Extra training theoriedocenten moet leskwaliteit verbeteren

Er is een nieuw initiatief dat theoriedocenten voor de rijbewijscategorieën B, A en AM en de code 95-nascholing leert om kandidaten meer bij de lessen te betrekken en daarmee de leskwaliteit te verbeteren. Tijdens ‘Train de Opleider’ komen onder meer het effectief overbrengen van de lesstof, gespreks- en prestatietechnieken en het geven van aantrekkelijk onderwijs aan bod. De combinatie van e-learning en twee dagen klassikale training zal in januari van het volgende jaar voor het eerst van start gaan. 

De cursisten doen in hun eigen tijd voorafgaand aan de klassikale lessen een digitale voorbereiding. Tijdens de lessen wordt de materie toegepast.

Cursus

De cursus is een initiatief van de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding (VRO) en Smit Rijschoolservice. “Ik merkte dat de slagingspercentages bij onze eigen klanten erg ver uit elkaar lagen en besloot daar wat aan te doen”, aldus Bartjan Engelfriet van de leverancier van verkeersleer- en hulpmiddelen. “Omdat de manier van lesgeven van invloed is op de resultaten, zijn we dit programma gaan ontwikkelen.”

Het partnerschap gaf eerder al uitleg over het onderwijsprogramma tijdens Bovag-bijeenkomsten. “Animo bleek er te zijn. De grootte van de lesgroepen hadden we op maximaal tien personen vastgesteld. We kunnen er inmiddels al twee gaan draaien”, zo stelt Engelfriet. “Er zijn inmiddels twee pilots met goed resultaat afgerond.”

Training

Wilbert van Beersum, eigenaar van VRO, gaat de klassikale trainingen verzorgen, zo maakten de compagnons bekend. In zijn werk leidt Van Beersum dagelijks aankomende rijinstructeurs op en verzorgt hij WRM-bijscholingen. Voor de competentiegerichte cursus wordt door middel van e-learning allereerst uitleg over de verschillende onderwerpen gegeven. Naarmate de cursus vordert, moeten deelnemers presentaties en lessen verzorgen om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Engelfriet benadrukt dat het initiatief niet bedoeld is voor theoriedocenten die beter met de lesmethodes willen leren werken. “‘Train de Opleider‘ is echt bedoeld voor de overdracht van de lesstof op de theoriecursisten. Hoe te vertellen en hoe door te geven, dat is de kern.”

Certificaat

De kosten voor het totaalpakket van digitaal en klassikaal onderwijs zijn 460 euro exclusief btw. Op het moment dat docenten de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen ze een certificaat van vakbekwaamheid. De cursussen worden in eerste instantie in het Noord-Brabantse Waalre gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “Extra training theoriedocenten moet leskwaliteit verbeteren”

John van den Kieboom|06.12.13|18:55

Ik heb nooit begrepen dat ze het geven van theorielessen ooit uit de basisopleiding voor rijinstructeur hebben gehaald.

Bert van den Hoorn|07.12.13|14:35

John, dat is waarschijnlijk gedaan om de verkeersveiligheid te verhogen.
Nu met alle applicaties en praktijkritten zie je resultaten sterk verbeteren.

Rijschool Jansen|07.12.13|19:54

@Bert van den Hoorn.
??
Waar staan de resultaten.
1. De verkeersveiligheid. Deze is volgens SWOV gedaald. En het getal maximaal 500 doden in 2020 wordt als het zo door gaat niet gehaald.
2. Waar haal jij de resultaten vandaan over de bijscholingen.
3. Over welke applicaties heb jij het?

John van den Kieboom|09.12.13|14:36

@ Rijschool Jansen,

Volgens mij zijn de opmerkingen van Bert ironisch bedoeld.

Daniel Haans|12.12.13|10:48

Wat een schande, ik ben een verkeersschool met 7 wagens. Niet heel groot, niet heel klein maar professioneler dan wie dan ook.

En veel auto’s van eenmanszaken die ik zie rijden, zijn niet ouder dan drie jaar. Bovendien als je goed digitaliseert en inspeelt op het internet tijdperk zijn panden en personeel niet op grote schaal nodig.

Belachelijk dat er weer zo een denigrerend standpunt over kleinere rijscholen wordt ingenomen. Er zijn bovendien zat grote rijscholen die niet zuiver zijn.

