Inzittenden lesauto die doorreed na ongeval nog onbekend

De politie in Scheveningen is nog steeds op zoek naar de inzittenden van de lesauto die twee weken geleden doorreed na een aanrijding met een snorscooter. Volgens getuigen van het ongeval gaf de bestuurder bij het rechts afslaan op een kruising geen voorrang aan het slachtoffer dat rechtdoor reed. De 67-jarige man op de snorscooter liep door zijn val ernstig gezichtsletsel op. 

“De bestuurder van de lesauto heeft zich nog niet bij ons gemeld”, zo laat een woordvoerster van de politie weten. “Ons is enkel de blauwe kleur van het voertuig bekend. We zijn dan ook op zoek naar andere getuigen van het ongeval.”

Ongeval

Het slachtoffer reed op donderdagmiddag 24 april rond 15.30 uur op zijn snorscooter op de Van Alkemadelaan in de richting van Scheveningen. De lesauto reed naast hem in dezelfde richting. Op de kruising met de Ruijgrockaan wilde de man op de snorscooter rechtdoor rijden, maar de lesauto sloeg rechtsaf zonder daarbij voorrang te verlenen, aldus de politie.

Omdat het slachtoffer hard moest remmen, verloor hij de macht over het stuur, zo wordt gesteld. De Hagenaar kwam vervolgens met zijn gezicht op de grond terecht en liep breuken in zijn oogkas en kaak op.

Getuigen

Volgens getuigen reed de lesauto na het ongeval zonder te stoppen door. Of er sprake was van een rijles of dat het gebeurde toen de rijinstructeur zelf achter het stuur zat, is volgens de politie onbekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

16 reacties op “Inzittenden lesauto die doorreed na ongeval nog onbekend”

Youran van Ark|11.05.14|09:34

of gevalletje voertuigbeheersing van de bejaarde.
als de brommer in de dode hoek van de lesauto zat en de lesauto richting aangaf is het zelfs volledig zijn eigen schuld.

Dus het is de brommer zijn schuld dat hij in de dode hoek zit van de automobilist? En daarom vervalt de regel recht doorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor afslaand verkeer? En daarom eigen schuld? Beetje raar. Heeft volgens mij niets met voertuigbeheersing van de bejaarde te maken. Verkeersregels zijn er om opgevolgd te worden.

Jan Denneboom|12.05.14|15:18

@redactie kunt u mij vertellen waar de snorfiets de auto geraakt heeft, welke kant en of er mogelijk schade is. Mogelijk heb ik namelijk een tip

Roosmarijn Dierick|12.05.14|16:38

@Jan Denneboom Nee, die informatie hebben we niet. Maar met mogelijke tips kun je terecht bij de politie in Scheveningen (0900-8844).

Jan Denneboom|12.05.14|16:43

Hallo Roosmarijn via fb stuur ik jullie twer foto’s door. Ik wil zelf nl graag anoniem blijven.

André van Polen|15.05.14|11:19

Al zat de man in de dodehoek van de auto, in mijn optiek is er niet goed gekeken, door de instucteur, de leerling of beide.(afhankelijk van wie er gereden heeft)dan nog rij je niet door, je bent dan strafbaar of je nu instructeur bent of niet. Wat hier ook nog meespeelt is het respect wat je naar elkaar hebt. Er vindt een ongeval plaats de dader rijdt door en de persoon wordt achteloos achtergelaten, dit is ronduit schandalig te noemen, zeker als er een lesvoertuig bij betrokken is.

Michel Hendriks|15.05.14|12:26

Het meest schandalige is dat notabene een lesauto daarna nog doorrijdt ook. Een rijschool heeft een maatschappelijke voorbeeldfunctie! Waar gaat het naar toe met dit soort lieden?!

Martin Vos|15.05.14|12:52

@Youran van Ark Jij geeft toch geen les hoop ik???

Jan Ijzendoorn|16.05.14|09:52

Beste Youran vanArk,deze ziens wijze kan en wil ik het absoluut niet mee eens zijn. Hier speelt bij de z.g.n bejaarde geen enkele schuld.Dit heeft niets met eigen verantwoording te maken.Er zijn inderdaad wel eens situaties waar het wel zo is.Met een veilige groet.Jan.IJzendoorn.

Alex instructeur|16.05.14|10:51

Beste Youran van Ark, met deze stelling van jou neem ik aan dat jij niet werkzaam bent in de rijschool branche. Tenminste dat hoop ik. Anders begrijp ik waarom de rijschool branche een niet te beste naam heeft.

Bob Antonisse|16.05.14|14:39

Mijnheer van Ark uit
Almere weet de verkeersregels kennelijk niet en heeft ook een vreemde voorstelling hoe een rijles er uit hoort te zien

Jan Ijzendoorn|18.05.14|10:59

Beste lezer Youran.van.Ark is een goede opleider,dit heeft niets met zijn opmerking te maken.De gehele situatie is hier doorslaggevend er zijn namelijk getuigen die het ongeval gezien hebben.Ik hoop dat zij deze feitelijke bestuurder als nog kunnen traceren.En het als een misdrijf afhandelen.Alvast allemaal een fijne en veilige vakantie toe gewenst.Met een veilige groet.Jan.IJzendoorn

Youran van Ark|21.05.14|15:01

Ik geef motorrijles en maak vaker mee dan me lief is dat zelfs een leerling in schrikreactie blokkerend remt. Ik heb ook met ouderen te maken gehad bij rijvaardigheids trainingen, dus ik weet echt wel wat ik zeg. In Zandvoort/Haarlem is ooit eens iets soortgelijks gebeurd namelijk. Kon de auto achteraf ook niks aan doen. Ik snap bv ook absoluut niet waarom de keuringsleeftijd is verhoogd.

Jan Ijzendoorn|23.05.14|17:21

Hallo Youran.van. Ark ik kan het niet laten om hier toch een reactie op te geven.Jou bevindingen hebben niets te maken met b.g.n ongeval.De wegenverkeerswet artikel 18 afslaan punt 1 is meer dan duidelijk.Verkeersgedrag gedragsregels w.v.w artikel 5 6 en vooral te noemen artikel 7 Met een veilige groet Jan.IJzendoorn

Youran van Ark|24.05.14|00:07

Schuldig zonder proces.
Als zijn naam/haar naam bekend wordt, is de schade al geleden.
Ook al blijkt er achteraf geen schuld te zijn.
Hou meerdere opties open.
Misschien heb ik wel gelijk.
Misschien ook niet.

Serdar Çelebi|19.06.14|12:08

Mooie reacties hier… ik moet er wel om lachen.

Ongeacht wie zn schuld het was wat wel overduidelijk is lijkt me,
is het doorrijden na een ongeval respectloos en schandalig zeker!
die meneer had wel zo ongelukkig kunnen vallen dat ie was overleden.

gr/
Celebi
rijschoolzuidbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.