Jonge fietser overlijdt na aanrijding met lesvrachtauto

Een 9-jarige fietser is vorige week overleden nadat hij door een lesvrachtauto werd aangereden. Het jongetje kwam door een plotse stuurmanoeuvre op het wegdek van een ventweg terecht, waarna het voertuig de fietser niet meer kon ontwijken, zo stelt de politie. Er is een onderzoek naar het ongeval ingesteld. 

Een 18-jarige jongen uit Best zat achter het stuur van de vrachtauto. Hij kreeg rijles op het moment van de aanrijding.

Vrachtauto

Het jongetje fietste naar zeggen van de politie over een ventweg in Eindhoven toen hij een stuurmanoeuvre maakte en op de weg terechtkwam. “Op datzelfde moment kwam op vrijwel gelijke hoogte een vrachtauto voorbij gereden en kon de chauffeur, ondanks dat hij remde, de jongen niet meer ontwijken.”

De vrachtauto reed ongeveer 40 km/h, aldus de politie. De weg werd direct na het ongeval afgesloten voor onderzoek, maar is in de loop van de dag weer vrijgegeven. De politie is nog niet klaar met het onderzoek, zo wordt gesteld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.