CBR

Prijs CBR-examens gaat omhoog door forse daling vraag

Het CBR gaat de tarieven volgend jaar met gemiddeld 3,3 procent verhogen. Dat komt vooral omdat er een forse daling is van de vraag naar CBR-praktijkexamens. De organisatie verwacht maar liefst 8 procent minder praktijkexamens dan dit jaar. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft met de voorstellen van het CBR de tarieven te verhogen ingestemd, zo meldt het CBR. Overigens betekent deze verwachting ook dat de rijschoolbranche flink minder omzet kan verwachten.

Na de daling van de tarieven in 2013 is bij de bepaling van de tarieven over 2014 rekening gehouden met een daling van het aanbod. “Door demografische ontwikkelingen, de aanhoudende recessie en de gevolgen van nieuwe regelgeving neemt de vraag naar diensten van het CBR af”, meldt het CBR. “De organisatie past zich daar zoveel mogelijk op aan, maar dat kan niet volledig.”

Tarieven

De tarieven voor de klassikale theorie-examens blijven gelijk. Bij de praktijk verwacht het CBR voor komend jaar zo’n 50.000 praktijkexamens minder dan in 2013, een daling van maar liefst 8 procent. “Dit heeft gevolgen voor de kostprijs per examen. En dat is de reden waarom de tarieven voor de praktijkexamens met gemiddeld 3,4 procent stijgen”, aldus het CBR. Ook de rijschoolbranche zal dus naar verwachting 8 procent minder kandidaten opleiden.

De divisie Rijgeschiktheid verwacht voor volgend jaar een behoorlijke teruggang in het aantal aanvragen voor een Verklaring van geschiktheid, met name door de verhoging van de keuringsleeftijd van 70 naar 75 jaar. “Aangezien het CBR zoveel mogelijk kostendekkend moet werken, gaat het tarief voor de Eigen verklaring van 23,80 euro naar 25,80 euro”, meldt CBR.

CBR

Om de stijgende kosten door het groeiend aantal bezwaar- en beroepszaken op te vangen, gaan de tarieven van de unit vorderingen met gemiddeld 4 procent omhoog. CBR: “CCV heeft nog steeds last van de recessie, al valt de volumedaling voor 2014 relatief mee: min 4 procent. De tariefsstijging voor CCV-producten kan daarom beperkt blijven tot 1 procent.”

Bekijk het volledige tarieven-overzicht.

Auteur: Bart Pals

23 reacties op “Prijs CBR-examens gaat omhoog door forse daling vraag”

Chan Gayadien|14.11.13|12:28

het is een klote tijd en nog eens cbr kom met het prijs verhoging wordt er geen rekening mee gehouden met het rijscholen.

Korrie Pijl|14.11.13|13:07

Dus als ik het goed begrijp, gaat de prijs weer omlaag als het drukker wordt!??? het is van de zotte maar ja wij kunnen niet om het CBR heen .

het CBR lijkt wel op de regering ,ook zij gebruiken ons als melkkoe!

[email protected]|14.11.13|13:14

Ik weet niet welke prijsverlaging ze vorig jaar hebben toegepast.
Naar mijn menig was het een grote verkapte prijsverhoging.
De prijzen waren niet met 19% (btw vrij maken) naar benedengegaan maar met ongeveer 8%. Een prijsverhoging dus van 11%. Het is maar hoe je zaken uitlegt.
We zullen het nu dan ook wel merken dat er meer leerlingen zullen gaan zakken. Dat geeft toch meer examens en dus weer inkomsten.

[email protected]|14.11.13|13:15

En zo zijn we totaal afhankelijk en overgeleverd aan een organisatie waarop geen enkele controle op word toegepast.
Vandaar dat ik een voorstander ben dat alle examens op beeld opgenomen mogen worden en bij twijfel een aangeboden moet kunen worden aan een externe organisatie. Deze moet bevoegd zijn om de uitslag te corriseren. Degene die verliest betaald dan de kosten van dit onderzoek.

