Verkoop motor-, brom- en snorfietsen 9 procent omhoog

De verkoop van gemotoriseerde tweewielers is in de eerste helft van dit jaar met 9 procent gestegen ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Tot 1 juli van dit jaar werden 39.063 nieuwe motor-, brom- en snorfietsen geregistreerd, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC Datacentrum. “De populariteit is enerzijds te danken aan het relatief zachte weer en anderzijds aan het voorzichtige herstel van het consumentenvertrouwen”, zo stellen Bovag en RAI Vereniging.

Over de hele linie werden plussen in de cijfers genoteerd. Zo steeg de verkoop van bromfietsen met 5,7 procent tot 7.828 exemplaren. De snorfietsverkoop nam met 10,1 procent toe tot 24.415 stuks. En het aantal nieuw verkochte motorfietsen in de eerste helft van het jaar bedroeg 6.820. Een stijging van 9,2 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2013.

Motor

De drie bestverkochte merken motorfietsen in de eerste helft van 2014 waren BMW (1.319 stuks), Yamaha (902) en Honda (803).

Sinds 2008 nam de verkoop van brom- en motorfietsen jaarlijks af. Vanaf 2010 daalde daarnaast jaarlijks de afzet van snorfietsen. Voor alle categorieën is met de actuele cijfers weer een stijgende lijn ingezet.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.