Nieuw initiatief voor theoretische en praktische bijscholing

Er is een nieuw initiatief op de markt van theoretische en praktische bijscholing voor de categorieën A, B, C en D. Bijscholing-rijinstructeur.nl is een samenwerkingsverband van enkele opleiders in het zuiden van het land. Momenteel wordt in Heerlen, Roermond, Eindhoven, Nijmegen en Breda onderwijs aan instructeurs gegeven, maar de initiatiefnemers streven op termijn naar landelijke dekking.

Omdat het voor de Limburgse verkeersschool Osseforth Opleidingen na zeven jaar moeilijk bleek om de bijscholing onder de eigen naam uit te breiden, startten enkele docenten het nieuwe initiatief Bijscholing-rijinstructeur.nl, zo laat Wilko Lenoir, organisator en docent van het initiatief weten.

Prijs

De docenten gaan op twee manieren te werk. “We bieden vrije inschrijvingen op de vaste plekken, maar leveren voor grote groepen ook bijscholing op locatie.”

Lenoir zegt voornamelijk op een aantrekkelijke prijs in te zetten. “Zo geven we kortingen als instructeurs zich met minimaal vier personen aanmelden, zodat ze zich voor minder dan honderd euro per persoon (exclusief BTW) kunnen laten bijscholen. Niet iedereen is altijd even enthousiast om bijscholing te volgen, dus dan kan de prijs doorslaggevend zijn. We richten ons uiteraard op kwaliteit”, zo voegt hij toe. “Maar je zult ook iets met de prijs moeten doen. Want dat is een gevoelig punt. Zeker in deze tijd.”

Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit moet extra verdieping het verschil gaan maken tussen bijscholing-rijinstructeur.nl en de al gevestigde centra. “Veel instructeurs gaan een dag zitten en verdienen zo weer hun streepje voor de WRM. Ze zouden in principe in slaap kunnen vallen. Wij proberen meer te doen dan strikt noodzakelijk is.”

“Neem bijvoorbeeld de bijscholing ‘Stagementor’. We laten de deelnemers op de tweede dag zelf een praktijkles draaien en een examenles in de praktijk uitvoeren. Dat vinden ze echt interessant. Ook kennis van verkeersborden wordt regelmatig getest. Dat blijkt soms hard nodig.”

Docenten

“In de nabije toekomst willen we ook starten met cursussen waarbij de docent leert om goed les te geven voor de klas en we gaan trainingen geven voor het juist managen van een rijschool.”

Aan de opleiding zijn momenteel vier docenten verbonden. Binnen twee jaar hoopt Lenoir landelijke dekking bereikt te hebben. Ambitieus, zo geeft de opleider toe. “Maar ambitie moet je hebben, anders kom je nooit ergens.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw initiatief voor theoretische en praktische bijscholing | RijschoolPro

Nieuw initiatief voor theoretische en praktische bijscholing

Er is een nieuw initiatief op de markt van theoretische en praktische bijscholing voor de categorieën A, B, C en D. Bijscholing-rijinstructeur.nl is een samenwerkingsverband van enkele opleiders in het zuiden van het land. Momenteel wordt in Heerlen, Roermond, Eindhoven, Nijmegen en Breda onderwijs aan instructeurs gegeven, maar de initiatiefnemers streven op termijn naar landelijke dekking.

Omdat het voor de Limburgse verkeersschool Osseforth Opleidingen na zeven jaar moeilijk bleek om de bijscholing onder de eigen naam uit te breiden, startten enkele docenten het nieuwe initiatief Bijscholing-rijinstructeur.nl, zo laat Wilko Lenoir, organisator en docent van het initiatief weten.

Prijs

De docenten gaan op twee manieren te werk. “We bieden vrije inschrijvingen op de vaste plekken, maar leveren voor grote groepen ook bijscholing op locatie.”

Lenoir zegt voornamelijk op een aantrekkelijke prijs in te zetten. “Zo geven we kortingen als instructeurs zich met minimaal vier personen aanmelden, zodat ze zich voor minder dan honderd euro per persoon (exclusief BTW) kunnen laten bijscholen. Niet iedereen is altijd even enthousiast om bijscholing te volgen, dus dan kan de prijs doorslaggevend zijn. We richten ons uiteraard op kwaliteit”, zo voegt hij toe. “Maar je zult ook iets met de prijs moeten doen. Want dat is een gevoelig punt. Zeker in deze tijd.”

Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit moet extra verdieping het verschil gaan maken tussen bijscholing-rijinstructeur.nl en de al gevestigde centra. “Veel instructeurs gaan een dag zitten en verdienen zo weer hun streepje voor de WRM. Ze zouden in principe in slaap kunnen vallen. Wij proberen meer te doen dan strikt noodzakelijk is.”

“Neem bijvoorbeeld de bijscholing ‘Stagementor’. We laten de deelnemers op de tweede dag zelf een praktijkles draaien en een examenles in de praktijk uitvoeren. Dat vinden ze echt interessant. Ook kennis van verkeersborden wordt regelmatig getest. Dat blijkt soms hard nodig.”

Docenten

“In de nabije toekomst willen we ook starten met cursussen waarbij de docent leert om goed les te geven voor de klas en we gaan trainingen geven voor het juist managen van een rijschool.”

Aan de opleiding zijn momenteel vier docenten verbonden. Binnen twee jaar hoopt Lenoir landelijke dekking bereikt te hebben. Ambitieus, zo geeft de opleider toe. “Maar ambitie moet je hebben, anders kom je nooit ergens.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.