[email protected]|14.11.13|13:15

Geloof me alleen zo kan voorkomen worden dat het onterecht laten zakken van leerlingen toegepast gaat worden om de kosten te dekken.
Ik zou zeggen, minder examens, examinatoren minder. Kosten weer gelijk. Net als in het bedrijfsleven. Maar helaas werkt dat, nog, niet voor een semie overheidstak.

[email protected]|14.11.13|13:16

Hoe denken anderen hierover. Zie ik spoken, of zou er een kern van waarheid in zitten.
Wat zou jij als examinator doen waneer je baan uiteindelijk gaat afhangen van de hoeveelheid examens die er gereden worden?.
Ik ben er een voorstander van dat dit niet eens mogelijk kan worden. Dus, controle mogelijkheid.

Els van Voren|14.11.13|14:13

Gewoon als rijschool op je website plaatsen dat het CBR zijn prijzen (waar de rijschool helemaal niets aan kan doen!)weer verhogen met +/- 4% bij de EV is het zelfs 8%! Leg daarbij de nadruk dat het praktijkexamen maar liefst € 94,95 voor 55 minuten. Verhoog zelf je lesprijs met 10% en zeg tegen de kandidaten (ouders) dat jij voor die € 94,95 meer dan 2 uur voor moet werken!

Els van Voren|14.11.13|14:14

Als je dan afsluit met; maar ja de overheid he…die zorgen wel goed voor zichzelf, dat is voor de meeste mensen een feest van herkenning de hele prijsverhoging is dan logisch en na 1 maand is iedereen er aan gewent!
Helaas zullen de meeste rijscholen bij een terug lopend aantal leerlingen eerder de prijzen verlagen dan verhogen. Dus nog minder inkomsten, nog hogere kosten en uiteindelijk failliet.

John van den Kieboom|14.11.13|15:43

@[email protected]

Wat een flauwekul. Examens opnemen. Ik vertrouw de examinatoren volkomen en ben het zelden oneens met een beslissing. Laat zo iets eens 1 x in 5 jaar voorkomen.

On: Zo’n “enorme” stijging vind ik het ook weer niet. Een praktijkexamen wordt € 3,35 duurder. Een EV € 2,=. Ik maak me meer zorgen om de stijgende brandstofprijzen en overige autokosten. We zullen dat moeten doorberekenen aan de leerlingen.

Bianca Van Dansik|14.11.13|15:55

Terwijl een rijschoolhouder allerlei oplossingen moet bedekenken om het hoofd boven het water te houden,gaat “de CBR” hun prijs verhogen….
Nogmaals:weg met dat monopoliepositie mentaliteit !!!
Het wordt tijd dat de CBR ook concurrenten krijgt!

Els van Voren|14.11.13|18:58

@John,
Jouw leerling word beoordeeld door een examinator in minder van 40 minuten, jij heb deze kandidaat minimaal 30 uur les gegeven! Wat is er mis mee om een examen alleen vooruit en met stem op te nemen? Als de examinator een terechte beslissing neemt word deze in de meeste gevallen ook door de instructeur geaccepteerd! Er is niets mis mee dat bij twijfel gevallen kan worden terug gekeken! Vertrouwen is goed, maar met controle is niets mis!

Rijschool René Achten|14.11.13|22:24

inderdaad alweer duurder. toen al in de media uitweiden dat ze stukken goedkoper geworden zijn en dan alleen dat wat voor de leerling zichtbaar en interessant is met 30 % of meer verlagen en de rest verkapt verhogen. ik vind het toch al ontzettend aan de prijs en wij moeten dit maar aan de leerlingen zien te verkopen. meer als 100 euro per uur!!!!!!!!!!!

[email protected]|15.11.13|11:21

Ik denk dat de hr. J.v.den Kieboom niet echt goed de essentie begrijpt van wat ik schrijf.
Het word per rijschool €5,= per LL duurder, met een TTT erbij ruim €8,=. Dat is miljoenen meer in totaal.
Ik kijk niet alleen naar nu.
Jij geeft aan dat je het bijna altijd eens bent. Krijg maar een een echt meningsverschil met ze waarbij je ook duidelijk aangeeft dat ze ongelijk hebben volgens jouw. Zie dan het resultaat daarvan.

