lesauto, tablet, rijles, rijinstructeur

CBR start onderzoek beleving praktijkkandidaat B-rijbewijs

Het CBR start in maart van dit jaar met een klantenquête voor kandidaten van het praktijkexamen voor het B-rijbewijs. “De vragenlijst is bedoeld om inzicht te krijgen in de beleving van de kandidaten op het moment dat ze examen doen”, zo laat het bureau weten. Het gaat om een doorlopend onderzoek, omdat de ervaring beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld werkzaamheden in of rond het examencentrum, zo laat ze weten.

Examenkandidaten ontvangen twee dagen na het afgenomen praktijkexamen per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête. De eerste digitale vragenlijsten gaan op woensdag 5 maart de deur uit voor de kandidaten die op 3 maart examen hebben gedaan.

Enquête

De enquête bestaat uit vijf stellingen, zo laat het CBR weten. “Hij is bewust kort gehouden om een zo groot mogelijke deelname aan het onderzoek te krijgen.”

Inzenders van de vragenlijsten kunnen aangeven of er contact met ze kan worden opgenomen voor nadere vragen over de examenbeleving, aldus het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen.”Steekproefsgewijs worden maandelijks vervolgens een aantal B-kandidaten gebeld.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

4 reacties op “CBR start onderzoek beleving praktijkkandidaat B-rijbewijs”

Ronaldo Cok|24.02.14|19:58

Tsss weten ze dat na 75 jaar nog niet?
Als de examinator zich wat meer inleeft in de kandidaat dan hadden ze helemaal geen enquete hoeven houden.

Rij School|24.02.14|22:34

Meer dan 50% krijgt dus als die gezakt krijgt dus een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête! Is deze groep wel objectief? Anoniem deelnemen aan enquêtes kan al lang niet meer op internet! Dus wat als een kandidaat zich wat negatief zou uitlaten? Wat als een kandidaat helemaal niet reageert?
Een slechte ontwikkeling van een organisatie met een monopolie, niemand kan de antwoorden controleren! Als je dit al wil dan zou het door de consumentenbond o.i.d moeten worden gedaan!

rij bewijs|26.02.14|12:35

Die beleving is doorgaans hetzelfde, als ze geslaagd zijn was de examinator de beste man van de wereld. En als ze zakken is diezelfde examinator de grootste lul die er is. Feedback, verbeterpunten tips etc worden allemaal niet meer opgenomen na de uitslag omdat de leerling dan heel blij is of juist teleurgesteld.

René Kwast|28.02.14|10:57

Zelf denk ik dat een enquete onder de rijschoolhouders objectiever is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.