John van den Kieboom|12.12.13|17:30

@ Daniel Haans,

Helemaal met je eens. Maar ik denk dat je jouw commentaar onder het verkeerde artikel hebt geplaatst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra training theoriedocenten moet leskwaliteit verbeteren | RijschoolPro

Extra training theoriedocenten moet leskwaliteit verbeteren

Er is een nieuw initiatief dat theoriedocenten voor de rijbewijscategorieën B, A en AM en de code 95-nascholing leert om kandidaten meer bij de lessen te betrekken en daarmee de leskwaliteit te verbeteren. Tijdens ‘Train de Opleider’ komen onder meer het effectief overbrengen van de lesstof, gespreks- en prestatietechnieken en het geven van aantrekkelijk onderwijs aan bod. De combinatie van e-learning en twee dagen klassikale training zal in januari van het volgende jaar voor het eerst van start gaan. 

De cursisten doen in hun eigen tijd voorafgaand aan de klassikale lessen een digitale voorbereiding. Tijdens de lessen wordt de materie toegepast.

Cursus

De cursus is een initiatief van de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding (VRO) en Smit Rijschoolservice. “Ik merkte dat de slagingspercentages bij onze eigen klanten erg ver uit elkaar lagen en besloot daar wat aan te doen”, aldus Bartjan Engelfriet van de leverancier van verkeersleer- en hulpmiddelen. “Omdat de manier van lesgeven van invloed is op de resultaten, zijn we dit programma gaan ontwikkelen.”

Het partnerschap gaf eerder al uitleg over het onderwijsprogramma tijdens Bovag-bijeenkomsten. “Animo bleek er te zijn. De grootte van de lesgroepen hadden we op maximaal tien personen vastgesteld. We kunnen er inmiddels al twee gaan draaien”, zo stelt Engelfriet. “Er zijn inmiddels twee pilots met goed resultaat afgerond.”

Training

Wilbert van Beersum, eigenaar van VRO, gaat de klassikale trainingen verzorgen, zo maakten de compagnons bekend. In zijn werk leidt Van Beersum dagelijks aankomende rijinstructeurs op en verzorgt hij WRM-bijscholingen. Voor de competentiegerichte cursus wordt door middel van e-learning allereerst uitleg over de verschillende onderwerpen gegeven. Naarmate de cursus vordert, moeten deelnemers presentaties en lessen verzorgen om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Engelfriet benadrukt dat het initiatief niet bedoeld is voor theoriedocenten die beter met de lesmethodes willen leren werken. “‘Train de Opleider‘ is echt bedoeld voor de overdracht van de lesstof op de theoriecursisten. Hoe te vertellen en hoe door te geven, dat is de kern.”

Certificaat

De kosten voor het totaalpakket van digitaal en klassikaal onderwijs zijn 460 euro exclusief btw. Op het moment dat docenten de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen ze een certificaat van vakbekwaamheid. De cursussen worden in eerste instantie in het Noord-Brabantse Waalre gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “Extra training theoriedocenten moet leskwaliteit verbeteren”

John van den Kieboom|06.12.13|18:55

Ik heb nooit begrepen dat ze het geven van theorielessen ooit uit de basisopleiding voor rijinstructeur hebben gehaald.

Bert van den Hoorn|07.12.13|14:35

John, dat is waarschijnlijk gedaan om de verkeersveiligheid te verhogen.
Nu met alle applicaties en praktijkritten zie je resultaten sterk verbeteren.

Rijschool Jansen|07.12.13|19:54

@Bert van den Hoorn.
??
Waar staan de resultaten.
1. De verkeersveiligheid. Deze is volgens SWOV gedaald. En het getal maximaal 500 doden in 2020 wordt als het zo door gaat niet gehaald.
2. Waar haal jij de resultaten vandaan over de bijscholingen.
3. Over welke applicaties heb jij het?

John van den Kieboom|09.12.13|14:36

@ Rijschool Jansen,

Volgens mij zijn de opmerkingen van Bert ironisch bedoeld.

Daniel Haans|12.12.13|10:48

Wat een schande, ik ben een verkeersschool met 7 wagens. Niet heel groot, niet heel klein maar professioneler dan wie dan ook.

En veel auto’s van eenmanszaken die ik zie rijden, zijn niet ouder dan drie jaar. Bovendien als je goed digitaliseert en inspeelt op het internet tijdperk zijn panden en personeel niet op grote schaal nodig.

Belachelijk dat er weer zo een denigrerend standpunt over kleinere rijscholen wordt ingenomen. Er zijn bovendien zat grote rijscholen die niet zuiver zijn.

John van den Kieboom|12.12.13|17:30

@ Daniel Haans,

Helemaal met je eens. Maar ik denk dat je jouw commentaar onder het verkeerde artikel hebt geplaatst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.