[email protected]|15.11.13|11:22

Om even te herinneren. Het team van England kon niet naar een WK doordat een overduidelijk doelpunt ontercht werd afgekeurd omdat hij door de profesionele scheids en grensrechter niet werd opgemerkt.
Gelukkig voor die sport gaat daar de controle nu ook ingevoerd worden. Je praat wel over die mensen hun broodwinning.
Controle houd het eerlijk, houd iedereen scherp en maakt de onderlinge verhoudingen weer gelijker. Nu is dat zeker niet.

[email protected]|15.11.13|11:24

Ook in iedere oorlog zie je dat menig soldaat veranderd in een beest doordat ze voelen macht te hebben. Die rotte appels horen daar niet. Maar het is naief te denken dat het er maar enkele zijn.
Ik ben van mening dat iedere functie controleerbaar moet wezen om de transparantie en proffesionaliteit te waarborgen in de uitoefening van de functies die uitgevoerd worden. We praten wel over broodwinning van mensen, ook op langer termijn en voor de instructeurs in de toekomst.

rijschool twice|15.11.13|14:37

Juist meneer van den Kieboom daar zit dus de angel 5.35 euro prijsverhoging om in deze tijden alle examinatoren aan het werk te kunnen houden want in welke auto wordt er examens gereden? Wij hebben de meeste kostenverhogingen te betalen en ook te kampen met het teruglopende leerlingaantal terwijl wij niet eens de prijs met 5.35 euro kunnen verhogen. Veel rijscholen verdienden amper genoeg om het hoofd boven water te houden en verdienen maar krijgen niet wat het riante salaris van een examinator

John van den Kieboom|15.11.13|18:03

@ Twice en @vzvr (reageer eens gewoon open op je eigen naam )

Maar €8,= per leerling is peanuts. We spreken hier over een complete rijopleiding. Voor een examen rekenen veel rijscholen meer dan €200,= en dan klaagt men over een paar centen die het CBR extra gaat rekenen. Vorig jaar werd het goedkoper. Heeft u 1 rijschool de examenprijs zien verlagen? En dat er rijscholen zijn die het hoofd niet boven water kunnen houden weet ik. Er zijn er n.l. te veel.

rijschool twice|15.11.13|18:25

Ik log hier in met mijn rijschoolnaam dus niet anoniem Ik reageer ontopic dus ook niks mis mee. Ik voldoe aan de huisregels. Blijkbaar is er iets mis met dat ik de mening van meneer van der Kieboom niet deel. Jammer dan. Vraag eens aan leerlingen of 8 euro peanuts is. Leerlingen vinden de lesprijzen al te duur, kiezen voor de laagste en niet altijd voor kwaliteit Een CBR doet makkelijk de prijzen verhogen met goedkeuring van de minister, de prijzen van de rijscholen blijven onder druk staan

Youran van Ark|15.11.13|19:00

Ben het niet vaak met John eens. Nu wel.
Heb nog nooit zulke conflicten met het CBR gehad als @vzvr.
Leerlingen gewoon zo goed mogelijk voorbereiden, dan weten ze zelf ook wel waarom ze zijn gezakt.
Feedback (en bij AVB soms, zelfs) coaching door examinatoren is prima.
Dikke 80% slaagt de 1e keer bij ons en gaat al jaren zo.
Dat leerlingen voor de laagste prijs gaan,komen ze vanzelf wel weer op terug. Dan hebben ze spijt dat ze nooit op http://www.rijschoolgegevens.nl hebben gekeken. Goedkoop=……

John van den Kieboom|15.11.13|21:30

@Twice,

Met anoniem bedoel ik ook onder een valse naam (of namen) Overigens mijn excuses aan [email protected] die wel onder zijn eigen naam postte. Rijschool Twice bestaat niet. Ja wel een twitter account maar dat is dan ook het enige. Zo komt ook wel eens ene “Stephan Tighgelaar” langs. En als je dan op die naam klikte krijg je het account te zien van……..
Maar “on”
Er is geen leerling die wegblijft als een rijschool een complete opleidingsprijs met €5,35 verhoogd.

