CBR reageert op ophef theorie-fraude voor camera PowNews

Er is opnieuw ophef ontstaan over fraude met theorie-examenvragen. Harold Bekhuis, manager Theorie van het CBR, werd op de welbekende Geen Stijl-wijze voor de camera van PowNews geïnterviewd over de mogelijke oplichtingspraktijken. Bekhuis gaf in het item uitleg over de manier waarop het CBR fraude tegengaat en stelde het heel serieus te nemen.

Een Amsterdamse rijschool claimt op haar website over de CBR-examenvragen van 2014 te beschikken. Al meer dan 5000 kandidaten zouden binnen een dag zijn klaargestoomd voor het theorie-examen en hun certificaat zonder te leren hebben gehaald. Eerder kwam een andere rijschoolhouder in het nieuws die over alle examenvragen van het theorie-examen van het CBR zou beschikken. Hij zei voor 180 euro theorie-traningen aan te bieden, waarna iedereen de theorietoets voor het B-rijbewijs zou kunnen halen.

Theorie

Programma PowNews confronteerde het CBR met de beweringen van de rijschoolhouders. Harold Bekhuis: “Wij nemen fraude heel serieus. Het is niet gemakkelijk om dit soort dingen te onderzoeken. Maar onlangs hebben wij een nieuw systeem in gebruik genomen waarmee we kunnen zien of iemand vaak examen aflegt. Dan houden we die persoon extra in de gaten.”

Bekijk hieronder het interview dat PowNews in GeenStijl-stijl hield:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.