politiebureau

Illegale rijles 16-jarige door vriend eindigt met ongeluk

politiebureau

De voorpui van een woning aan de Mostaertstraat is eerder deze maand na een illegale amateur-rijles zwaar beschadigd geraakt. Een 16-jarig meisje uit Middelburg kreeg rond 16:45 uur illegaal autorijles van haar 21-jarige vriend uit Hulst. De rijles eindigde in een ongeluk. De politie heeft vervolgens een boete uitgeschreven aan het tweetal voor rijden zonder rijbewijs en onbevoegd rijles geven.

Het meisje gaf achteraf tegen de politie te kennen dat ze dolgraag een keertje wilde autorijden. Dat liep helemaal verkeerd af, toen zij vol gas gaf en de koppeling op liet komen.

Ongeluk

Ze ramde eerst een lantaarnpaal en reed vervolgens frontaal op het huis. De woning raakte zwaar beschadigd. Het meisje is door ambulancepersoneel onderzocht en doorgestuurd naar de huisartsenpost om zich aan schaafwonden te laten behandelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Illegale rijles 16-jarige door vriend eindigt met ongeluk”

wat is goedkoper les krijgen van een instructeur met WRM pas of een amateur?
Controleer wel of uw instructeur een WRM pas heeft in Tilburg rijden er rond zonder en de politie doet er niks aan? vreemd ja.

Jos Dorenbos|17.08.14|12:41

Allereerst een bevoegdheid of diploma afnemen gebeurt op deze wijze in Nederland in geen enkel vak. Dit is bedacht om economische en commerciële doelen te behalen.
Ten tweede als er door het IBKI en de CEC gestelde vervangingsbehoefte gedacht wordt van 800 nieuw opgeleide rijinstructeurs is het ook wel zo eerlijk om een quotum van maximale opgeleide rijinstructeurs in te stellen. Maar dat komt het IBKI en leden van de CEC slecht uit. Waarom zeg ik dat >>>

Jos Dorenbos|17.08.14|12:42

Dat zeg ik omdat er veel te veel rijinstructeurs zijn die dankzij deze beslissingen en de gevolgen daarvan hun bevoegdheid niet meer kunnen betalen en om die reden maar zonder bevoegdheid rond rijden. Dit komt de verkeersveiligheid niet ten goede en de beeldvorming van de leerling over een rijschool gaat op deze wijze sterk achteruit. Dit gegeven is veel belangrijker dan een controle van de politie op bevoegdheidspassen.

Jos Dorenbos|17.08.14|13:02

En @Autorijschool Mijn Droom Tilburg Een kleuter kan een quotum voor het maximale opgeleide rijinstructeurs berekenen. Als je de aantal bevoegdheidspassen – het pergentage niet gebruikte bevoegdheidspassen (bij IBKI bekend) delen door de aantal leerlingen per jaar (bij CBR bekend) dan kom je uit op 20 lesuren per week per rijinstructeur uit. Maar deze getallen komt de kantel en de soesterbergjes, maar ook de vi tjes en de ki tjes slecht uit. Rijscholen economisch de dupe en geen examengeld meer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.