theorie-examen, CBR

CBR stelt quotum in voor reservering theorie-examens

Het CBR gaat een quotum voor het reserveren van theorie-examens B instellen. Vanaf 1 maart is het voor opleiders niet meer mogelijk om theoretische examens bij te kopen als ze er al meer dan 100 gereserveerd hebben die niet op naam staan. Dat laat Harold Bekhuis van het CBR weten. De maatregel moet voorkomen dat opleiders structureel veel examens kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Dit omdat en voor andere rijscholen en kandidaten als gevolg daarvan te weinig examens beschikbaar zijn.

“De laatste tijd kopen sommige opleiders structureel erg veel capaciteit in die uiteindelijk niet gebruikt wordt”, zo stelt Bekhuis. “Hierdoor komen de reserveringstermijnen onnodig onder druk te staan en zijn er voor anderen steeds minder examens om te reserveren. Het CBR vindt het belangrijk dat er voor alle kandidaten en opleiders voldoende mogelijkheden zijn om binnen een redelijke termijn een of meerdere examens te reserveren. Dat geldt ook voor theorie-examens.”

Quotum

Na overleg met de rijschoolbranche is besloten om een quotum op de theorie-examens B in te stellen, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten. De maatregel is vanaf 1 maart van kracht. “De teveel gekochte examens blijven tot 1 april 2014 op naam van de rijschool staan. Zo hebben rijschoolhouders de gelegenheid om de examens alsnog op naam te zetten”, aldus Bekhuis.

Na 1 april worden alle examens die niet op naam staan en de limiet overschrijden automatisch geannuleerd, zo laat de theorie-manager van het CBR weten.

Oplossing

Het CBR verwacht dat de reserveringstermijnen met de invoering van de nieuwe maatregel korter zullen worden. Bekhuis: “En wij kunnen gericht capaciteit inzetten op plaatsen waar het nodig is.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.