Veertig praktijkexamens uitgesteld wegens hevige regenval

Het CBR stelde maandag zo’n veertig praktijkexamens en toetsen uit vanwege de hevige regenval in sommige delen van het land. Het ging om examens in het westen van Nederland. Amsterdam, Zaandam, Haarlem, Schelluinen, Utrecht en Leusden behoorden tot de getroffen gebieden. Dat laat Wim ten Buren van het CBR desgevraagd weten. 

Rijbewijskandidaten kunnen de uitgestelde examens binnen vier weken inhalen, zo stelt de CBR-woordvoerder. Theorie-examens gaan overigens wel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden, zo is in de uitstelregeling van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen opgenomen. Van uitgestelde theorie-examens wegens de regenval is dus geen sprake.

Examen

Om zo veel mogelijk examens op het oorspronkelijk ingeplande moment plaats te laten vinden, wordt pas vlak voor het praktijkexamen bepaald of een toets doorgang kan vinden. Als CBR-examinatoren vinden dat weersomstandigheden of de toestand van de wegen het afnemen van een valide examen onmogelijk maken, dan kunnen zij examens uitstellen. Die beslissing is bindend, zo staat in de regeling geschreven.

Het uitstel wordt vervolgens doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Examenkandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht. Het uitstellen gebeurt in principe per examen, zo laat het CBR weten. Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, kan er worden uitgesteld per blok van twee of meer examens.

Weersomstandigheden

In grote delen van Nederland zorgde zware regenval maandag voor overlast. Het KNMI gaf dan ook code oranje voor het westen en het zuiden van Nederland. In sommige delen van het land viel er in één dag meer regen dan normaal gesproken in één maand naar beneden komt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.