FAM-voorzitter Thorald Rasker legt functie tijdelijk neer

Thorald Rasker, voorzitter van FAM Verkeersscholen, heeft zijn functie wegens persoonlijke omstandigheden tijdelijk neergelegd. Vice-voorzitter Ruud Rutten neemt de taken van de voorzitter voorlopig waar. Dat laat de brancheorganisatie weten. “Deze constructie is van tijdelijke aard”, zo stelt Rutten. “We kunnen nog niet zeggen of en wanneer de voorzitter terugkomt. Maar de verwachting is dat het na de zomer gewoon weer bij het oude is.”

De vice-voorzitter benadrukt dat de leden inhoudelijk ‘absoluut niets’ van de verandering zullen merken. “Thorald is natuurlijk het gezicht van de FAM. Maar ik ben altijd met hem samen bij vergaderingen en BVO-overleggen aanwezig geweest. Dus ik ken het klappen van de zweep en ga op de oude voet verder.”

Brancheorganisatie

Rutten is eigenaar van Ruud Rutten Verkeersopleidingen in Venlo. Hij is inmiddels vijftien jaar lid van de brancheorganisatie en heeft als vice-voorzitter inmiddels zo’n acht jaar zitting in het bestuur. “Ik blijf gewoon mijn taken uitvoeren”, zo laat hij weten. “Daarnaast neem ik het voorzitterschap de komende tijd waar.”

Tijdens de ledenvergadering op 17 juni wordt er verder gekeken, zo laat de vice-voorzitter weten. “Mocht Thorald besluiten om zijn voorzitterschap in het geheel neer te leggen, dan worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Maar vooralsnog gaan we er vanuit dat hij na de zomer weer in zijn functie terugkomt. Wellicht zelfs eerder. Hij moet nu gewoon even tijd nemen om zijn persoonlijke zaken af te handelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.