
worden ingehuurd door de politiek en verdwijnen ook weer of worden opgekocht,
en dan kun je er m.i. tegenwoordig niet meer op vertrouwen dat er niet
een of ander familielid van een politicus er geen financieel gewin uit haalt..

Nienke Penterman|26.09.13|14:04

TeamAlert is een verkeersveiligheidsorganisatie die al sinds het jaar 2000 bestaat en verschillende projecten rondom verkeersveiligheid uitvoert door het hele land. TeamAlert verzorgt o.a. alle communicatie rondom 2toDrive (www.teamalert.nl).

konyali bayram|26.09.13|14:08

die websites zijn er al. kijk naar rijschool vergelijker
het is niet nieuw. het wordt wel misbruik van gemaakt door concurrerende rijscholen die als leerling zich voor doen en je zwartmaken.

Youran van Ark|26.09.13|15:03

Ik vind http://www.snelslagen.nl een goede review site.
Ze doen regelmatige updates.
Op http://www.rijbewijsinfo.nl kun je alles vinden, waar je als zoekende leerling op moet letten.

Voeg deze samen en laat ze met BSN / DigiD inloggen om eerlijke reviews te krijgen.

Is in mijn ogen best haalbaar.
Het moderaten van deze nieuwe site laat je aan een overheidsinstantie over voor de betrouwbaarheid.
Team Alert promoot dat vast wel weer, net als 2toDrive.

Rijschool Alex|26.09.13|18:37

Hahaha laat deze minister eerst even haar werk doen zeg! we wachten al heel lang op het een en ander over de WRM maar daar schijnt deze dame niet zoveel haast mee te hebben.
Laten we eens een website opmaken over de betrouwbaarheid van onze ministers cq overheid of zouden we daar nou te weinig ruimte op het web voor hebben!

Berrie Sleijster|26.09.13|22:16

ik vraag me dan ook af of zo’n beoordelingssite wel eerlijk kan gaan. Want een grote rijschool heeft veel meer leerlingen en kan wellicht de leerlingen pushen een reply te geven. En tenslotte je valt je eigen instructeur niet zo snel af als je bij hem lest. Ook zijn revieuws van een grote rijschool altijd meer dan van een rijschool met 20 leerlingen. En dat zegt dan dus ook heel weinig over de kwaliteit. Ik denk dat ze er een hele klus krijgen. teveel factoren waar ze tegen aan lopen :-s Succes!

Autorijschool Bert|26.09.13|23:04

Rijschool Alex Schreef
“Hahaha laat deze minister eerst even haar werk doen zeg! we wachten al heel lang op het een en ander over de WRM maar daar schijnt deze dame niet zoveel haast mee te hebben.
Laten we eens een website opmaken over de betrouwbaarheid van onze ministers cq overheid of zouden we daar nou te weinig ruimte op het web voor hebben!”

Inderdaad! Betere woorden kan ik er niet voor vinden. Oh ja, nog eentje: Schandelijk!!

Joost Verhoeven|26.09.13|23:11

Er is helemaal geen vergelijkingssite nodig. Leerlingen komen toch naar je toe als ze van andere (ex) leerlingen hebben gehoord dat betreffende rijschool goed les geeft en betrouwbaar is. Collega`s jullie weten zelf toch ook wel dat het via mondreclame gaat. Kost alleen maar bakken geld en levert weinig op.

John van den Kieboom|27.09.13|10:30

TeamAlert? Is dat niet de organisatie die zanger Rinus 2toDrive liet promoten en daarmee de branche voor joker zette? Kan de Minister niets beters bedenken dan weer een vergelijkingssite? Zoals Joost zei, het grootste deel komt via mond op mond reclame binnen. In mijn eentje draai ik tot 50 eerste B examens per jaar en een paar A examens. Leerlingen gaan niet via internet op zoek naar een rijschool. Althans bij ons in de provincie niet. Maar ja, Voor Den Haag bestaat er buiten de Randstad niets.

willy van Summeren|30.09.13|11:53

@John van de Kieboom. Het zal wel de kwaliteit een enorme boost geven met Team Alert en Rinus. Het zal ook niet zo makkelijk zijn om kwaliteit van rijscholen op een website te plaatsen. slagingspercentage alleen is niet voldoende. gaan we dan ook het aantal lessen, leeftijd en geslacht leerlingen, allochtoon of autochtone leerlingen ed vastleggen?
Dit wordt een doodgeboren kindje, dus maar snel aborteren.

