Rotterdamse rijinstructeur wordt slachtoffer van carjacking

Een rijinstructeur uit Rotterdam is donderdagochtend slachtoffer geworden van carjacking. De eigenaar van het voertuig werd eerder onder bedreiging van een mes gedwongen om zijn auto af te staan, zo laat Jan Waasdorp, praktijkcoach en begeleider van de Politie Eenheid Rotterdam via Twitter weten. De politie heeft de lesauto klem gereden. De verdachte, een 18-jarige jongen uit Drachten is aangehouden. 

Op het moment dat de 33-jarige instructeur bedreigd werd, was er geen leerling aanwezig in de lesauto, zo laat de politie weten. Politie achtervolgde de lesauto, waarbij het voertuig twee maal werd geramd, en wist de dader uiteindelijk door middel van twee politiebusjes in te sluiten op de Waalhaven Zuidzijde.

Aanhouding

Bij de aanhouding waren verschillende politievoertuigen aanwezig. Ook een ambulance was ter plaatse, mogelijk in verband met opgelopen verwondingen van de verdachte. Volgens de laatste berichten is de persoon in kwestie voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte verzette zich tijdens zijn arrestatie en kon met behulp van pepperspray worden aangehouden, zo laat de politie weten.

Waasdorp bevestigt op Twitter dat de gestolen lesauto de nodige schade heeft opgelopen. Op een van de foto’s is te zien dat dat de bumper aan de voorkant van de auto flink is geraakt. Ook het raam aan de kant van de bestuurder ligt aan gruzelementen. Volgens de politie probeerde de verdachte na zijn insluiting met zijn deuren op slot weer weg te rijden, waarna aan beide kanten de ramen werden ingeslagen. Het voertuig is inmiddels opgehaald door een takelwagen van de politie.

Carjacking

Van carjacking is sprake als één of meerdere personen een poging doen om een personenauto of kleine bedrijfswagen onrechtmatig in het bezit te krijgen. Hierbij wordt altijd geweld gebruikt of met geweld gedreigd. De eigenaar wordt op die manier op of aan de openbare weg gedwongen tot afgifte van het voertuig.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Rotterdamse rijinstructeur wordt slachtoffer van carjacking”

Rob Daver|24.01.14|22:49

sterkte voor de collega!

Michael Sonderman|26.01.14|23:41

Dat wil je toch niet meemaken, maar ook domme actie van verdachte om zo’n volledig bestickerde leswagen uit te kiezen, er zijn tenslotte genoeg zwarte BMW’s beschikbaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rotterdamse rijinstructeur wordt slachtoffer van carjacking | RijschoolPro

Rotterdamse rijinstructeur wordt slachtoffer van carjacking

Een rijinstructeur uit Rotterdam is donderdagochtend slachtoffer geworden van carjacking. De eigenaar van het voertuig werd eerder onder bedreiging van een mes gedwongen om zijn auto af te staan, zo laat Jan Waasdorp, praktijkcoach en begeleider van de Politie Eenheid Rotterdam via Twitter weten. De politie heeft de lesauto klem gereden. De verdachte, een 18-jarige jongen uit Drachten is aangehouden. 

Op het moment dat de 33-jarige instructeur bedreigd werd, was er geen leerling aanwezig in de lesauto, zo laat de politie weten. Politie achtervolgde de lesauto, waarbij het voertuig twee maal werd geramd, en wist de dader uiteindelijk door middel van twee politiebusjes in te sluiten op de Waalhaven Zuidzijde.

Aanhouding

Bij de aanhouding waren verschillende politievoertuigen aanwezig. Ook een ambulance was ter plaatse, mogelijk in verband met opgelopen verwondingen van de verdachte. Volgens de laatste berichten is de persoon in kwestie voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte verzette zich tijdens zijn arrestatie en kon met behulp van pepperspray worden aangehouden, zo laat de politie weten.

Waasdorp bevestigt op Twitter dat de gestolen lesauto de nodige schade heeft opgelopen. Op een van de foto’s is te zien dat dat de bumper aan de voorkant van de auto flink is geraakt. Ook het raam aan de kant van de bestuurder ligt aan gruzelementen. Volgens de politie probeerde de verdachte na zijn insluiting met zijn deuren op slot weer weg te rijden, waarna aan beide kanten de ramen werden ingeslagen. Het voertuig is inmiddels opgehaald door een takelwagen van de politie.

Carjacking

Van carjacking is sprake als één of meerdere personen een poging doen om een personenauto of kleine bedrijfswagen onrechtmatig in het bezit te krijgen. Hierbij wordt altijd geweld gebruikt of met geweld gedreigd. De eigenaar wordt op die manier op of aan de openbare weg gedwongen tot afgifte van het voertuig.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Rotterdamse rijinstructeur wordt slachtoffer van carjacking”

Rob Daver|24.01.14|22:49

sterkte voor de collega!

Michael Sonderman|26.01.14|23:41

Dat wil je toch niet meemaken, maar ook domme actie van verdachte om zo’n volledig bestickerde leswagen uit te kiezen, er zijn tenslotte genoeg zwarte BMW’s beschikbaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.