Kymco Like 25

Verkoop snorfietsen stijgt 14 procent ten opzichte van 2013

In de eerste vier maanden van dit jaar werden 12.958 snorfietsen verkocht. Dat is bijna 14 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. De elektrische variant werd in die periode 20 procent meer verkocht dan in diezelfde maanden in 2013. Daarmee zit de verkoop van het vervoersmiddel volgens Bovag Rijscholen ‘na jaren van daling weer in de lift’.

April 2014 was met 4.804 registraties zelfs een ‘zeer goede maand’ in vergelijking met de 4.203 verkopen in april 2013. Dat stelt Bovag op basis van eigen data en cijfers van RDC Datacentrum.

Registraties

Ook de registraties van nieuwe bromfietsen en motorfietsen laten in 2014 een stijgende lijn zien. In de maanden januari tot en met april van dit jaar werden 4.864 nieuwe bromfietsen verkocht, tegen 4.512 in die periode een jaar eerder. In de categorie motorfietsen verlieten 4.348 nieuwe exemplaren de showroom. Dat waren er in 2013 nog 3.944.

De verkoop van elektrische tweewielers is daarnaast toegenomen ten opzichte vorig jaar toegenomen. De handel in elektrische bromfietsen was in april 30 procent groter dan een jaar eerder, bij de milieuvriendelijke snorfietsen was dit 20 procent.

Verkopen

Bovag Rijscholen stelt dat de stijgende verkoopcijfers laten zien dat gemotoriseerde tweewielers belangrijke vervoersmiddelen zijn voor hedendaagse consumenten en dan voornamelijk in stedelijk gebied. Bovag-woordvoerder Tom Huyskens: “Door de drukte in de grote steden lijken mensen alternatieven te zoeken. De snorfiets is goedkoper dan de auto, je betaalt geen wegenbelasting en je kan hem overal gratis parkeren.”

Volgens Huyskens wordt de snorfiets steeds meer als volwassen uitwijkmogelijkheid voor de auto en openbaar vervoer gebruikt. “Het voertuig wordt heel functioneel ingezet voor zowel woon-werkverkeer als stadsverkeer. De snorfiets is niet nieuw, maar wat je vooral ziet is dat de hippe bromfietsmodellen naar Italiaans design de laatste jaren als snorfietsuitvoering op de markt gebracht worden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.