Sjaak de Coninck, NLP, rijinstructeur, therapeut rijangst, DCTM

Opleiding Rijinstructeur+ definitief tweede keer van start

Er zijn voldoende aanmeldingen om de opleiding tot Rijinstructeur+ op 14 januari 2014 voor de tweede keer van start te laten gaan. Dat maakte NLP-trainer Sjaak de Coninck bekend. Wie zich nog wil aanmelden om zich te laten scholen in Neurolinguïstisch programmeren en het begeleiden van personen met verkeersangst moet er snel bij zijn. Er is inmiddels nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

“Op dit moment krijgen verschillende rijinstructeurs van de eerste lichting al aanvragen van mensen met rijangst”, aldus De Coninck. “De huidige groep studenten heeft nu 13 van de 19 lesdagen achter de rug en er zijn al succesverhalen. Zo heeft een man met angst voor autosnelwegen samen met een instructeur in opleiding binnen een paar weken zijn angst overwonnen. Ook werd een vrouw al van haar tunnelangst afgeholpen.”

NLP

De opleiding tot Rijinstructeur+ leert instructeurs op een andere manier met hun leerlingen te communiceren. Door middel van gemakkelijk toe te passen technieken kan uiteindelijk beter contact met de cliënt worden gemaakt. De opleiding bestaat uit 19 lesdagen, waarna wordt afgesloten met een examen. De Coninck: “Het gaat erom dat je je aan kunt sluiten bij de manier waarop een specifieke leerling denkt en zijn gedachten verwoordt. Want als je op twee verschillende manieren communiceert, creeër je onnodige hobbels en gaat het mis.”

In april begon al een groep van elf instructeurs aan de nieuwe opleiding. Rijbewijsbezitters met complexe en/of fobische rijangst  kunnen aan de hand van de opleiding gericht worden geholpen bij het overwinnen van hun belemmeringen. “De opleiding draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van lesgegeven binnen de rijschoolbranche”, zo stelt de trainer.

Certificaat

Opleidingsinstituut De Coninck Traffic Management (DCTM) is door de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren) geaccrediteerd als NLP-opleidingsinstituut. Dat betekent dat rijinstructeurs die de eenjarige opleiding Rijinstructeur+ voltooien een NLP-practitioner certificaat met als specialisatie ‘Verkeersangst’ ontvangen. 

De tweede groep voor de opleiding tot Rijinstructeur+ start op 14 januari in Driebergen. Voor meer informatie of aanmelden: www.dctm.nl.

Lees ook: ‘Lijkt een leerling moeilijk, ligt dat vaak aan de instructeur’

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opleiding Rijinstructeur+ definitief tweede keer van start | RijschoolPro