John van den Kieboom|15.11.13|21:37

@ Els van Voren,

Wat er mis is met het opnemen van examens? Hoe dikwijls ben jij het oneens geweest met een uitslag? Daarbij komen er dan volop examens op youtube te staan en dan krijgen we een onwerkbare situatie. Ik gebruik voor mijn lessen een camera (T-eye) en heb op VerkeersPro eens geroepen dat ik mijn praktijkbegeleiding bij IBKI wilde opnemen. Ik werd verketterd en IBKI liet niet veel later weten dat geluids en video opnamen verboden werden.

John van den Kieboom|15.11.13|21:40

Niemand had daarop commentaar terwijl er daar veel meer op het spel staat dan het bedrag dat er voor een praktijkexamen B betaald moet worden. En nu we het daar toch over hebben, vergelijk de prijs van een B examen bij het CBR eens met de prijs van een IBKI praktijkbegeleiding. En verklaar dat verschil eens. Nee ik had zelf ook graag gezien dat het CBR de prijzen van het theorie examen ook had verhoogd. Als ze daarmee dan ook de vestigingen die nu moeten sluiten open zouden houden.

rijschool twice|16.11.13|11:51

Onder strikte regels zijn opnames best mogelijk Beveiligingsbeelden komen ook niet op you tube CBR en IBKI willen dit gewoon niet uit zelfbescherming
Over prijsverschil CBR IBKI. CBR examen duurt 50min en IBKI duurt 110 min (marge 30 als iemand te laat zou zijn) Qua tijd en kosten hanteren CBR en IBKI de ongeveer dezelfde prijzen. CBR 99 en IBKI 212 euro
Bij de prijzen op de theorie moet ik meneer van den kieboom gelijk geven dat met een verhoging landelijk de vestigingen open kunnen blijven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Prijs CBR-examens gaat omhoog door forse daling vraag | RijschoolPro
CBR

Prijs CBR-examens gaat omhoog door forse daling vraag

Het CBR gaat de tarieven volgend jaar met gemiddeld 3,3 procent verhogen. Dat komt vooral omdat er een forse daling is van de vraag naar CBR-praktijkexamens. De organisatie verwacht maar liefst 8 procent minder praktijkexamens dan dit jaar. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft met de voorstellen van het CBR de tarieven te verhogen ingestemd, zo meldt het CBR. Overigens betekent deze verwachting ook dat de rijschoolbranche flink minder omzet kan verwachten.

Na de daling van de tarieven in 2013 is bij de bepaling van de tarieven over 2014 rekening gehouden met een daling van het aanbod. “Door demografische ontwikkelingen, de aanhoudende recessie en de gevolgen van nieuwe regelgeving neemt de vraag naar diensten van het CBR af”, meldt het CBR. “De organisatie past zich daar zoveel mogelijk op aan, maar dat kan niet volledig.”

Tarieven

De tarieven voor de klassikale theorie-examens blijven gelijk. Bij de praktijk verwacht het CBR voor komend jaar zo’n 50.000 praktijkexamens minder dan in 2013, een daling van maar liefst 8 procent. “Dit heeft gevolgen voor de kostprijs per examen. En dat is de reden waarom de tarieven voor de praktijkexamens met gemiddeld 3,4 procent stijgen”, aldus het CBR. Ook de rijschoolbranche zal dus naar verwachting 8 procent minder kandidaten opleiden.

De divisie Rijgeschiktheid verwacht voor volgend jaar een behoorlijke teruggang in het aantal aanvragen voor een Verklaring van geschiktheid, met name door de verhoging van de keuringsleeftijd van 70 naar 75 jaar. “Aangezien het CBR zoveel mogelijk kostendekkend moet werken, gaat het tarief voor de Eigen verklaring van 23,80 euro naar 25,80 euro”, meldt CBR.

