rijbewijs

Chauffeur gestolen bestelbus blijkt 2toDriver zonder coach

Een 17-jarige jongen uit Deventer is zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij staande werd gehouden op verdenking van heling. De 2toDriver bleek zonder begeleider in een gestolen voertuig rond te rijden. 

Agenten hielden de bestelbus staande voor controle toen bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. De jongen werd aangehouden op verdenking van heling en naar het politiebureau meegenomen.

Rijbewijs

Op het bureau bleek de jongen in het bezit van een 2toDrive-rijbewijs. Op het moment van de staandehouding zat hij echter zonder coach in de auto. Voor die overtreding kreeg hij een bekeuring. Daarnaast werd het rijbewijs van de 17-jarige ingenomen. De jongen zal na zijn achttiende verjaardag weer opnieuw examen moeten doen om in het bezit van een geldig rijbewijs te kunnen komen.

De bestelbus is door de politie in beslag genomen. Na verhoor werd de jongen vrijgelaten. De politie maakt nu proces-verbaal op.

Coach

Sinds 1 november 2011 mogen jongeren vanaf 17-jarige leeftijd het praktijkexamen voor het rijbewijs B afleggen. Wanneer een kandidaat slaagt, moet hij tot zijn 18e rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Meer dan 45.000 jongeren hebben sinds de start van de pilot op die manier hun rijbewijs gehaald.

Op de begeleiderspas van de bestuurder mogen verschillende coaches staan. Maximaal vijf om precies te zijn. Uit gegevens van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) blijken de jongeren gemiddeld twee coaches overigens wel voldoende te vinden. Er staan inmiddels ruim 100.000 coaches bij de RDW geregistreerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.