‘Rijscholenkiezer na lancering op 7 oktober meteen online’

De Rijscholenkiezer van Stichting TeamAlert wordt op dinsdag 7 oktober officieel gelanceerd. Minister Schultz van Haegen geeft in de avond het startschot voor de site door samen met een jonge bestuurder de eerste review te plaatsen. Dat maakte de verkeersveiligheidsorganisatie donderdag bekend. “Na de lancering is de Rijscholenkiezer meteen in de lucht”, aldus projectleider Nard Gilsing. “Een potentiële leerling kan dinsdagavond gelijk op de website terecht.”

Iedere rijschoolhouder in Nederland ontving vorige week per e-mail een activatielink voor een account in de nieuwe Rijscholenkiezer. Door activatie van de bedrijfsaccount kunnen nog vóór de lancering van de website rijschoolprofielen worden aanvullen. Alleen dan zijn ze goed vindbaar voor potentiële leerlingen, zo liet Gilsing weten. Doordat de data van de website synchroon gaan lopen met de gegevens van rijschoolgegevens.nl, is die informatie automatisch al beschikbaar in de Rijscholenkiezer en hoeft de rijschoolhouder slechts gegevens aan te vullen.

Rijschool

De Rijscholenkiezer maakt op basis van slagingspercentages, klantenreviews en de door de rijschool ingevulde gegevens een berekening van de overall-score van de rijschool. Door middel van die puntenaantallen kunnen potentiële leerlingen verschillende rijscholen in dezelfde regio met elkaar vergelijken.

Na de lancering van de website krijgen jongeren na hun praktijkexamen via het CBR-mailtje met de examenuitslag meteen ook de uitnodiging om een review over hun rijschool te schrijven. Ze mogen overigens ook gewoon naar de website gaan en een review achterlaten. Rijschoolhouders en instructeurs kunnen hun leerlingen dus ook zelf aansporen om een beoordeling achter te laten, aldus de projectleider.

Automobilist

Stichting TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, ontwikkelt in samenwerking met ministerie, CBR, IBKI en de brancheverenigingen de Rijscholenkiezer. Deze website moet het voor aspirant-automobilisten gemakkelijker en overzichtelijker maken om een goede, betrouwbare rijschool te kiezen. “Er bestaan al verschillende vergelijkers, maar de Rijscholenkiezer is uniek, onder andere omdat alle ruim 8.000 rijscholen in Nederland erin terug te vinden zullen zijn”, aldus Gilsing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

6 reacties op “‘Rijscholenkiezer na lancering op 7 oktober meteen online’”

Youran van Ark|02.10.14|22:09

Super! Vooral mailtje na het examen is leuk. Hopen dat het een beetje betrouwbaar is en blijft.

Els van Voren|02.10.14|23:35

Tijdens de uitleg werd het duidelijk dat rijscholen die zijn aangesloten bij een branchevereniging en gebruik maken van Klantenvertellen extra punten krijgen.
Daarnaast kan iedere bezoeker van deze site een review plaatsen!
Op een vraag uit de zaal over het wegen van het slaging % en dat het voor rijscholen misschien beter zou zijn een tweede rijschool te openen werd er door de heer Gilsing aangegeven tja dat zou u kunnen doen! Dus betrouwbaar? De tijd zal het leren!

rijschool twice|04.10.14|12:21

Raar verloop. Eerst weerstand tegen introductie en eroverheen nieuws in diverse vakbladen dat er door andere bedrijven gang naar rechter is gemaakt en minister procedure afwacht.Dan activatiecodes,site 7 oktober online terwijl alle artikelen in de vakbladen (op 1 na) spoorloos verdwijnen. Lijkt me geen zuivere koffie. De partijen wiens belangen gediend zijn tesamen met een “blije” minister varen hier wel bij.Consument voorliegen en instructeur dwingen zich te organiseren lijkt meer de gedachte

rijschool twice|04.10.14|12:35

Wat zegt een lidmaatschap van branchevereniging over de geleverde kwaliteit? Ben je als niet branchevereniging aangesloten rijschool minder betrouwbaar? Zegt een review van een net geslaagde iets over kwaliteit? Zegt een slagingspercentage iets over kwaliteit? Als leerling 2 keer van rijschool wisselt komt dit naar voren in de eind review? Waar is de inbreng van de instructeur? Groot feest deze lancering maar voor wie?

Jos Dorenbos|04.10.14|16:50

Maakt mij niet uit. Ik krijg mijn klanten toch wel. Ook zonder reviews en lidmaatschap. De klant bepaald en dat is altijd al zo geweest.

Youran van Ark|09.10.14|00:29

Helaas, het is nu al een flater.
Kosten van dit geintje? 15 miljoen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.