CBR

Om de stijgende kosten door het groeiend aantal bezwaar- en beroepszaken op te vangen, gaan de tarieven van de unit vorderingen met gemiddeld 4 procent omhoog. CBR: “CCV heeft nog steeds last van de recessie, al valt de volumedaling voor 2014 relatief mee: min 4 procent. De tariefsstijging voor CCV-producten kan daarom beperkt blijven tot 1 procent.”

Bekijk het volledige tarieven-overzicht.

Auteur: Bart Pals

23 reacties op “Prijs CBR-examens gaat omhoog door forse daling vraag”

Chan Gayadien|14.11.13|12:28

het is een klote tijd en nog eens cbr kom met het prijs verhoging wordt er geen rekening mee gehouden met het rijscholen.

Korrie Pijl|14.11.13|13:07

Dus als ik het goed begrijp, gaat de prijs weer omlaag als het drukker wordt!??? het is van de zotte maar ja wij kunnen niet om het CBR heen .

het CBR lijkt wel op de regering ,ook zij gebruiken ons als melkkoe!

[email protected]|14.11.13|13:14

Ik weet niet welke prijsverlaging ze vorig jaar hebben toegepast.
Naar mijn menig was het een grote verkapte prijsverhoging.
De prijzen waren niet met 19% (btw vrij maken) naar benedengegaan maar met ongeveer 8%. Een prijsverhoging dus van 11%. Het is maar hoe je zaken uitlegt.
We zullen het nu dan ook wel merken dat er meer leerlingen zullen gaan zakken. Dat geeft toch meer examens en dus weer inkomsten.

[email protected]|14.11.13|13:15

En zo zijn we totaal afhankelijk en overgeleverd aan een organisatie waarop geen enkele controle op word toegepast.
Vandaar dat ik een voorstander ben dat alle examens op beeld opgenomen mogen worden en bij twijfel een aangeboden moet kunen worden aan een externe organisatie. Deze moet bevoegd zijn om de uitslag te corriseren. Degene die verliest betaald dan de kosten van dit onderzoek.

[email protected]|14.11.13|13:15

Geloof me alleen zo kan voorkomen worden dat het onterecht laten zakken van leerlingen toegepast gaat worden om de kosten te dekken.
Ik zou zeggen, minder examens, examinatoren minder. Kosten weer gelijk. Net als in het bedrijfsleven. Maar helaas werkt dat, nog, niet voor een semie overheidstak.

[email protected]|14.11.13|13:16

Hoe denken anderen hierover. Zie ik spoken, of zou er een kern van waarheid in zitten.
Wat zou jij als examinator doen waneer je baan uiteindelijk gaat afhangen van de hoeveelheid examens die er gereden worden?.
Ik ben er een voorstander van dat dit niet eens mogelijk kan worden. Dus, controle mogelijkheid.

Els van Voren|14.11.13|14:13

Gewoon als rijschool op je website plaatsen dat het CBR zijn prijzen (waar de rijschool helemaal niets aan kan doen!)weer verhogen met +/- 4% bij de EV is het zelfs 8%! Leg daarbij de nadruk dat het praktijkexamen maar liefst € 94,95 voor 55 minuten. Verhoog zelf je lesprijs met 10% en zeg tegen de kandidaten (ouders) dat jij voor die € 94,95 meer dan 2 uur voor moet werken!

Els van Voren|14.11.13|14:14

Als je dan afsluit met; maar ja de overheid he…die zorgen wel goed voor zichzelf, dat is voor de meeste mensen een feest van herkenning de hele prijsverhoging is dan logisch en na 1 maand is iedereen er aan gewent!
Helaas zullen de meeste rijscholen bij een terug lopend aantal leerlingen eerder de prijzen verlagen dan verhogen. Dus nog minder inkomsten, nog hogere kosten en uiteindelijk failliet.

John van den Kieboom|14.11.13|15:43

@[email protected]

Wat een flauwekul. Examens opnemen. Ik vertrouw de examinatoren volkomen en ben het zelden oneens met een beslissing. Laat zo iets eens 1 x in 5 jaar voorkomen.

