lesauto's, rijschool, rijles

Student krijgt opdracht tot inventariseren rijschoolbranche

Het CBR en de drie brancheorganisaties Bovag Rijscholen, FAM en VRB hebben een masterstudent van de Universiteit van Tilburg opdracht gegeven om de huidige rijschoolbranche in kaart te brengen bij wijze van afstudeeronderzoek. “We hopen dat inventarisatie door een buitenstaander tot nieuwe inzichten leidt”, zo laat Bovag-woordvoerder Paul de Waal weten.

De student aan de opleiding ‘strategic management’ zal enkele maanden lang de branche inventariseren en vervolgens aanbevelingen doen om de algehele kwaliteit naar een hoger plan te tillen, zo is de insteek.

Onderzoek

‘Strategic management’ is een vakgebied binnen de bedrijfskunde dat bestudeert hoe organisaties hun langetermijndoelen effectief en efficiënt kunnen realiseren en hun strategie kunnen bepalen en doorvoeren. De afstudeerkandidaat was niet bekend met de rijschoolbranche, zo laat de Bovag-woordvoerder weten. De Waal: “Maar het is naar ons idee juist goed dat iemand er een keer met een frisse blik naar kijkt.”

“We zitten momenteel nog in de verkenningsfase en het precieze onderzoek moet nog vorm krijgen. Maar we denken dat een onderzoek met deze insteek waardevol kan zijn, anders waren we hier überhaupt niet aan begonnen”, aldus De Waal.

Kwaliteit

Bovag hoopt met het onderzoek onder andere een nieuwe set kwaliteitscriteria in handen te krijgen, zo laat de woordvoerder weten. “De vier partijen vormen in dezen een samenwerkingsverband, omdat we allemaal vooruit willen. We hopen dan ook op het beste”, aldus Paul de Waal.

Het rapport ligt naar verwachting over enkele maanden bij het CBR en de brancheverenigingen.

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Student krijgt opdracht tot inventariseren rijschoolbranche”

Sjaak Zwiers|24.04.14|12:32

Bovag hoopt een set kwaliteitscriteria in handen te krijgen!… haha en dan criteria eisen maar niet controleren….. dusssss. heb je wat aan. Waarom zetten ze geen orgaan op die kwaliteitsmetingen gaan doen bij de aangesloten leden!! Met alleen maar criteria toevoegen verhoog je echt niet de kwaliteit in de rijscholen branche.

Sjaak Zwiers|24.04.14|12:32

En euh… als ik morgen een Bovag logo wil hoef ik alleen maar een formuliertje in te vullen (hoeft nog niet eens de waarheid in te vullen wordt toch niet gecontroleerd) en een bak geld over te maken….. en Hoppa ik ben Bovag rijschool!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.