politie, dief, arrestatie

Amsterdamse rijschoolhouders aangehouden na theorie-fraude

De Amsterdamse politie heeft maandag twee eigenaren van een rijschool aangehouden op verdenking van fraude met theorie-examens voor het B-rijbewijs. Aanleiding voor politie-onderzoek was aangifte door het CBR. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

“Het CBR heeft in oktober 2013 aangifte van fraude gedaan, nadat vastgesteld was dat een theorie-kandidaat tijdens het examen met een spybril opnames maakte. Zo is de zaak aan het rollen geraakt”, laat het OM weten. Gedurende het onderzoek zijn de rijschoolhouders op vrije voeten, aldus een woordvoerder.

Theorie

Bij een doorzoeking werd onder meer een spybril met opnames van het CBR theorie-examen aangetroffen, zo bevestigt het Openbaar Ministerie. “Behalve die bril zijn gegevensdragers met illegaal verkregen beelden van CBR-examens, een vuurwapen met munitie en een groot geldbedrag in beslag genomen”, zo wordt gesteld.

De verdachten werden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot de rijschoolhouders in afwachting van het onderzoek niet vast te laten zitten. Wanneer het onderzoek is afgerond, daar kan het OM geen uitspraken over doen, aldus de woordvoerder.

CBR

“CBR vindt elke vorm van fraude onacceptabel”, zo laat het CBR in een schriftelijke reactie weten. “We gaan zeker stappen ondernemen tegen de betrokkenen. Welke dat zijn, onderzoeken we op dit moment.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Amsterdamse rijschoolhouders aangehouden na theorie-fraude”

StopFraude.nu|29.09.14|09:47

Ben heel benieuwd wat hier uitkomt. Goed dat frauderende ondernemers worden aangepakt, dit kost concurrenten handen vol geld. Erg vreemd trouwens dat die “ondernemers” over wapens beschikken…
Ook een vermoeden van fraude? Fraude melden kan anoniem op stopfraude.nu
Professionele onderzoekers gaan ermee aan de slag.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.