On: Zo’n “enorme” stijging vind ik het ook weer niet. Een praktijkexamen wordt € 3,35 duurder. Een EV € 2,=. Ik maak me meer zorgen om de stijgende brandstofprijzen en overige autokosten. We zullen dat moeten doorberekenen aan de leerlingen.

Bianca Van Dansik|14.11.13|15:55

Terwijl een rijschoolhouder allerlei oplossingen moet bedekenken om het hoofd boven het water te houden,gaat “de CBR” hun prijs verhogen….
Nogmaals:weg met dat monopoliepositie mentaliteit !!!
Het wordt tijd dat de CBR ook concurrenten krijgt!

Els van Voren|14.11.13|18:58

@John,
Jouw leerling word beoordeeld door een examinator in minder van 40 minuten, jij heb deze kandidaat minimaal 30 uur les gegeven! Wat is er mis mee om een examen alleen vooruit en met stem op te nemen? Als de examinator een terechte beslissing neemt word deze in de meeste gevallen ook door de instructeur geaccepteerd! Er is niets mis mee dat bij twijfel gevallen kan worden terug gekeken! Vertrouwen is goed, maar met controle is niets mis!

Rijschool René Achten|14.11.13|22:24

inderdaad alweer duurder. toen al in de media uitweiden dat ze stukken goedkoper geworden zijn en dan alleen dat wat voor de leerling zichtbaar en interessant is met 30 % of meer verlagen en de rest verkapt verhogen. ik vind het toch al ontzettend aan de prijs en wij moeten dit maar aan de leerlingen zien te verkopen. meer als 100 euro per uur!!!!!!!!!!!

[email protected]|15.11.13|11:21

Ik denk dat de hr. J.v.den Kieboom niet echt goed de essentie begrijpt van wat ik schrijf.
Het word per rijschool €5,= per LL duurder, met een TTT erbij ruim €8,=. Dat is miljoenen meer in totaal.
Ik kijk niet alleen naar nu.
Jij geeft aan dat je het bijna altijd eens bent. Krijg maar een een echt meningsverschil met ze waarbij je ook duidelijk aangeeft dat ze ongelijk hebben volgens jouw. Zie dan het resultaat daarvan.

[email protected]|15.11.13|11:22

Om even te herinneren. Het team van England kon niet naar een WK doordat een overduidelijk doelpunt ontercht werd afgekeurd omdat hij door de profesionele scheids en grensrechter niet werd opgemerkt.
Gelukkig voor die sport gaat daar de controle nu ook ingevoerd worden. Je praat wel over die mensen hun broodwinning.
Controle houd het eerlijk, houd iedereen scherp en maakt de onderlinge verhoudingen weer gelijker. Nu is dat zeker niet.

[email protected]|15.11.13|11:24

Ook in iedere oorlog zie je dat menig soldaat veranderd in een beest doordat ze voelen macht te hebben. Die rotte appels horen daar niet. Maar het is naief te denken dat het er maar enkele zijn.
Ik ben van mening dat iedere functie controleerbaar moet wezen om de transparantie en proffesionaliteit te waarborgen in de uitoefening van de functies die uitgevoerd worden. We praten wel over broodwinning van mensen, ook op langer termijn en voor de instructeurs in de toekomst.

rijschool twice|15.11.13|14:37

Juist meneer van den Kieboom daar zit dus de angel 5.35 euro prijsverhoging om in deze tijden alle examinatoren aan het werk te kunnen houden want in welke auto wordt er examens gereden? Wij hebben de meeste kostenverhogingen te betalen en ook te kampen met het teruglopende leerlingaantal terwijl wij niet eens de prijs met 5.35 euro kunnen verhogen. Veel rijscholen verdienden amper genoeg om het hoofd boven water te houden en verdienen maar krijgen niet wat het riante salaris van een examinator

John van den Kieboom|15.11.13|18:03

@ Twice en @vzvr (reageer eens gewoon open op je eigen naam )