Michiel Seerden|01.10.13|10:03

Konyali Bayram, er zijn inderdaad een aantal rijschool vergelijkings websites waarbij veel rijscholen misbruik maken van het feit dat rijscholen zelf reviews kunnen geven, en elkaar dus gaan zwart maken. http://www.rijschoolregister.nl is een mooi initiatief waar alleen leerlingen de rijscholen kunnen beoordelen omdat hun platform precies weet of de leerling wel daadwerkelijk bij de rijschool heeft gelest.

Naomi Rubens|01.10.13|12:38

@Edgar en @Alex ik geef jullie helemaal gelijk.Deze sites zijn er al in overvloed en hebben zichzelf al bewezen niet te werken. Ik snap persoonlijk dan ook niet hoe @Youran erbij komt om snelslagen en die andere website te promoten? Is die site van hem zelf ofzo? Via deze site staan alleen maar hoge cijfers door hun rijschool zelf opgekrikt. Helemaal ongeloofwaardig waarneer hij denkt dit tegen te gaan via BSN of DigiD haha dat gaan leerlingen nooit plaatsen. Belangrijkste is de betrouwbaarheid

John van den Kieboom|01.10.13|14:56

@Michel Seerden,

Dat is niet waar hoor. Ook rijschoolregister weet niet welke leerlingen bij welke rijschool hebben gelest. Daarnaast staat er bij bijna elke rijschool dat ze les geven aan mensen met autisme zonder dat ik op de site van Spectrum zie dat ze daar een opleiding voor hebben gedaan. Ook geven verschillende rijscholen, ten onrechte, aan RIS gecertificeerd te zijn. En dat zijn maar 2 dingen die niet kloppen. Er zijn er veel meer te noemen.

Roy Smitkoning|04.10.13|22:05

26.09.13 | 12:55 | Els van Voren
Beste Els.
Een minimum les prijs komt er niet.
1. Als dat zo zou zijn komen er geen nieuwe banen bij.
2. Het beroep rijinstructeur wordt laagdrempelig gehouden.Om die reden krijg jij een certificaat (bevoegdheidspas) ipv een officiële diploma. Op die manier gaat men van een bodemprijs uit. Zo slecht is deze branche.
3. Meer werkgelegenheid niet alleen binnen de branche maar ook daarbuiten.
Daarom moeten zoveel mogelijk mensen rijinstructeur kunnen worden.

Roy Smitkoning|04.10.13|22:18

Een vergelijkingswebsite zet de rijinstructeurs in beweging (vindt men)
Het gevoel van “bijscholing doen” wordt door heftige concurrentiestrijd versterkt en dat is goed voor examengelden en werkgelegenheid. Men is van mening dat de branche uit zichzelf dan reguleert en hervormt. In feite gebeurt dat ook, maar dan wel met kwaliteitsachteruitgang, dit ten nadele van de verkeersongevallen.

Els van Voren|05.10.13|14:07

Beste Roy,
Google eens op “wat zijn de kosten voor een taxi” dan kan je alle regels en wettelijke voorwaarden vinden, zo ook de maximale ritprijs!
Een rijschool rijd +/- 25 kilometer per les, dit zou op basis van de taxiprijzen dan uitkomen op € 75,23 per les.
De taxi valt onder het Ministerie van I&M, de rijscholen ook! De minister wil de kwaliteitsverbetering overlaten aan de brancheorganisaties waar slechts 16,6% van alle rijscholen is aangesloten! Wanneer laat die 83% eens van zich horen?

Youran van Ark|09.10.13|10:42

@Naomi Rubens

Zijn niet mijn sites.
Echte reviews van echte leerlingen.
Inclusief een anoniem muurbloempje die ons een 3 geeft.
Er zijn namelijk ook gewoon rijscholen die echt betrouwbaar en goed zijn ;-)

Francesco Lo Prete|21.10.13|12:10

Wanneer zijn er de eerst politieke verkiezingen ook al weer ….?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.