CBR houdt minuut stilte voor slachtoffers vliegramp Oekraïne

Het CBR houdt vanmiddag om 16.00 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne en hun nabestaanden. Kandidaten voor het praktijkexamen krijgen tijdens deze dag van nationale rouw dan ook de gelegenheid om rond de klok van vieren hun examenvoertuig op een veilige plek te parkeren en een minuut stilte in acht te nemen. Ook begint het theorie-examen in Rijswijk vijf minuten later. Dat heeft het CBR laten weten.

“Uit diep respect voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne en hun nabestaanden doet het CBR mee aan deze dag van nationale rouw”, zo wordt gesteld.

CBR

Bellers zullen vanaf ongeveer 15.55 uur te horen krijgen dat het CBR in verband met de minuut stilte tijdelijk niet bereikbaar is. Het bandje is vanaf iets daarvoor al ingeschakeld om te voorkomen dat er op het moment van de minuut stilte nog gesprekken plaatsvinden, zo laat het bureau weten.

Vorige week stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer boven Oekraïne. Het toestel vertrok eerder die dag vanuit Schiphol. Aan boord waren 298 mensen, geen van allen overleefde de crash. Tijdens de ramp lieten 193 Nederlanders het leven.

Herdenking

Woensdag 23 juli is dan ook een dag van nationale rouw. Die valt samen met de aankomst in Nederland van de eerste twee vliegtuigen met stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp. Vijf minuten voor de landing van de toestellen op het vliegveld in Eindhoven, worden overal in Nederland klokken geluid. En na aankomst is er, om 16.00 uur, in het hele land een minuut stilte.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.