politie, auto, verkeer, training

Politie zoekt vuurwapengevaarlijke eigenaar AltijdGeslaagd

De Haagse politie is op zoek naar de eigenaar van AltijdGeslaagd.nl. De theorie-opleider plaatste vanochtend een filmpje op zijn Facebook-pagina, waarin hij voorstanders van de Joodse staat met de dood bedreigt en vervolgens verschillende keren een vuurwapen af laat gaan. Enkele uren nadat het fragment op internet verscheen, verdween het weer van zijn pagina. 

In het filmpje noemt hij de zogenaamde zionisten ‘zombies’. Daarna stelt hij dat ze moeten worden doodgeschoten. Hij pakt een pistool en schiet meerdere keren. “Zo moet je ze kapot maken. Doodmaken”, zo vertelt hij verhit op camera.

Theorie

De theorie-opleider is geen onbekende van de politie. Eerder deze maand deed de FIOD invallen in zijn bedrijfspanden in Den Haag en Amsterdam op verdenking van belastingontduiking door de ondernemer. Het vermoeden is dat de opleider de opbrengsten van gegeven theorielessen niet opgegeven heeft bij de Belastingdienst. “Hiermee is vermoedelijk enkele honderdduizenden euro’s aan omzetbelasting ontdoken”, aldus het ministerie.

AltijdGeslaagd.nl kwam eerder ook al in opspraak toen PowNews aandacht aan de manier van theorieles geven besteedde. De omroep stelde in die uitzending dat het theorie-examen gewoon te koop is. Het rijschoolbedrijf, dat stoomcursussen theorieles van een dag geeft, zou de beschikking hebben over de theorievragen en die doorspelen aan haar leerlingen. De leerlingen doen direct na de cursus examen. Op die manier zou het bedrijf de claim ‘honderd procent slagingskans’ waar kunnen maken.

Lees ook: Inval bij Haagse opleider wegens verdenking belastingfraude

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.