Rijschoolbranche kiest Lesauto van het Jaar 2015

De rijschoolbranche kiest de nieuwe Lesauto van het Jaar tijdens de Lesauto Testdag op 16 september in Maarssen. Rijinstructeurs krijgen gedurende die dag uitgebreid de gelegenheid om testritten te maken met alle aanwezige automodellen, waarna zij hun ervaringen kunnen delen via een digitaal testformulier. De score wordt berekend op basis van het eindcijfer dat rijinstructeurs een model geven.

Om voor de titel in aanmerking te komen moeten er minimaal 25 beoordelingsformulieren voor het model ingevuld zijn, zodat ieder model representatief beoordeeld is. Het is de derde keer dat de Lesauto van het Jaar wordt gekozen. Voorgaande jaren werden de Volkswagen Golf (Lesauto van het Jaar 2014) en de Hyundai i30 (Lesauto van het Jaar 2013) door rijinstructeurs als beste getest.

Testformulieren

De beoordelingen van de lesauto’s worden digitaal op tablets ingevuld. Na afloop van het testrijden, rond de klok van vijf, worden alle testformulieren die via de tablets zijn binnengekomen automatisch verwerkt. Tijdens de netwerkborrel wordt de Lesauto van het Jaar 2015 bekendgemaakt.

Naast de overall-prijs maakt de jury meteen bekend welk model het hoogste aantal ritten heeft en worden de hoogste scores op de individuele evaluatie-punten bekendgemaakt. Bijvoorbeeld zitcomfort, remgedrag, zicht rondom etc.

Aanmelden

Er zijn inmiddels 20 automodellen beschikbaar gesteld door verschillende importeurs. De komende tijd zal VerkeersPro nog meer deelnemende auto’s bekendmaken via deze pagina. Heb je je nog niet aangemeld voor de Lesauto Testdag 2014, wees er dan snel bij, want vol=vol.

Onder meer met de onderstaande modellen kunnen testritten gemaakt worden tijdens de Lesauto Testdag 2014. De auto met de beste beoordelingen door de rijinstructeurs, krijgt de titel.


 

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.