Maar €8,= per leerling is peanuts. We spreken hier over een complete rijopleiding. Voor een examen rekenen veel rijscholen meer dan €200,= en dan klaagt men over een paar centen die het CBR extra gaat rekenen. Vorig jaar werd het goedkoper. Heeft u 1 rijschool de examenprijs zien verlagen? En dat er rijscholen zijn die het hoofd niet boven water kunnen houden weet ik. Er zijn er n.l. te veel.

rijschool twice|15.11.13|18:25

Ik log hier in met mijn rijschoolnaam dus niet anoniem Ik reageer ontopic dus ook niks mis mee. Ik voldoe aan de huisregels. Blijkbaar is er iets mis met dat ik de mening van meneer van der Kieboom niet deel. Jammer dan. Vraag eens aan leerlingen of 8 euro peanuts is. Leerlingen vinden de lesprijzen al te duur, kiezen voor de laagste en niet altijd voor kwaliteit Een CBR doet makkelijk de prijzen verhogen met goedkeuring van de minister, de prijzen van de rijscholen blijven onder druk staan

Youran van Ark|15.11.13|19:00

Ben het niet vaak met John eens. Nu wel.
Heb nog nooit zulke conflicten met het CBR gehad als @vzvr.
Leerlingen gewoon zo goed mogelijk voorbereiden, dan weten ze zelf ook wel waarom ze zijn gezakt.
Feedback (en bij AVB soms, zelfs) coaching door examinatoren is prima.
Dikke 80% slaagt de 1e keer bij ons en gaat al jaren zo.
Dat leerlingen voor de laagste prijs gaan,komen ze vanzelf wel weer op terug. Dan hebben ze spijt dat ze nooit op http://www.rijschoolgegevens.nl hebben gekeken. Goedkoop=……

John van den Kieboom|15.11.13|21:30

@Twice,

Met anoniem bedoel ik ook onder een valse naam (of namen) Overigens mijn excuses aan [email protected] die wel onder zijn eigen naam postte. Rijschool Twice bestaat niet. Ja wel een twitter account maar dat is dan ook het enige. Zo komt ook wel eens ene “Stephan Tighgelaar” langs. En als je dan op die naam klikte krijg je het account te zien van……..
Maar “on”
Er is geen leerling die wegblijft als een rijschool een complete opleidingsprijs met €5,35 verhoogd.

John van den Kieboom|15.11.13|21:37

@ Els van Voren,

Wat er mis is met het opnemen van examens? Hoe dikwijls ben jij het oneens geweest met een uitslag? Daarbij komen er dan volop examens op youtube te staan en dan krijgen we een onwerkbare situatie. Ik gebruik voor mijn lessen een camera (T-eye) en heb op VerkeersPro eens geroepen dat ik mijn praktijkbegeleiding bij IBKI wilde opnemen. Ik werd verketterd en IBKI liet niet veel later weten dat geluids en video opnamen verboden werden.

John van den Kieboom|15.11.13|21:40

Niemand had daarop commentaar terwijl er daar veel meer op het spel staat dan het bedrag dat er voor een praktijkexamen B betaald moet worden. En nu we het daar toch over hebben, vergelijk de prijs van een B examen bij het CBR eens met de prijs van een IBKI praktijkbegeleiding. En verklaar dat verschil eens. Nee ik had zelf ook graag gezien dat het CBR de prijzen van het theorie examen ook had verhoogd. Als ze daarmee dan ook de vestigingen die nu moeten sluiten open zouden houden.

rijschool twice|16.11.13|11:51

Onder strikte regels zijn opnames best mogelijk Beveiligingsbeelden komen ook niet op you tube CBR en IBKI willen dit gewoon niet uit zelfbescherming
Over prijsverschil CBR IBKI. CBR examen duurt 50min en IBKI duurt 110 min (marge 30 als iemand te laat zou zijn) Qua tijd en kosten hanteren CBR en IBKI de ongeveer dezelfde prijzen. CBR 99 en IBKI 212 euro
Bij de prijzen op de theorie moet ik meneer van den kieboom gelijk geven dat met een verhoging landelijk de vestigingen open kunnen blijven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.