BOAA gaat instructeursopleiding deels online aanbieden

Opleidingsinstituut BOAA uit Arnhem gaat een combinatie van online zelfstudie en praktijkbijeenkomsten aanbieden. Toekomstige instructeurs krijgen via de Blended Learning-methode minder contacturen, omdat zij het grootste deel van de opleiding online zullen volgen. Door het verminderde aantal fysieke bijeenkomsten hebben de cursisten minder kosten.

Ook kan door gedeeltelijk online onderwijs effectiever worden opgeleid, zo is de gedachte. Dit omdat bijvoorbeeld instuctievideo’s steeds opnieuw thuis afgespeeld kunnen worden. BOAA wil met de methode van gecombineerd leren met de tijd mee, zo laat het opleidingsinstituut weten. De lesstof bestaat uit zowel tekst als video’s.

Opleiding

De inhoud van van de gedeeltelijk digitale opleiding blijft gelijk aan die van de reguliere opleiding, zo wordt benadrukt. Maar omdat het onderwijs bij Blended Learning maar voor een deel bij het opleidingsinstituut plaatsvindt, liggen de totale opleidingskosten lager.

Een ander voordeel van de methode is dat de stof op eigen tempo kan worden behandeld. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een toets. Die toetsen worden vervolgens in de fysieke bijeenkomsten met een docent besproken.

Slagingspercentage

Net als bij het reguliere programma worden de verschillende onderdelen uiteindelijk met een examen bij het IBKI afgerond. BOAA verwacht met Blended Learning hetzelfde slagingspercentage als met de reguliere opleiding te bereiken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Ralph Klaassen

2 reacties op “BOAA gaat instructeursopleiding deels online aanbieden”

Jos Dorenbos|06.06.14|16:55

Het gekke is altijd dat de kwaliteit en de naamsbekendheid met de “slagingspercentage” word gemeten. Alsof dat telt. Dat is overigens niet alleen bij de BOAA zo het geval. Het is een kwalijke zaak en jammer voor de toekomstige leerlingen dat er altijd aan business word gedacht en niet aan de bescherming over de verkeersveiligheid van leerlingen. Dat de instructeursopleiders hun gezicht nog durven laten zien verbaast me eveneens.

Rob Daver|16.06.14|22:06

Misschien is het tijd voor wat meer transparantie en goede afspraken ! de melk-koe is erg mager geworden !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.