rechtbank

OM België eist een jaar cel tegen rijinstructeur wegens ontucht

rechtbank

Tegen een Belgische rijinstructeur die de rechter borst van zijn leerlinge vastgepakt zou hebben, is door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van een jaar en ontzetting uit de burgerrechten geëist. De Belg moest deze week voor de rechtbank van Tongeren verschijnen en zich verantwoorden voor een reeks van seksuele opmerkingen en insinuaties tijdens de rijles. Het slachtoffer vroeg om een morele schadevergoeding en 7.900 euro compensatie voor de kosten en gemiste inkomsten als gevolg van zijn handelen. 

Tijdens een rijles in het Belgische Bree in maart 2013 zou de instructeur meerdere seksueel geladen opmerkingen gemaakt hebben, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen. Toen de leerlinge de hellingproef moest doen, maakte de instructeur naar verluidt een vergelijking tussen de helling en haar borsten en pakte haar rechter borst vast. De leerlinge diende een klacht in tegen de rijinstructeur.

Compensatie

In de rechtbank van Tongeren werd voor een jaar gevangenisstraf en ontzetting uit het burgerrecht gepleit. Dat laatste zou betekenen dat onder andere het recht om te stemmen en het recht om te trouwen wegvalt. Daarnaast werd voor het compensatiebedrag van 7.900 euro betoogd, omdat het slachtoffer slapeloze nachten aan het voorval overhield. Hierdoor kelderden zouden haar schoolresultaten gekelderd zijn, moest ze zeven herexamens maken en kon ze als gevolg daarvan een maand lang geen vakantiewerk doen.

Het bedrag moet de gemiste inkomsten, medische kosten en de kosten voor de niet gekregen rijlessen dekken, zo wordt gesteld. De advocaat van de rijinstructeur noemde de schadevergoeding ‘platvloers geldgewin’, zo meldt het Belgische medium. Het vonnis wordt eind november uitgesproken.

Rijinstructeur

Nadat in de Belgische media het bericht over het handelen van de rijinstructeur verscheen, kwamen bij een rijschool in Bree verschillende telefoontjes binnen, zo stelt rijschoolhouder Jacky Loos op nieuwssite HLN.be. Het zou om de enige erkende rijschool in die stad gaan. “De man geeft zich onterecht uit voor rijinstructeur, hij is mij totaal onbekend en dat is hij evenmin bij andere rijscholen die in contacteerde. Het gaat dus duidelijk om een zwartwerker”, aldus de ondernemer.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OM België eist een jaar cel tegen rijinstructeur wegens ontucht | RijschoolPro
rechtbank

OM België eist een jaar cel tegen rijinstructeur wegens ontucht

Tegen een Belgische rijinstructeur die de rechter borst van zijn leerlinge vastgepakt zou hebben, is door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van een jaar en ontzetting uit de burgerrechten geëist. De Belg moest deze week voor de rechtbank van Tongeren verschijnen en zich verantwoorden voor een reeks van seksuele opmerkingen en insinuaties tijdens de rijles. Het slachtoffer vroeg om een morele schadevergoeding en 7.900 euro compensatie voor de kosten en gemiste inkomsten als gevolg van zijn handelen. 

Tijdens een rijles in het Belgische Bree in maart 2013 zou de instructeur meerdere seksueel geladen opmerkingen gemaakt hebben, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen. Toen de leerlinge de hellingproef moest doen, maakte de instructeur naar verluidt een vergelijking tussen de helling en haar borsten en pakte haar rechter borst vast. De leerlinge diende een klacht in tegen de rijinstructeur.

Compensatie

In de rechtbank van Tongeren werd voor een jaar gevangenisstraf en ontzetting uit het burgerrecht gepleit. Dat laatste zou betekenen dat onder andere het recht om te stemmen en het recht om te trouwen wegvalt. Daarnaast werd voor het compensatiebedrag van 7.900 euro betoogd, omdat het slachtoffer slapeloze nachten aan het voorval overhield. Hierdoor kelderden zouden haar schoolresultaten gekelderd zijn, moest ze zeven herexamens maken en kon ze als gevolg daarvan een maand lang geen vakantiewerk doen.

Het bedrag moet de gemiste inkomsten, medische kosten en de kosten voor de niet gekregen rijlessen dekken, zo wordt gesteld. De advocaat van de rijinstructeur noemde de schadevergoeding ‘platvloers geldgewin’, zo meldt het Belgische medium. Het vonnis wordt eind november uitgesproken.

Rijinstructeur

Nadat in de Belgische media het bericht over het handelen van de rijinstructeur verscheen, kwamen bij een rijschool in Bree verschillende telefoontjes binnen, zo stelt rijschoolhouder Jacky Loos op nieuwssite HLN.be. Het zou om de enige erkende rijschool in die stad gaan. “De man geeft zich onterecht uit voor rijinstructeur, hij is mij totaal onbekend en dat is hij evenmin bij andere rijscholen die in contacteerde. Het gaat dus duidelijk om een zwartwerker”, aldus de ondernemer.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.